mandag den 22. oktober 2012

Anmeldelse: "Løgimose Vinter" (Politikens Forlag)


Løgimose er nu aktuel med kogebogen "Vinter", som byder på 99 opskrifter til den kolde vinter, men inspiration fra Falsed Kro og Kong Hans Kælder.
Bogen er inddelt i 6 afsnit. "Vintermorgen", "Frokostbordet", "Middagsbordet" og "Den søde Vinter" og så de to afsnit "Vinter på Falsled Kro" og "Vinter på Kong Hans".
Min favorit er "Vintermorgen", for der er nogle spændende sager imellem:)

 "I denne kogebog får du de allerbedste af Løgimoses egne opskrifter til de kolde vintermåneder, inklusive opskrifter til jul og nytår. Bogen har focus på det enkelte, gode måltid i hverdagen, men der er også opskrifter på den lækre gæstemad, hvor man har tid til at gå i køkkenet. De 90 opskrifter er enkle at gå til og tilberedt på de råvarer, som er tilgængelige i vintersæsonen"

Sådan står der bag på bogen og det er jeg altså ikke helt enig i.
Afsnittet om frokost indeholder både østers, Foi Gras, tartar og muslinger.
Afsnittet om middagsbordet indeholder både kalvebrisler, svinekæber og confit de canard.
For mig er det dyre råvarer, der kræver en indsats af skaffe og en indsats af tilberede, så de hører ikke under hverdagmad. Jeg synes det er lidt synd, for bogen er rigtig fin og spændende, men søger man inspiration til hverdagsmaden, så er det ikke denne bog man skal have fat i, med mindre man har en fyldt tegnebog og masser af tid i køkkenet. Sådan ser hverdagen nok ikke ud for de fleste af os.
Til gengæld er bogen fuld af lækker vintermad, som vil være perfekt at nusse om og servere til gæster, for der er både brugt spændende kødudskæringer og lavet moderne fortolkninger af gamle klassikere. Det er også en rigtig "herre-kogebog", for der er fokus på kødet:) Bogen hører nok under "Nordisk Mad", for der er masser af danske råvarer og gamle klassikere at finde, hvilket jeg synes er rigtig fint.

Bogens layout er meget flot!
Rustik, mørk og maskulin. Selvom billederne er mørkere end i de fleste kogebøger, så virker det rigtig godt og giver bogen personlighed.
Selvom meget af maden for mig er gourmet, så er det stadig fotograferet, så det rustikke og enkle trædeer igennem. Jeg ved ikke helt hvordan jeg skal forklare det, men det hænger hvertfald godt sammen.

"Løgimose Vinter" får 4 ud af 6 stjerner.
Flot bog, spændende opskrifter og velskrevet tekst, men den udgiver sig lidt for noget, den ikke er. Det betyder dog ikke, at det er en dårlig kogebog, for der er masser af inspiration og gode opskrifter at finde i bogen.

2 kommentarer:

Henrik sagde ...

Hm, ser spændende nok ud.

MissMuffin sagde ...

Henrik, det er den skam også..