søndag den 28. december 2008

Kyllingepie med svampe og bacon..



Uhm, lækker vintermad...
Jeg fik kogebogen "Nigella Ekspress" i julegave og idag skulle første opskrift afprøves. Det blev til kyllingepie med svampe og bacon, nem og tung mad, det er ikke sidste gang vi får det.
  • 3 lange skiver bacon skåret i stykker(jeg brugte serranoskinke)
  • 1 tsk hvidløgsolie eller alm olie
  • 125 g markchampignon i tern
  • 250 g kyllingefileter i tern
  • 25 g mel
  • ½ tsk tørret timian
  • 1 spsk smør
  • 3 dl varm kyllingefond(jeg brugte kraftig hønsekødsbouillion i manglen på andet)
  • 1 spsk marsala
  • 1 rulle færdigkøbt butterdej
Tænd ovnen på 220 gr.
Steg baconen i olien til den er sprød. Tilsæt champignon og steg dem bløde.
Vend kyllingefileter med mel og timian og smelt smørret på panden med bacon og champignon.
Tilsæt kyllingen og det overskydende mel. Rør det hele godt rundt til kyllingestykkerne har fået farve.
Hæld marsala og varm fond på. Rør rundt til en sauceligende konsistens og lad simre 5 min.
Skær en 1 cm strimmel butterdej, fugt den med lidt vand og klem den fast på en ovnfast supperskål eller ligende(skal kunne rumme 3 dl).
Fordel kyllingefyldet i skålene, og udstik en cirkel butterdej, der er lidt større end skålen. Fugt igen kanten med vand og tryk låget godt fast.
Bages i ca 2o min. Låget skal hæves og blive gyldent og sprødt.
Opskriften er til 2 personer, men jeg måtte give op halvvejs, det mætter rigtig godt. Næste gang tror jeg vi skal have en skål salat til for at opveje det tunge..
Kogebogen kan varmt anbefales, maden er lækker og hurtig, der tælles ikke kalorier, men der lægges vægt på fornøjelsen med at lave og indtage den- det er lige noget for mig:)

2 kommentarer:

Irene sagde ...

Uhmmm..hvor ser det lækkert ud.
Den må jeg prøve en af dagene :))
Knus Irene

MissMuffin sagde ...

Det var det også.. Tungt og varmt:)