tirsdag den 21. april 2015

Blårbærsnegle med flødeostglasur

Smørfyldt gærdej, blød vaniljeremonce, blåbærmarmelade og en tyk glasur. Perfekte snegle til søndagsbrunchen :)


Det var netop også i anledningen af en omgang brunch, at disse lækre snegle blev lavet. De er ikke vildt smukke, men de smager sååå godt. Opskriften ser måske lang og besværlig ud, men de tager ingen tid at lave. Jeg halverede mængden af gæren og lod dejen overnatte på køl, hvilket fungerede ganske fint. Næste gang vil jeg prøve at lave dejen, trille dem til snegle og lade dem overnatte i bradepanden natten over. Virker det skal de så bare bages direkte fra køl og pyntes med glasur, men det må komme an på en prøve.
Udover disse lækre snegle serverede jeg æg, bacon og pølser, nybagte boller, rugbrød og crossianter, kaffe og juice, diverse pålæg, nutella og ost og lidt frugt. Vi kunne slet ikke spise mere efter sådan en omgang, men efter et par timer i solen i vores dejlige gårdhave kunne der heldigvis godt klemmes en snegl eller to ned :) En rigtigt hyggelig dag med søde damer og rigtigt fine pakker.
I morgen er min rigtige fødselsdag og der kommer Uni-pigerne til ost, rødvin og en heftig chokoladekage til dessert :)

Blåbærsnegle med flødeostglasur (ca. 18 stk.)
Dej:
35 g. gær
4 dl. sødmælk
150 g. smør
2 spsk. sukker
1 æg
Hvedemel
 
Marcipanremonce:
150 g. blødt smør
150 g. sukker
150 g. groftrevet marcipan
3 spsk. vaniljesukker
1 spsk. vaniljeessens

Glasur:
200 g. flødeost naturel
1 spsk. vaniljesukker
3-4 spsk. sødmælk
flormelis

Desuden:
1 glas blåbærmarmelade
skal af 1 usprøjtet citron
 
Kom smør og mælk i en lille gryde og varm det op til smørret er smeltet.
Lad det køle af til det er stuetemperatur.
Smulder gæren i en skål og kom væsken ved. Rør gæren ud heri.
Tilsæt sukker og æg.
Kom hvedemel ved og ælt dejen til den er glat, blød og smidig. Den skal æltes godt.
Lad den hæve lunt og tildækket 1 time.
Imens laves remoncen. Pisk alle ingredienserne sammen til en helt ensartet og blød masse, enten på røremaskine eller med en håndmixer.
Ælt hurtigt dejen igennem og rul den så ud til en retangel.
Smør remoncen ud på hele retangelen. Fordel et tyndt lag blåbærmarmelade over.
Tril den sammen til en lang rulle og skær i tynde skiver med en skarp kniv. Fordel sneglene i en stor bradepande med bagepapir. De skal ligge tæt. Har du lidt remonce tilbage fordeler du det udover.
Lad dem efterhæve lunt og tildækket 45 min.
Pensel dem med sammenpisket æg og drys med en smule sukker.
Bag dem i 20-25 min. ved 200 grader. De skal blive lidt gyldne og faste i toppen, men stadig meget snaskede.
Lad dem køle af i formen.
Pisk alle ingredienserne til glasuren sammen med en håndmikser.
Fordel glasuren over sneglene og drys med revet citronskal.



9 kommentarer:

Unknown sagde ...

Kan du give en idé om hvor meget mel, du putter i? Og hvor stor en form, du bruger?
Sneglene lyder vildt lækre. Har allerede en idé om hvem der skal forkæles med dem :-)

Charlotte Kjeldgaard sagde ...

Det ser og lyder virkelig lækkert! Dem må jeg prøve at bage en gang ved lejlighed. Jeg kan rigtig gode lide ideen om at forberede om aftenen og bage om morgen :o)
Når jeg bager kanelsnegle, laver jeg dem nogle gange ''færdige'', altså ruller ud og det hele, kommer dem i en bradepande og kommer dem i fryseren. Tager dem op aftenen før de skal bruges, så tør de op og hæver om natten, og er lige klar til at smide i ovnen når man står op. :o)

Maria fra En verden af kunst sagde ...

Meget lækker snegle-kage med flødeost :-)
Og et højt hurra og stort tillykke med din fødselsdagen, håber du nyder hele din dag i dag :-)

Piskeriset sagde ...

Tillykke med fødselsdagen - det være skønt at fejre i så godt vejr :-)

Unknown sagde ...

Tillykke med fødselsdagen. Sneglene ser lækre ud 😋

MissMuffin sagde ...

Sanne, overhovedet ikke :) Man skal ikke være så bange for det med melet, bare fyld i til dejen er fast, smidig og let klistret. Jeg lavede over to omgange. Formen her er nok 25x35 cm. Du kan hurtigt se hvor stor formen skal være når du først får skåret sneglene, for de skal ligge tæt.
God fornøjelse med dem :)

Charlotte, det vil jeg prøve næste gang jeg laver dem her, for det er altså bare nemt! Tak for fiffet :) Nu ønsker jeg mig bare en større fryser, så jeg kan have plads til den slags :)

Maria, meget lækker ja :)
Og tak, jeg havde en dejlig dag :)

Piskeriset, mange tak. Det var rigtigt skønt med det gode vejr ja!

Ager Bager, mange tak :)

Charlotte Kjeldgaard sagde ...

Jeg har en kummefryser, men ville faktisk ønske at det var en skabsfryser! Det er så træls at lede efter ting i bunden af den, og så forestiller jeg mig at det er nemmere at organisere i en skabsfryser. Bare et lille tip mere, når du en gang skal have en større fryser! :o)

Kardemommefrøen sagde ...

Uhm, så fik jeg bagt disse super lækre blåbærsnegle. Da jeg så opskriften og billedet vidste jeg bare at dem måtte jeg prøve at bage :-)

Og ja de smager SÅ godt.
Dog synes jeg ikke at blåbærsmagen var så fremtrædende, det ved jeg ikke hvordan det var i dine? For det måtte godt smage lidt mere af blåbær.

Og forsinket tillykke :-)
Lena

Unknown sagde ...
Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.