torsdag den 16. oktober 2014

Pumkin Pie

Jeg hader at arbejde med mørdej, men jeg må sige at en køkkenmaskine gør det væsentligt nemmere, så bager du ofte tærte kan det helt sikkert betale sig at investere i en maskine.

I søndags spiste vi en rigtigt søndagsmiddag med en flok venner med en kæmpe kalkun på grillen. Nøj, hvor var det godt og vi kunne trille hjem! Selvom det er i god tid, så var tilbehøret inspireret af Thanksgiving, så desserten skulle selvfølgeligt være en Pumkin Pie.
Græskar er smukt, sundt og billigt, men jeg er bare ikke rigtigt fan. I denne tærte gør den sig dog rigtigt godt, da de mange krydderier giver masser af varme og smag. Smag af jul blev vi enige om, så den vil også være oplagt i december. Vi spiste den med en klat flødeskum, men creme fraiche eller en kugle vaniljeis ville også være lækkert.
Opskriften er lånt hos søde Kristine.


Pumpkin Pie
Mørdej:
250 g. mel
110 g. smør
1 spsk. sukker
6 spsk. koldt vand


Fyld:
1 hokkaidogræskar
2,5 dl. brun farin
½ dl. sukker
2 tsk. kanel
2 tsk. stødt ingefær

2 tsk. vaniljesukker
1/4 tsk. stødte nelliker
½ tsk. salt
1,5 dl. mælk
1,8 dl. fløde
4 store æg


Start med at lave mørdejen- det er nemmest med en røremaskine.
Bland smør, sukker og mel til en smuldret masse. Tilsæt vandet og saml dejen hurtigt uden at ælte alt for meget. Pak de ind i husholdningsfilm og lad det hvile på køl i 20 min.
Imens flækkes græskarret og kernerne skrabes ud. Skræl græskarret og skær det i grove stykker.
Bag det ved 200 grader i ca. 20 min. til at det er blevet helt blødt- hold øje med at det ikke får for meget farve. Blend til en glat pure.
Tak mørdejen ud af køleskabet og rul den ud. Smør en tærteform og fordel dejen heri. Sørg for at presse den godt ud i kanterne.
Prik bunden godt med en gaffel og forbag den i 20 min. ved 200 grader.
Imens laves fyldet; kom 5 dl. græskarpure, brun farin og krydderierne i en gryde og varm langsomt op under omrøring.
Tilsæt mælk og fløde og varm op til det lige koger. Tag det af varmen.
Pisk æggene let sammen og pisk dem herefter i græskar-blandingen.
Hæld fyldet i den varme tærtebund. Den bliver pænest hvis det kommer helt op til kanten.
Bag ved 185 grader i 25 min. Lad afkøle på en rist og spis den gerne lun.

1 kommentar:

Unknown sagde ...

Wasir atau ambeien adalah penyakit yang terjadi pada bagian anus, jenis wasir atau ambeien sendiri ada dua yaitu wasir atau ambeien dalam dan wasir atau ambeien luar. Dalam penangananya sendiri wasir atau ambeien dapat disembuhkan dengan dua jalan yaitu pengobatan medis dan pengobatan non medis atau pengobatan alternatif. Pengobatan alternatif disini salah satu pilihanya adalah dengan menggunakan tanaman herbal atau dengan ramuan tradisional. Ambeclear dan Salep Salwa adalah hasil pengolahan tanaman herbal daun ungu, kunyit putih, dan mahkota dewa yang telah terbukti ampuh mengatasi wasir atau ambeien.