mandag den 26. november 2012

Anmeldelse: "Grød" (Gyldendal)

 Grød er jo blevet moderne igen og det sker også ofte, at jeg spiser en portion af den velkendte havregrød til morgenmad. Det er nemt, billigt og så mætter det helt vildt godt:)
Derfor var jeg også glad for at få fat i denne lille sag på små 70 sider, for den kan helt sikkert bidrage til, at jeg får prøvet nogle flere varianter.
Bogen er skrevet af Gitte Heidi Rasmussen.
 Bogen er opdelt i kapitlerne "Klassikere", "Nye grødvarianter", "Frugtgrød" og "Saltet grød". Derudover starter bogen med et kapitel om de forskellige korn og gryn, så læseren får en forståelse for historie og egenskaber bag de forskellige sorter.
Der er grød til de forskellige sæsoner, fx. er der en lækker sommersag "Perlebyggrød med hyldeblomst og bær" og så kunne man vælge "Hirsegrød med tranebær og tranebærsirup" i denne kolde tid. Så grød kan spises hele året rundt!
De salte versioner er også ret spændende, men jeg er ret sikker på, at jeg ikke får Kristian til at spise det:) Det må prøves en dag jeg er alene:)
 Bogen er ikke ret stor, men den er alligevel rigtigt fin.
Der er brugt mange flotte mønstrede baggrund, der giver bogen sån et lidt nostalgisk udtryk på den helt rigtige måde. Billederne er meget enkle, men det er også svært at fotografere grød, for det skl jo ligesom være i en skål for ikke at løbe nogen steder:)
Bogen er en fin lille inspiration til dem, der godt kan lide sin morgengrød og måske endda har mod på at spise grød til aftensmad engang imellem.
Jeg ved ikke, om jeg ville give 149 kr. for den, når den ikke er større, men alligevel synes jeg, at det er en skøn bog at have på kogebogshylden.

"Grød" får 5 ud af 6 mulige stjerner.
Smuk bog, sjov bog, men måske også en lille smule dyr i forhold til "hvad den kan".

3 kommentarer:

Marian N. Larsen sagde ...

Jeg elsker faktisk grød i alverdens afskygninger. Den bog ryger fluks på min ønskeseddel! Haps.... ser ud til der er smukke fotos og gode variations-opskrifter i den!

MissMuffin sagde ...

Marian, jeg øver mig i at blive god til andte en havregrød, så jeg må bare prøve mig frem:)
Synes hvertfald at det er en fin lille bog med sjove og anderledes opskrifter..

Anonym sagde ...

Hejsa :-)

Jeg håber du kan hjælpe mig, når nu du har haft bogen i hænderne. Jeg kan ikke finde ud af nogen steder om bogen er vegetarisk.. Jeg overvejer nemlig lidt at give den til en veninde som er vegetar, men det dur jo ikke hvis hun ikke kan bruge halvdelen af opskrifterne :-)

På forhånd tak for hjælpen ;-)

Vh Josephine