lørdag den 25. oktober 2014

Sundhedseliksir og selvpineri

 Det er sjældent jeg bliver syg, men her den seneste tid har jeg alligevel gået og været småsløj i tide og utide. Så nu har jeg lavet en omgang sundhedseliksir efter Marians opskrift. Det rene selvpineri for sådan en som mig, der bare ikke kan lide ingefær! Ingefær er bare super sundt og godt for mange ting og sammen med en omgang C-vitamin fra citronerne er det her den rene helsedrik. Så lige i tiden tager jeg et shot (2 spsk.) sundhedseliksir sammen med et shot (2 spsk.) kæmpenatlys- og hørfrøolie. En ret heftig cocktail, som jeg helst skyller ned med et par mundfulde juice. For lækkert er det altså ikke!
Olien erstatter lige for tiden fiskeolien, for at se om virkningen er den samme, for så vil jeg hellere undvære alle de kapsler i min mave. Måske jeg endda investere i den dyre og populære MK-olie.
Juicen er også den rene helsedrik, men super velsmagende. Den er presset af 2 håndfulde spinat, ½ citron, 2 æbler, et stykke selleri og ca. 1 dl. granatæblekerner. Jeg presser juice ca. 1 gang om ugen og som regel af de rester der nu er i grøntsagsskuffen tilsat lidt frisk spinat. Kristians er som regel lidt mildere og bestod denne gang af æbler, gulerod, vindruer, citron og en smule spinat.
Nu tilbage til sundhedseliksiren:

Sundhedseliksir:
200 g. ingefær
5 citroner

Skræl ingefæren og skær den i mindre stykker.
Skær skrællen af citronen og forsøg at få mindst muligt af den hvide hinde med.
Kør det hele igennem din saftpresser. Opbevares i tætsluttende flasker på køl i op til 1 uge.

3 kommentarer:

Agnethe - about a girl sagde ...

Ihh jeg elsker ingefær og bruger selv en variant af den opskrift du har der, jeg tilsætter bare lidt honning for at gøre den en smule mere tålelig i smagen for ja, den er ret skrap. Jeg håber det hjælper dig og nu fik jeg da lige lyst til presse min egen juice :-D

Marian N. Larsen sagde ...

Man må lide for sundheden ;) Jeg håber, at du bliver frisk og fuld af energi af den ingefær-shot… du kan jo altid blande det med f.eks. æblemost for at gøre den mindre stærk!

Dit immunforsvar vil også elske dig for et ekstra skud D-vitamin i pilleform og dråber af Echinea-Force. Så er du fit for fight gennem den kolde sæson!

MissMuffin sagde ...

Agnethe, jeg hader det virkeligt og det er skidt når det nu er så sundt! Jeg må prøve med honning!
Håber du fik presset lidt :)

Marian, troede kun man skulle lide for skønheden :) Kommer der æblemost i smager den stadig af ingefær og jeg skal synke flere gange, haha..
Åha, jeg hader også Echinea-Force! Det tager vi gerne herhjemme når vi kan mærke at der er noget under opsejling. D-vitamin mangler jeg ikke, jeg er blevet tjekket 2 gange sidste år, men Kristian tager det som tilskud.