tirsdag den 20. november 2012

Santa Marias store julekonkurrenceSanta Maria fejrer julens komme med en flot julekonkurrence, hvor du kan vinde en lækker pakke med krydderier. Så ved du bare lidt om krydderier, kan du vinde den helt store pakke med Santa Maria-krydderier til en værdi af ca. 1.000 kr. Du finder konkurrencen HER.
Det er mange krydderier kan jeg hilse at sige. Rigtig mange. Mine ene, sølle krydderihylde i skabet har godt nok trængsel:)

 
Jeg er nemlig så heldig, at jeg har fået lov at udlodde endnu en pakke med krydderier til en heldig læser. Så du kan både vinde en pakke på Santa Marias hjemmeside, men også vinde en pakke her. Deltager du begge steder, så har du dobbelt chance:)
Alt du skal gøre for at vinde min pakke er, at skrive en kommentar her på bloggen omkring dit ynglings-krydderi her i julen. Det kan være opskriften på din ynglings småkage, en hyggelig tradition der involvere krydderier eller måske en duft af krydderi, der vækker gode minder. Eneste krav er hvertfald, at kommentaren indeholder noget omkring julens krydderier, resten vil jeg lade være op til jer:)

Jeg trækker en heldig vinder fredag d. 21. december 2012.

Mit ynglings-krydderi i julen er vanilje og kanel, for jeg ELSKER bare vaniljekranse og risengrød med masser af kanel:) Generelt elsker jeg bare jul og julemad; masser af pynt og glitterstads, and og fed andesovs, appelsiner, chokolade og duft af gran:)


125 kommentarer:

Maj sagde ...

Mit yndlingskrydderi i julen er helt sikkert også kanel - som barn lavede jeg altid jødekager med min mor i juledagene og dryssede rigeligt med kanel/sukker på de små basser ;)

Derefter kommer kardemomme - man skal være lidt varsom med det, men brugt rigtigt smager det forrygende!

- Maj :D

Anonym sagde ...

Et af julens krydderier er Anis. Anis smager fantastisk i julenssirupskage, lagt sammen med abrikosmarmelade og smørcreme med nutella... En fin lille skål, med et bloklys, hele kaffebønner,stjerneanis,ogkanelstænger,og en fin lille tot blød enebær,lagt omkring lyset udgør en herligt duftende køkkendekoration. Glædelig december til jer alle! Venlig hilsen Anni.

Lene E sagde ...

Hej Sabina,

Ligesom dig elsker jeg vanilje i alle dens afskygninger og er en trofast kunde hos Vanillamart.
Dog har jeg også en svag side over for min kollegas "Farmaceutens Julegløgg" som er en skøn gløgg med masser af gode krydderier, og så selvfølgelig andre sjove sager :o)

God for-jul,

Klem fra Lene

SuzanaBandana sagde ...

Dronningen over alle julrkrydderier er for mig nellike.
Duften af appelsin pyntet med mange nelliker eller hvad med en krydret julesnaps :-)
mange hilsner Susanne B

Anonym sagde ...

Mit yndlingsjulekrydderi må være hvid peber, som jeg bruger når der skal bages lækre pebernødder. mhhh

Venlig hilsen Louise

soegaard sagde ...

Så absolut appelsiner med nelliker i....uhm, det er bare duften af jul for mig :o)

Irene sagde ...

Kanel er så afgjort mit ynglings julekrydderi, at drysse sine boller med kanel og sukker får duften til at minde om jul og giver en god stemning og så smager det jo dejligt.
Knus Irene

Tanja sagde ...

Mit yndlings krydderi er nellike. Det minder mig om dengang jeg gik i børnehave (way way back haha). Når vi nærmede os jul pyntede vi altid op med appelsiner med nelliker som vi lavede i fælles skab. Uhm så var det jul! :)

camilla sagde ...

mit nye yndlingskrydderi til jul er kardemomme. jeg bruger det til æbleskiver og julekanelsnegle. og alle andre steder jeg kan komme til det.
camilla andersen

Trillemus sagde ...

Mit ynglings krydderi er så absolut kanel. Jeg bruger det flittigt hele året og synes ikke kun, at det hører julen til. Der efter kommer kardemomme, som jeg bla. bruger i mine fødselsdagsboller. Det får mange positive kommentarer med på vejen. Jeg håber, at jeg er heldig i denne fine konkurrence, for det er virkelig en flot gevinst :-)

Kh Mette

A + K = ♥ sagde ...

Åh ha, godt spørgsmål. Jeg må siges at være helt og aldeles vild med klassikere som kanel (bare lugten!) og vanilje (især en god stang i en gang risalamandel) - men ellers er kardemomme en absolut favorit, det er bare så skøn en duft, og anis er også helt speciel - begge julede og orientalske på samme tid.
Og ellers så friskkværnet peber <3 Masser på stegen og masser i sovsen - elsker peber!

- Anne

Anonym sagde ...

Er helt enig med dig, vanilje og kanel. Det er simpelthen lugten af jul :-) Er helt vilde med vaniljekranse, en genganger hver jul. Duften af kanelstænger i dekorationer og også kanelsukker på risengrøden. En anden duft der hører julen til er gran, det er først rigtig jul når juletræet er indenfor og man kan dufte granen :-)

male6623@gmail.com

Astrid sagde ...

Det må være kanel! Elsker kanel og bruger det i mange opskrifter :)

Elise sagde ...

Hele sommeren har jeg tænkt på julen hvergang jeg fik en Chai Latte, for den smager og dufter så dejligt af jul..

KarensKaos sagde ...

Vanille og hel kanel. Jeg elsker en god hjemmelavet ris a la mande med masser af vanille og masser af mandler! Og hel kanel forbinder jeg med en god hjemmelavet gløgg, igen med masser af mandler, og så rosiner, der har trukket i cognac :-)) Uhmmmm, julen kan bare komme!!

Helena Juul sagde ...

Lækker lækker giveaway, hvem kunne ikke tænke sig at få fyldt op på krydderi hylden :D?

Mit yndlings krydderi, er som så mange andres kanel. Kanel får mig bare altid til at tænke på jul, lige meget om det er en varm sommerdag hvor man spiser en kanel snegl, eller der lige skal en lille smule i kødsovsen når man laver lasagne.

Det dufter fantastisk, og jeg glæder mig til en ordentlig portion risengrød med masser af kanel, sukker og smørklat :D Mums

Helle sagde ...

Dejlig gevinst, som jeg da gerne vil vinde ;-) Må indrømme, jeg har mange " yndlingsjulekrydderier" , men nævner vanille i kransene og ikke mindst kanel, som helt klart, med in duft sender associationer om jul. Men nellike er også på listen, og ........
Vh. Helle

Unknown sagde ...

Appelsiner med nelliker :)

Maaaaaria sagde ...

Det bedste jeg ved er helt sikkert vanille OG kanel. Både i og på søde jule sager, men også til at have liggende fremme, så der kommer en dejlig sødligt og julet duft i det lille hjem i december måned.

Trine madsen sagde ...

Hej Sabine :)
Mit ynglingskrydderi er helt klart Vanilje fordi jeg elsker bare de vanilje kranser man får ud af det. Har en sjov historie med Vaniljekranse.. Dengang min kæreste og jeg havde været sammen et år cirka,sad vi en aften og hyggede og så film sammen med hans forældre og søster.. Min kærestes mor havde lige lavet vaniljekranse og de er verdens bedste.. Så jeg tænkte jeg kunne godt luske ud i kagedåsen og hapse et par stykker uden de ville opdage dette.. Men ! Næhh nej jeg skulle absolut tabe dåsen ned på gulvet så der lød et ordentligt skral! og så var jeg jo opdaget.. Dette er nu 5 år siden og det fortælles stadig til vores juleforkoster. Men trods alt elsker jeg nu stadig vaniljekranse.. Kan bage dem om og om igen.. Elsker bare julebagning.. Hav en rigtig god dag allesammen :)

Hilsen Trine Madsen

Isabel Ravn Nielsen sagde ...

Mit yndlings krydderi er nellikker. De minder mig om mine bedsteforældres hjem i julen, hvor de altid har en appelsin med nellikker stukket i hængende og dufte.

Hilsen Isabel Nielsen

Unknown sagde ...

Uhh, den lækre pakke vil jeg meget gerne vinde!
Jeg elsker kanel, fordi det for mig bare dufter og smager af JUL! Desuden er et af mine yndlingskrydderier i julen nelliker, fordi jeg siden jeg var lille har siddet og stukket dem ind i appelsiner, der var bundet rødt bånd om og som vi så hang op i vinduet - det er så hyggeligt :)

Anonym sagde ...

Mine yndlings krydderier må være, kanel fordi jeg elsker risengrød med masser kanelsukker - kan spise der året rundt. Og det bedste jeg vidste som barn, var at få det til aftensmad. Det andet krydderi er appelsin (hvis man kan kalde det et krydderi??) men elsker appelsin i bageværk her til jul. Det sidste krydderi er selvfølgelig vanilje - men hvem elsker ikke det? Mums!

Hilsen Lærke Skall :-)

Mette sagde ...

Jeg elsker kanel på risengrød (eller nissegrød som min datter siger). Også elsker jeg vanilje. Det er så lækkert i mange ting. Fx ris a la mande og vaniljekranse. Mm :)

Vi elsker krydret mad hjemme hos os, så ville elske at vinde. :)

Prangsgaard88@hotmail.com

Christina sagde ...

Kanel er klart mit yndlingskrydderi - generelt er jeg vild med kanel altid, hele året, så det er skønt at have en undskyldning for at putte det i alt ved juletid ;) Nelliker, kardemomme, ingefær og stjerneanis er dog også dufte og smage, jeg holder meget af i julen - men ingen af dem slår altså kanel :)

Anonym sagde ...

Jeg elsker nelliker og kanel til jul. Jeg ved julen er nær, når duften af de to krydderier fylder køkkenet :o) Helt fra jeg var barn kan jeg huske duften, når min mor hvert år bagte en ølkage. Jeg har selv taget tradionen med mig, og har allerede fået bagt året første ølkage ;D
Mvh Maria
mariajessen@yahoo.dk

Linebinevaskemaskine sagde ...

Mit yndlingskrydderi her i jule-og vintertiden er faktisk paprika :) både sød, stærk og røget. Vi får rigtig meget simremad og gryderetter med paprika i herhjemme i julemåneden og det har vi egentlig også altid fået i min barndom.

Pernille sagde ...

Helt sikkert vanilje og kanel, det forbinder jeg med jul. Men også ganske almindeligt fint salt til sværene på flæskestegen er uundværlig!! Og så elsker jeg duften af nelliker :)

Nøj, jeg glæder mig til jul! Ih altså!

Kat sagde ...

VANILIJE! Jeg er godt nok til vanilje hele året rundt, men vaniljekranse og vanilje te er altså bare et hit i juletiden - selvom jeg også elsker kanel, men det kan til tider godt blive lidt for "spicy". Duften af nelliker og appelsiner er altså også ret fantastisk!! :D

/Kathrine

Andrea22 sagde ...

Mit ynglingskrydderi i december måned er helt sikkert nelliker. Der findes ikke noget bedre end at komme hjem fra en kold vinterdag og åbne døren til en duft af appelsiner og nelliker i hjemmet. Denne duft er virkelig noget der får mig i julestemning og laver et fad med appelsiner hvert år. Der udover laver min mor flæskesteg med nelliker i juletiden og det smager bare så godt.
Og til sidst så er nelliker jo egentlig ret fine blomster der kan pynte i ethvert hjem, det er jo win win med de der nelliker ;)

- Andrea :)

Pernille sagde ...

Kardemomme! Jeg er helt pjattet med dette vidunderkrydderi og det er ikke kun i juletiden. Jeg laver hvert år min egen chai sirup som supplement til gløgg da det ikke er alle i min omgangskreds der bryder sig om den drik. -og kardemomme er jo en vigtig ingrediens i denne herlige sirup. Jeg har ligesom dig, en ret så sørgelig krydderiafdeling så det kunne være en fest at tilføre lidt nyt. Jeg krydser alt hvad krydses kan. :)

Nørkle Tøserne sagde ...

For mig er julen ensbetydende med at jeg skal bage mine krydrede brunkager med ingefær, kanel, nelliker og pomerans, så for mig er disse 4 julens krydderier.
Mvh Rikke

Unknown sagde ...

Helt sikkert vanilje! Men også kardemomme. Jeg elsker kardemomme!!

Aniz sagde ...

Dejlig præmie. Min krydderihylde trænger i den grad til en opdatering!

Min yndlings krydderi er kardemomme, i sær når man bager æbleskiver.. MUMS! Derudover er duften af pillede klementiner, den obligatoriske kanel og gløgg de ultimative juledufte, i hvert fald hos min næse :-)

Håber i får en dejlig december i det nye hus :-)

Anonym sagde ...

Lækker konkurrence :-)

Jeg er vild med jul!! Og dertil hører også julens krydderier, da de hører til det lækre mad :o)
Jeg er især vild med jødekager - mmmh kanel!! Derudover minder hjortetaksalt og nelliker mig om jul - for det er to ting, jeg ikke bruger resten af året :-)

KH
Louise S.

Anonym sagde ...

Hej

De krydderier jeg elsker mest ved juletid er Hel kanel og nelliker. Kanelen i dekorationer og nellikerne i appelsiner, men hvis det skal værer i mad er det helt bestemt Vanilie til vaniljekranse, men også forskellige krydderier til hjemmelavet gløg.
Rigtig god december.

Hilsen
Tove

Anonym sagde ...

Vanilie er bare mit yndlingskrydderig, og vanliekranse er de eneste julesmåkager vi bare skal bage, alt hvad vi ellers når i den retning er bonus. Der er blevet skåret gevaldigt i gøremålene de seneste år.
Mor til 2 piger på 5 og 7
Winnie

Melisa Gün sagde ...

Kanel er klart den bedste krydderi i juletiden, især ovenpå risengrød, men også i kager.

Anonym sagde ...

Hej

Jeg elsker duften af nelliker, de minder mig om julenskomme og så pynter de jo gevaldigt i appalsiner med en rødsløjfe.

Hilsen Lene
lih@bladt.dk

Anonym sagde ...

Hejsa!

Jeg elsker også kanel, det dufter så eksotisk og smager skønt. Til jul er det bedste jødekager med masser af kanelsukker ovenpå. Uhm, må snart igang med småkagebagningen.

For første gang skal jeg i år forsøge mig med Meyers honningkager, det glæder jeg mig meget til.

Lone V.

Elisabeth sagde ...

Hver jul plejer jeg altid at fylde appelsiner med hele nelliker. Det får hele lejligheden til at dufte af jul og det hjælper virkelig på julestemningen i vores lille hjem :-)

Nanna sagde ...

Mmmm vaniljekranse er hel sikkert også min yndlings-ting til jul!! Derudover er kardemomme nok det bedste krydderi! Mmm det er så godt i mange ting - blandt andet hjemmebagte æbleskiver :)

Frøken Happiness sagde ...

Jeg er vild med jødekager og vanillekranse, så det må være kanel og vanille:)

Simone sagde ...

Jeg er virkelig glad for vanilie :) Jeg spiser ikke rigtig julesmåkager og den slags BORTSET fra vaniliekranse. Jeg har et eller andet kompleks med det krydderi. Det kan spises altid, hele året :D

Katrine sagde ...

Jeg ELSKER kanel og kardemomme og ingefær, i en skøn kombination. Jeg kommer en lille smule i varm kakao, på varm mælk og sniger det ind alle steder jeg kan i julemåneden.
og så ELSKER jeg vanille hele året rundt.

Julie Søndergaard sagde ...

Jeg er all time in for kanel. Hele året rundt er det mit yndlings krydderi, men specielt også til jul.

Kanel går i stedet for sukker oven på min havregrød om morgenen, og om vinteren har jeg hele stænger liggende af kanel. Jeg har sågar også en lille fugl skåret i kanel træ, bare fordi jeg elsker duften så meget!

Kh

Malene Skaadegaard sagde ...

Tak for linket til Santa Maria konkurrencen :D det vil sørme også være godt med en opfyldning på min krydderihylde i mit bette køkken! :)

Mit yndlingskrydderi i julen er kanel... Især kanelsukkeret på risengrøden <3 og på diverse småkager.. Ooooog i simreretter er det perfekt med en teskefuld kanel!

Sanne sagde ...

Mit julekrydderi er stjerneanis - det er ikke et krydderi jeg ellers bruger meget men i julen smager det fantastisk i en hvid glögg! Uhm..

Lea sagde ...

Mit ultimative julekrydderi er vanilie, da jeg elsker at bage en masse skønne småkager hen over julen. Det er så den søde afdeling. I den salte afdeling er jeg helt vild med enebær og bliver nok aldrig træt af skønne gryderetter med en smag af enebær..

Kærligst Lea

Unknown sagde ...

Ingen jul uden nelliker - elsker simpelthen duften af nelliker sat sammen med appelsin.
Så hænges de op i silkebånd og spreder duften af jul i vores lille hjem

Lene´S sagde ...

...det må helt klart være vanille....uhmmm...! Sød og lækker... Ris ala mande...med det søde twist ...og for ikk at glemme familiens farmors vanillekranse...de er bare de bedste ! Mon ikk snart hun skal igang med juledag så vi lige kan få fyldt kagedåsen op ? Ha..ha..ha.... Glædelig jul fra Lene'S

Anonym sagde ...

Jeg elsker alle julens krydderier og kan slet ikke vælge - vanilje, kanel, nelliker, kardemomme.... Jeg ku blive ved, jeg elsker bare julen og alle duftene :)
Min yndlingsopskrift til jul er lagkagehusets pebernødder, de er bare så lækre og krydrede, den ultimative juleopskrift :)

Chrj3nsen@gmail.com

Nina Nielsdottir sagde ...

Hvis det sådan er fordi, det skal være julet, så må det være nelliker. Kardemomme og kanel er også gode julekrydderier, men dem bruger jeg bare også resten af året. Nelliker er kun til jul :)

Tine sagde ...

Mit yndlings-julekrydderi er helt klart også vanilje. Husker mine farmors skønne skønne vaniljekranse, som med møje og besvær skulle køres gennem kødhakkeren, så de kunne få den helt rigtige facon:) De smagte fantastisk!

Anonym sagde ...

Hej
Jeg elsker julens krydderier:-) Jeg er rigtig glad for hjemmelavet Gløggekstrat, som koges af hele nelliker, hel kanel, en stang vanilie, hel kardemomme, hel stjerneanis, skræl fraa appelsin og citron, sukker og vand. Det dufter fantastisk mens det koger. Krydderierne dufter længe efter og ser dekurativt ud i en skål og ekstraten er den helt rigtig smag til at lave gløgg.
Kan ikke vente til den første omgang er klar.

Hilsen Tina (berger@os.dk)

Unknown sagde ...

Det er søreme svært at vælge mellem julens gode krydderier, men skal jeg vælge en må det blive kardemomme. Elsker søde kardemommekrydrede boller til en kop varm te. DET er julehygge.

Trine sagde ...

Tror mit yndlings er ingefær. Elsker at se julekalender, drikke varmt vand med citron, kanel, ingefær og honning. Det er december for mig.

Eeyorenyk sagde ...

Mi yndlingskrydderi må være vanilje ... Man bruger det da godt nok også i ikke-julede kager og bagværk, men for mig er der intet der siger jul som en gang vaniljekranse med tydelige små vaniljekorn og ægte vaniljesmag. Suuuuuk. <3

Elin Støttrup sagde ...

det bliver ikke jul uden kanel. Favoritsmåkagen til juler daim-småkager med kanel og chokolade.

Tante Grøn sagde ...

Svært at vælge en - tit er det sammenblandingen af krydderier, jeg forbinder med jul.
Nelliker er dog noget jeg egentlig kun bruger i julen, så det er mit yndlingsjulekrydderi.
Mmmh.... kan dufte den pyntede appelsin nu:)

Anonym sagde ...

mit yndlingskrydderi er uden tvivl vanille. Og det er udelukkende fordi jeg har en kæmpe kærlighed til vanillekranse. Jeg elsker duften der spreder sig i huset når jeg bager dem, og så elsker jeg at spise et par stykker når jeg kommer hjem fra studiet og drikke en god kop the..

VH Bettina

Bettina_lepage@hotmail.com

Bente K. sagde ...

Det er helt klart varm æblemost med kanel, vaniljesukker og stjerneanis mums

Heidi Hansen sagde ...

Fantastisk blog - jeg følger med næsten dagligt :)

For mig er der mange yndlinge, men det der først popper op er nellikker. Jeg kan huske, da jeg var lille og jeg stod med mor i køkkenet og stak nellikker i appelsinerne, som derefter blev bundet ind i fint silkebånd og hængt i køkkendøren ud til terassen. Hver gang jeg dufter appelsiner med nellikker i, kommer det barndomsminde frem - et skønt og varmt minde :)

Mvh Heidi

TineLee sagde ...

Jeg elsker duften af kanel og nelliker, som er de krydderier, jeg forbinder mest med jul :-)

Pia sagde ...

Det bedste julekrydderi må være vanilje, eller kanel. Det hører julen til. Vanilje bruger jeg mere året rundt.
Havde appelsin været et krydderi, havde det klart været den. Det er min ultimative juleduft, uhm...

Millamor sagde ...

Jeg er vild med alle julens krydderier, for jeg eeeelsker alt hvad der har med jilmaz gøre.. Skulle jeg vælge en favorit ville det nok blive KANEL ..

Rigtig god jul allesammen :-)

Hilsen Milla

Millamor sagde ...

Der skulle stå .. Alt hvad der har med JUL at gøre.. IPad i drille humør!

Mit element sagde ...

Nelliker er en rigtig jule-duft, - i appelsiner og det ser bare så hyggeligt og "gammeldaws-jul"-agtigt. Kanel er uundgåelig i december da den bruges på risengrød og i kager. Mums, min lugtesans skal snart på overarbejde ;0)

Unknown sagde ...

Lige som dig så forbinder jeg duften af kanel med jul. Risengrød med kanel, høre sig helt klart til i julemåenden:-)

Anonym sagde ...

Noget af det der dufter mest af jul, for mig, er nok nelliker, orange/appelsin og vanillie.
Når man begynder på julebag og duften breder sig i huset, med de typiske jule-krydderier... uhmm...
Mange hilsner fra Charlotte
folmer@posgaard.com

Hald sagde ...

Ingefær, kanel og vanille - det er da duften af jul.
Jeg holder meget af jul og har de sidste par år bagt disse lækre brunkager:
• 250 g. smør
• 125 g. lys sirup
• 250 g. farin
• 2 tsk. Potaske
• 1 spsk. koldt vand
• 3 tsk. Stødt kanel
• 1 tsk. Stødt nelliker
• 2 tsk. Stødt ingefær
• 1 tsk. Stødt allehånde
• 60 g. syltet appelsiner i tern
• 25 g. usaltet pistacie kerner
• 150 g. hele mandler
• 500 g. hvedemel.

Smør, sirup og farin smeltes for middel varme til det er ca. 70 grader. Gryden tages af varmen.
Kanel, nelliker, ingefær, allehånde og hvedemel blandes, tilføj syltet appelsin, mandler og pistacie.

Potasken og vand røres sammen i en kop og tilføjes.

Det hele æltes straks sammen i en røremaskine til dejen er ensartet.
Dejen kommes op i en beholder 18 X 18 cm. foret med bagepapir på både bund og sider.
Pres godt så den fylder formen helt ud. Læg ligeledes bagepapir som top. Afkøles ved stuetemperatur til næste dag, hvor den udskæres i 5 lange "baner".
Hver bane skæres i tynde men hele skiver, bages på bagepapir ved 180 grader ca. 9 - 12 minutter.
Afkøles på bagerist. Opbevares i tætsluttende dåse.

En lidt anderledes brunkage - lækker og krydret.

De er fra Mette Blomsterberg og DR "Det søde liv" - og der er ingen tvivl om at de bliver en del af vores julebage tradition....

Unknown sagde ...

Mine ynglingskrydderier i julen (ét er absolut ikke nok) er kanel, nelliker og ingefær. Især i skøn forening i gingerbread småkager som dyppes i kold mælk. Det er jul i sin reneste form!

The Joy of coffee sagde ...

Jeg er vild med kanel men det er jeg generelt hele året.
I sidste år havde jeg stor succes med at lave hvid julegløgg og der er nelliker, kardemomme og kanel i.
De tre krydderier får mig altid i julestemning. Det er helt sikkert en opskrift der skal prøves igen :)

Nørkle Tøserne sagde ...

Syntes der er flere yndlings krydderier i julen.
Vanilje - til jul i vaniljekranse (resten af året i nærmest alt jeg kan komme til at putte det i :) ).
Kardemomme - i pebernødder, min mors har en fantastisk opskrift som har været i familien i mange år.
Kanel - i kanel småkager og på risengrød :)

Julen er fantastisk, ville elske at vinde denne flotte præmie :)

Smil fra Anne

Miss Midtjylland sagde ...

uha... vanilje er klart min favorit! Jeg bruger det nærmest i paller op til jul... især når den store produktion af vaniljekrane skal laves - det er den helt store favoritsmåkage - især når den er lavet af ordentlige råvarer, for det kan smages. Vi har en lidt nyere tradition med at min yngste søster kommer forbi og så storbages der og overalt hvor der er en flade, hvr der kan stå en bageplade i mit køkken, benyttes til netop dette formål. Kransene bruges tilalle hyggestunder og som værtindegaver som bliver modtaget med stor jubel hver gang.

Home by Bianca sagde ...

Nøjs hvor fint! Her er ynglingskrydderiet helt klart kanel. Fik endda en chai the med kanel drysset på toppen idag og er i total julehumør. :)

Mette sagde ...

Her hos os er det rigtig jul, når der bliver bagt jødekager med et drys af kanel og sukker, og spist risengrød med kanel. Jeg ELSKER kanel, og de billeder duften alene kan fremkalde hos mig.

Anonym sagde ...

Mit ultimative julekrydderi er nellike! Jeg bruger det aldrig resten af året, så derfor når det kommer frem til jul, er der konsekvent julestemning. Elsker det i kager mm og duften af nellike i en appelsin er REN jul. Knus fra Stinne T.

Sara Pedersen sagde ...

Det ligger tæt mellem vanille og kanel, kan simpelthen ikke vælge.. ;-) Jødekager, vaniliekranse, risengrød osv, det er bare det bedste ved december. :-)

Anonym sagde ...

Mit yndlingskrydderi til julen er helt klart kanel. Duften af kanel minder mig om jul! Kanel er uunværlig i december både til kager, risengrød og pynt i dekorationer :)

Emma Tatiana sagde ...

Jeg elsker smagen af kardemomme, den er helt speciel. Men for at komme i rette julestemning, skal der appelsin til. Jeg elsker at putte lidt saft eller skal i mit bagværk, æbleskiver og hvor jeg ellers kan komme til det. Synes virkelig det giver mig en jule-feeling!

frk. sveske sagde ...

Mit yndlingskrydderi i den SØDE juletid er helt klart kanel. Elsker kanel året rundt, men særligt i julen.
KH
- frk. sveske

Sofie sagde ...

Som mange andre er mit yndlings julekrydderi kanel. Det er bare godt til alt, både kager, grød og gryderetter.
Men hvis der er en duft der minder mig særligt om jul, så er det faktisk ikke et krydderi men derimod duften af clementiner, det er bare så hyggeligt :)

Sandra. sagde ...

Af julens lækre krydderier holder jeg meget af vanilie - i julesmåkagerne og desserten juleaften :)
Kardemomme og kanel bruger jeg i forskellige småkager og bager som regel også nogle forskellige boller med disse krydderier til hygge komsammen i december måned.

God december til dig i det nye hus :)

Mvh Sandra.

Rie sagde ...

Uhh jeg synes det er svært at vælge ét krydderi. Til det søde køkken er jeg utrolig glad for kanel og vanille, men det er jeg sådan set hele året rundt. Så mit favorit julekrydderi må være nelliker, da jeg elsker duften, specielt som pynt sammen appelsiner, men også som del af den hjemmelavet gløgg :)

Eva sagde ...

En klassiker, men mit yndlingskryderi i julen er helt klart kanel. Bare duften af kanel får mig til at drømme om kulde og sne og mørke - og jul og hygge!
Bagte julekager sammen med mine kusiner i søndags (det er efterhånden blevet en tradition) så mit minde rækker ikke flere år tilbage, men blot tilbage til i søndags hvor hele lejligheden duftede af jul - og kanel :)

Anonym sagde ...

Mit yndlings julekrydderi må også være kanel, elsker det bare på risengrød. Eller en kanelstang i et godt glas gløg. En god kop chai the er da også bare hyggeligt, og sidde med ild i brændeovnen og kigge ud på sneen ;-)

Anonym sagde ...

Jeg elsker duften af kanel og vanilje og det bruger jeg flittigt i julen især i ris ala mande og i risengrød.

venlig hilsen
Sanne Madsen

Henriette sagde ...

Jeg elsker duften af nelliker her i julen - det er også rigtig, rigtig fint med appelsiner med nelliker som pynt :) Desuden får man ligesom aldrig brugt nelliker på en anden måde, synes jeg...

Anonym sagde ...

Jeg er helt tosset med kanel, specielt på risengrød, jødekager og i gryderetter.

Anonym sagde ...

Mit ynglingskrydderi er kanel - det er indbegrebet af julen for mig, på risengrød, i småkagerne og faktisk også i nogle af de gode simre-retter som gør sig så fantastisk i denne tid.

Nummer 2 er sukker. Selvom det i sig selv ikke er et krydderi er det alligevel smagen af jul med masser af sukker og hygge.


/Anne

Laura sagde ...

Uh ha en skøn konkurrence :)

Mine yndlingskrydderier til jul er peber og ingefær.
Hos mig er det ikke jul uden hjemmelavede pebernødder (som smager af peber) og så sprøde ingefærkager.'
MumsQ

Mette sagde ...

Uhm - jeg har en svaghed for stødt ingefær her i julen, da jeg simpelthen ELSKER ingefærkager... Den dag min mor tager sin gamle opskrift frem fra sin mormor og går i gang med at bage hele dagen, den dag står for mig som starten på julen :)

Mette sagde ...

Uhm - jeg har en svaghed for stødt ingefær her i julen, da jeg simpelthen ELSKER ingefærkager... Den dag min mor tager sin gamle opskrift frem fra sin mormor og går i gang med at bage hele dagen, den dag står for mig som starten på julen :)

Anonym sagde ...

Mine yndlingskrydderier i julen er kanel og nelliker. Hele julen har jeg en gryde med gløgg og masser af disse krydderier til at stå og dufte på komfuret. Og selvfølgelig ingen jul uden appelsiner med nellikker til at hænge i vinduet.
Vh Mellemmølle

Anja Frem sagde ...

Kanel elsker jeg hele året rundt, det smager fantstisk. Især sammen med risengrød ;-)
Vanilje er nummer to i rækken, det mest bagværk bliver lækkert med en frisk vanilje stand.
Sidst men ikke mindst kardemomme i hjemmelavede æbleskiver, det skal der i for at de smager rigtigt :)

Johanne Busk Stormoen sagde ...

Det ser lækkert ud.

For tiden står den dagligt på Varm hyldebær drik med en stjerneanis og honning i. Så for tiden må man sige mit yndlings julekrydderi er hel Stjerneanis..

Sanni sagde ...

For mig må det være nelliker - dem man stikker i appelsinerne :) det gjorde vi altid, og duften er fantastisk :)

Line sagde ...

En af de juleting hvor man får allermest ud af krydderierne er appelsiner med nelliker, de dufter herligt og spreder julestemning i hele rummet. Glæder mig allerede til at lave nogle når det igen (snart!) bliver december.

Nana und Co. sagde ...

Jeg er simpelthen så glad for stjerneanis. Og det hører umiskendeligt sammen med jul, for er der overhovedet nogen sm spiser stjerneanis om sommeren? Det kan jeg ikke forestille mig for det er så julet som noget :)
I november når det bliver råkoldt og stearinlysene for alvor tændes koger jeg en ordentlig omgang chaisirup med masser af julekrydderier - deriblandt en ordentlig omgang stjerneanis.
Og i december er det den hvide glöggestrakts tur - ligeledes med en gavmild stjerneanishånd. Mums!

by Busk sagde ...

Ingen jul uden kanel

Anonym sagde ...

Mit absolut ynglings krydderi i julen er ingefær, jeg elsker at sidde hjemme foran pejsen med en kop hjemme lavet chai, hvor mælken er lunet med ingefær (og en gang i mellem kanel) i :)

M.v.h Katja F.G

Ida sagde ...

Uden tvivl kanel :)

Curlsen sagde ...

Peber, ingefær, nelliker og kanel i verdens bedste pebernødder, som jeg har fået opskriften til af en pædagog i mine børns børnehave. Duften af dem er J U L :-)

Curlsen sagde ...

Peber, ingefær, nelliker og kanel i verdens bedste pebernødder, som jeg har fået opskriften til af en pædagog i mine børns børnehave. Duften af dem er J U L :-)

Anonym sagde ...

Mine yndlings-jule-krydderier er uden tvivl stødt nellike og allehånde. De kommer kun frem i december, og duften er derfor lig med instant julestemning :)

Kh. Mette (mkgroennegaard@gmail.com)

Anonym sagde ...

Ej en dejlig konkurrence du har dig her! Jeg elsker krydderier - og jeg ELSKER jul!! :)
Mit yndlingsjulekrydderi må være kanel - det dufter dejligt, er flot i dekorationer, og smager af jul :)

VH Louise
louise_skou@hotmail.com

Anne sagde ...

Mit yndlingskrydderi i julen er virkelig svært at vælge, for der er jo mange lækre som bare "umner" af jul..
men for mig må det nok være nelliker+appelsin sammen - det er ren nostalgi og jul hos mig :)
Ellers er to krydderier som vanilje og kanel jo uundværlig i juletiden :)

Prinsesse Suh sagde ...

Vanille og anis er fantastiske julekrydderier som jeg bruger til både kager og i maden.

Theresa sagde ...

Det må være vanilje - min bedstemors, og nu min mors opskrift på vaniljekranse er en klassiker i mit barndomshjem - jeg glæder mig til en dag at overtage opskriften og være den der fører traditionen videre. Glædelig jul...

Cille sagde ...

I julen plejer vi at få havregrynssmåkager.. det er så godt! Men mine yndlingskrydderier er nok kardemomme og kanel, fordi det bare skriger jul! :D og jul er godt!

LottePigen sagde ...

Det må helt klart være en fejl jeg ikke har deltaget endnu. Elsker krydderier, dem kan man da aldrig få nok af.

Jeg er især vild med nellike. Nellike på en appelsin minder sådan om min barndomsjul, sådan en dejlig tid

Anne sagde ...

Min vidunderlige dagpleje mor bagte altid massevis af forskellige julesmåkager, og hendes hjem var fyldt med nisser og hjerter hele december. Hun var indbegrebet af julen for mig - desværre gik hun bort for et par år siden, og jeg har savnet hendes juleånd (og specielt hendes pebernødder) lige siden. I år har jeg været så heldig at få opskriften på hendes pebernødder, og jeg har derfor fundet ud af, at hun krydrede dem med nelliker og ingefær. Derfor må jeg nok nævne de to som mine yndlings julekrydderier :)

Line - Rotten's Univers sagde ...

Mit (mine) ynglingskrydderier her i juletiden, er helt sikkert kanel, nelliker og anis.

De er alle krydderier med så anderledes en smag/duft/udseende der gør at det netop kan associeres med højtider for mit vedkommende.

Udover smagen, er de osse dekorative, både som pynt på mad, men ligeledes i dekorationer mv.

Ha' en skøn jul :o)

//Line

Linekm86@gmail.com

Louise sagde ...

Kanel, eller vanilje? :p den er svær!!

Kanel tilfører bare hygge til al bagværk og smager fantastisk! - specielt i en kage med æbler.

Og vanilje er bare et must i vaniljekranse, hvor der er få ingredienser som smager igennem. Vigtigt med ægte vanilje :) det smager bare af SÅ meget mere.

Anonym sagde ...

Altså, jeg kan umuligt vælge kun ét krydderi! :-)

Vanille; til vanillekransene, øvrige småkager og risalamande.

Nelliker; i appelsiner og mellem sværene på flæskestegen juleaften.

Kanel; på risengrøden, til kanelsmåkagerne.

Aaaah, duften af jul! :-)

Kh Signe O.

Anonym sagde ...

Helt klart nelliker :o) Hele nelliker sat i appelsiner i hjerteform ser så fint ud og dufter skønt og min mormor puttede altid lidt stødt nelliker i sine frikadeller, det smager virkelig fantastisk. Rigtig glædelig jul herfra
Mvh Sarah Cannamis@yahoo.dk

Anonym sagde ...

Kanel - ingen jul uden kanel på risengrøden og i diverse brød og kager
mvh
Hanne H

Nana V. sagde ...

Stjerneanis. Giver perfekt smag til en af mine julesnaps. :-)

Unknown sagde ...

vil tro det er kanel :)

Malene uden R sagde ...

Mine yndlingskrydderier her i julen er klart kanel og kommen.
Jeg elsker sådan set kanel året rundt, men for mig hører det bare julen til.
Og så er jeg vild med kommen og forbinder dette til julen, da det er eneste gang på året jeg bager kommenskringler :) Mmmmh.

MissT sagde ...

Det må helt sikkert også være vanilje, julen duer ikke uden det :)

Anonym sagde ...

Åååh der er så mange skønne krydderier. Kanel dufter så dejligt, men hvid peber i pebernødder er et must. Glædelig jul.
Anna-Marie R.

Sarah sagde ...

Mine to yndlingskrydderier er vaniliestang og hele nelliker.
Jeg elsker de små sorte pletter af vanilie, specielt i vaniliekranse og risengrøden til ris a la mande koger jeg med vaniliestænger, så den bliver fin plettet :)
Og så elsker jeg den gammeldags appelsin i en snor i loftet, fyldt med hele nelliker.

Anonym sagde ...

Uh det lyder fristende med den krydderi give away.
Mit yndlingskrydderi i december/julen er helt sikkert vanillie og kanel. Der er ikke noget der smager bedre end vanilliekranse med masser af vanillie. Og kanel smager jo godt på en portion risengrød med smørklat.
Hilsen Dorte J