søndag den 4. oktober 2009

Efterårsblæst...

I kolonihaven sidder der ikke et æble tilbage til træet, istedet er de allesammen blæst af..
De blev bar li revet sammen og de fleste får nok lov til at blive liggende til fuglene og haren, for de er ikke særligt gode...
Vi fik kun lige lavet det vi skulle og så må det være godt nok, for der er ikke vejr til at være ude sån som det stormer..
Det er blevet rigtigt efterår nu. Bladene vælter af træerne og der er vådt, koldt og råt. Herhjemme er der tændt for varmen, hyggesokkerne er fundet frem og der er indkøbt masser af sterinlys.
Der skal lige et enkelt besøg mere til i kolonihaven før den er lukket helt ned, men mentalt er jeg ved at gå i hi:)
Vi fik lige provianteret i Føtex, så nu er der mad i huset til nogle dage, så det er dejligt nemt. Der er masser af bilige rodfrugter i butikkerne lige nu og jeg købte lidt forskelligt, for vi skal blive bedre til at spise de grove grøntsager. I aften skal vi forsøge os med græskar, som for mig er en ukendt ingrediens i køkkenet- men det kommer I nok til at høre mere om:)
Nu kalder støvsugeren og gulvkluden..

10 kommentarer:

Bitten sagde ...

Jeg forstår godt at æblerne er faldet af - jeg er bange for, at mine ruder snart blæser ind!

Glæder mig til at høre, om græskar er en succes :)

MissMuffin sagde ...

Der stormer godt nok en del idag:)
Jeg er også noget spændt på det, men lidt nyt skal der jo prøves engang imellem:)

Anette sagde ...

Ja det blæser da helt vildt i dag. Det er vel heller ikke hyggeligt på samme måde i kolonihaven når vejret er sådan som i dag. God aften til jer.

Linebinevaskemaskine sagde ...

puuh, ja det lufter i dag. Det var pænt koldt at vente på at blive hentet efter arbejde i dad :) Er det hokaido græskar el. alm græskar du kaster dig ud i? Jeg venter ihvertfald spændt på en tilbagemelding :)
Jeg fik købt små flasker til når jeg skal lave æblesirup :) håber bare at nogen af æblerne ude på gården har klamret sig til grenene :D

MissMuffin sagde ...

Anette, det har du nemlig ret i. Kolonihaver er skabt til solskinsdage:) Så nu skal vi bruge vinteren på at planlægge næste sommer og glæde os til foråret:)

Line, det stormer jo. Al den vind forvandler ine nogenlunde kontrollerede krøller til en mindre afro:)
Det er Hokkaido jeg har kastet mig ud i, men jeg bliver nok også nød til at lave noget med butternut par for sjov.
Jeg har haft glas til æblesirup stående i 14 dage nu og er ikke kommet videre, det er altså for dårligt!

Linebinevaskemaskine sagde ...

jeg skal os bare lige ha provianteret, så er jeg i sving (håber jeg). Tror du man kan bruge juiceren til det? og i så fald om man ikke skal bruge den dr skille dims der er med til kanden :)

Annette sagde ...

Det er lidt trist når sæsonen er overstået, er det ikke.

MissMuffin sagde ...

Line, jeg har hvertfald tænkt mig at bruge juiceren, det andet lyder nemlig alt for hårdt, haha:)
Jeg tror du skal lade skilledimsen sidde i kanden og så lade den pressede juice stå en halv times tid, så får du nok det reneste resultat:)

Annette, det er trist. Også fordi vi ikke rigtig synes vi har nydt den så meget som vi havde håbet på, fordi der hele tiden dukkede nye projekter om.
Men vi har en plan for næste sommer, så det vil vi glæde os til..

Farmer sagde ...

Det ligner Filippa-æbler.
Pragtfulde til juice/most.

Tante Grøn sagde ...

Det ser ellers rigtig lækkert ud med så mange æbler.
Vi fik sidste år lavet hjemmepresset æblemost - det blev til hele 60 liter som vi frøs ned og til stadighed kan tage en flaske op af når lysten melder sig til et lækkert koldt glas ufiltreret æblemost. Det var faktisk rigtig sjovt, og så ved man lige præcis hvad der er i de lækre gyldne dråber - 100% æble:)