tirsdag den 18. september 2012

TEST: Kochblume og Garlic Card

Forleden modtog jeg nogle skønne sager fra Hamonoya; Kochblume, hvidløgskort og et fint rivejern fra Microplane. Lækkert!

 Kochblume er sån et slags silikonelåg, som du placerer ovenpå din gryde når du koger fx. kartofler eller pasta. Låget forhindrer vandet i at koge over og det er altså smart, for det sker tit for mig! Jeg har prøvet Kochblume på begge mine store gryder og der passer det fint.
Det smarte er også, at du kan bruge kochblume til at dampe grøntsager med. Du ligger kochblume på din gryde med kogende vand, fordeler grøntsagerne over og kommer så dit almindelige grydelåg over. På den måde dannes der en lille dampovn til dine grøntsager. Jeg prøvede med broccoli og det virkede fint. Der kan dog ikke laves en særligt stor mængde af gangen.
Kochblume er nu ikke særligt pæn og måske også temmeligt overflødig i manges køkkener, men herhjemme er den et hit, for jeg hader at løbe ud i køkkenet når vandet buldre ud over komfuret!
Det koster 249 kr. og det synes jeg måske er en smule dyrt..
Kochblume får 5 ud af 6 stjerner hos mig.
Prisen trækker lidt ned, for jeg synes det er mange penge for et låg.


Garlic Card havde jeg hørt meget godt om og måske var mine forventninger derfor også for høje. Eftersigende skulle både Oprah Winfrey og flere stjernekokke være meget begejstrede for det lille farvestrålende rivejern i hård plast.
Så snart du lige finder teknikken med at holde det rigtigt, så er det nemt at lave den fineste hvidløgspure, men jeg synes også der er meget spild. Så det virker som det skal, men jeg tror jeg foretrækker min sædvanlige hvidløgspresser fra Jamie Oliver- med mindre det selvfølgeligt skal være helt fint pure:)
Garlic Card fåes i mange fine farver og koster kun 50 kr, så det vælter ikke nogens budget!
Garlic Card får 4 store stjerner ud af 6 mulige.
Det virker, prisen er meget fin, men der er altså en del spild ved det. Selvom det ikke er en stor investering, så tror jeg ikke, at jeg ville have købt et selv, nu hvor jeg har prøvet det.

Som en lille ekstra ting var dette lækre rivejern fra Microplane med.
Det er et fint rivejern fra Gourmet Serien og som er særligt velegnet til chokolade, citrusskal og parmesan.
Jeg har kun hørt godt om deres rivejern og jeg er også allerede stor fan. Det er vildt skarp og ligger super godt i hånden. Så nu har jeg et fint, men kan allerede nu afslører at jeg forventer at anskaffe et groft også, for det er godt køkkenværktøj.
Rivejernene er måske lidt dyre, men de skulle også gerne kunne holde rigtigt længe. Dette koster 229 kr. Og som Line siger; Man skal aldrig gå ned på udstyret:)
Rivejernet fra Microplane får 6 ud af 6 stjerner hos mig.

11 kommentarer:

Kristine (CookieCrumble) sagde ...

Genialt med låget! Jeg hader også "skaaat - der er noget der koger over herude" problematikken, så sådan et kunne også være velkommen i mit hjem. Dog gider jeg ikke bruge 250 kr. på det. Det er lige i overkanten, men ellers er fed fed idé :)

MissMuffin sagde ...

Kristine, den sætning kender jeg også alt for godt, haha!
Det virker rigtig fint, men jeg synes også at det er for dyrt med 250 kr.

Anonym sagde ...

Man kan også klare sig uden "kogeblomsten". Jeg "kender" min kartoffelgryde og ved lige præcis, hvor meget låget skal vippes, så vandet ikke koger over, og gryden heller ikke går af kog.
Skal jeg dampe en rødspætte til mig selv, sætter jeg kartofler over i en større gryde end normalt. Når kartoflerne koger, fjerner jeg låget og lægger en dyb tallerken med en saltet fisk delt på midten, smør og persille over som låg. Grydelåget lægges oven på tallerkenen; det dækker, så der ikke slipper damp ud. Når kartoflerne er kogt, er fisken eller andet, der kan koges på 15 min., færdig, men det skal kunne være nede i tallerkenen. Det er et ældgammelt trick, som min mormor lærte mig.
Elsebeth

Agnethe - about a girl sagde ...

Åhh jeg er VILD med Microplanes rivejern og jeg SKAL have mig sådan nogle på et tidspunkt, kommer tid kommer råd sikkert...

Pernille sagde ...

Lækkert lækkert lækkert! Jeg har også Microplane rivejern.. det fine og det grove og de er uundværlige! Hvis du ikke har fået slæden med til rivejernet skal du helt sikkert anskaffe dig den også! SÅ brugbar! Meget lækkert :)

MissMuffin sagde ...

Elsebeth, det kan man sikkert, men nu koger jeg faktisk kun kartofler i sommerhalvåret, så det koger tit over for mig... Så herhjemme bliver den brugt flittigt, også til pasta o.lign. Og så synes jeg selv, at den er smart at bruge som dampindsats, for mine dybe tallerkner er for sarte til det. Den her måde tiltaler mig mere...

Agnethe, de er altså også lige så gode, som jeg havde forventet. Nu skal jeg bare selv ud og købe et groft- eller hvertfald ønske mig et:)

Pernille, du er heldig. Tak for tippet med slæden, for jeg var lidt i tvivl om den var nødvendig:)

Helle (LoquaciousLily) sagde ...

Jeg er også stor fan af microplane, og købte i sin tid deres boksrivejern. Det indeholder alt hvad jeg har brug for, så det kan også anbefales. På den ene side er der et aftageligt fint rivejern i samme stil som dit, og det plejer jeg at bruge til at rive hvidløg på, når det skal være ligesom puré. Og spildet er minimalt. :)

MissMuffin sagde ...

Helle, det virker også til at være gode produkter. Jeg har sån lille skræller som jeg også er blevet rigtig glad for, for dne bliver ved med at være skarp...

Julie sagde ...

Jeg må indrømme at jeg holdt op med at tænke på prisen af Kochblume, da jeg så hvor meget rengøring det sparede mig for når jeg har kogt pasta og kartofler..

MissMuffin sagde ...

Julie, det er også en god pointe:) Jeg synes det er lidt dyrt, men må også være lidt i den modsatte grøft og sige, at jeg ikke kan leve uden det nu, haha..

Anonym sagde ...

Hej allesammen hvis nogen skulle være interesseret i låget så har jeg dem tilsalg for 150 kr. tjek min Facebook-side :-)
https://www.facebook.com/groups/617382141642902/