mandag den 1. februar 2016

Rootza

Hele vinterhalvåret har jeg altid et udvalg af øko-rodfrugter i min grøntsagsskuffe. De er billige, holder længe og kan bruges både rå i salater, som bagte ovn-fritter, som mos og andet lækkert tilbehør..

Rodfrugter i alle afskygninger er favoritten i min grøntsagsskuffe. Så jeg måtte selvfølgeligt prøve denne alternative rodfrugts-pizza, da jeg så den inde hos Maria. Jeg må sige, at den ikke helt levede op til løftet om pizza. Den blev simpelthen for sød. Jeg vil sikkert lave den igen, men måske mere som en wrap eller som tilbehør til kød. Den kræver hvertfald noget salt og noget sprødt tilbehør for at blive rigtigt lækker.
Jeg toppede min rootza med tomatsauce, ost, en rest stegt kylling, champignoner og peberfrugt.
Da jeg ikke var helt sikker på om hørfrøene nu var knuste nok tilsatte jeg chiafrøene, da de har samme gelerende egenskab som hørfrøene har.

Rootza (2-3 personer)
300 g. pastinakker
300 g. gulerødder
2 spsk. hørfrø
½ spsk. chiafrø
6 spsk. vand
1 spsk. FiberHusk

Knus hørfrøene og bland dem med vand og chiafrø. Lad det stå i 10 min. Det vil tykne og danne en slags gele.
Skræl og riv grøntsagerne groft. Bland dem med hørfrø-blandingen og FiberHusk.
Lad det stå og samle sig i 5-10 min. Massen vil ikke føles særligt fast.
Hæld massen ud på en bageplade med bagepapir. Bred den ud til en tynd, jævn cirkel og pres den godt sammen.
Forbages i 15 min. ved 200 grader til den bliver lidt gylden i kanterne.
Fordel din topping derpå og bag i yderlige 5-10 min.
Serveres med det samme, men smager også godt kold.


2 kommentarer:

Unknown sagde ...

Hvor er det dejligt at se du kastede dig ud i at lave min rootza ;)

Jeg kan nu godt fotrstå at du syntes den blev for sød - tomatsauce og peberfrugter er jo også søde - så når bunden er jo så er det vigtigt at fyldet man kommer på står i kontrast til det søde i bunden ;)

Jeg håber du har lyst til at give rootzaen en ny chance ;)

Ha en fatastisk mandag
kh Maria

MissMuffin sagde ...

Jeg tror nu, at jeg synes den er for sød til at være pizza uanset topping.
Så næste gang bliver det nok som en slags rösti i stedet, for smagen fejlede ingenting, det var bare ikke pizza :)