mandag den 12. oktober 2015

Urtesalt

Brug en glas urtesalt som en lille venindegave. Her har jeg bundet en lille saltske i træ ved. Jeg mener, at den er købt for et par kroner i Søstrene Grene.

Højbedet med krydderurter har været nogenlunde forskånet for mine udbryder-høns, så lige nu står de fleste af krydderurterne så flot. Jeg har estragon, oregano, rød syre, rosmarin, brøndkarse, persille, purløg og så nogle krukker med forskellige slags mynte.
Et par store håndfulde blev sammen med en øko-citron og noget groft salt forvandlet til et par gode krukker med aromatisk urtesalt.
Udover de friske æg fra hønsene er krydderurterne min største luksus i haven. De er relativt billige at anskaffe, nemme at passe, smager meget bedre end butikkernes udvalg og så er der mange penge at spare, når man som er vild med at brug krydderurter i madlavningen. Så har du en have vil jeg anbefale dig at starte med at anlægge et krydderurtebed! Øv, hvor jeg kommer til at savne den have :(
Du kan bruge lige de krydderurter du vil, men vær opmærksom på, at nogle af dem smager meget kraftigere end andre. Jeg brugte mest persille, purløg og oregano og sparede lidt på estragon og rosmarin, da de er meget kraftige i smagen.
Jeg tilsatte citronskal, men hvidløg eller et stykke selleri kan også anbefales.

Urtesalt
3 store håndfulde friske krydderurter
1 kg. groft salt
1 øko citron

Skyl krydderurterne, dup dem tørre og fjern de store stængler.
Kom dem i foodprocessoren sammen med halvdelen af saltet og skal af citronen. Jeg skræller den af med min tyndskræller, da det er meget nemmere end at rive den.
Blend til krydderurterne er helt findelte. Kom resten af salten i og blend det hurtigt sammen.
Bred urtesalten ud på 2 bageplader med bagepapir og tør det ved ca. 50 grader varmluft i 35-45 minutter. Vend rundt et par gange undervejs.
Lad køle helt af inden det kommes på lufttætte glas.

2 kommentarer:

Charlotte Kjeldgaard sagde ...

Tak for en fin opskrift, det lyder som om det er super nemt at lave!
Det kan være jeg skal prøve det en gang, men jeg har aldrig rigtig brugt urtesalt, bruger du det bare ligesom almindelig salt? :o)

MissMuffin sagde ...

Det er super nemt at lave.
Jeg bruger det som almindeligt salt ja- det giver noget ekstra smag.
Fx til blødkogte æg, men jeg bruger det også i kødsauce osv.