lørdag den 20. oktober 2012

TEST: LèKùe Macaronmåtte


Jeg har modtaget denne Lékúe macaronmåtte i silikone fra KitchenOne, som jeg har været spændt på at prøve.
Mine evner til at lave ensartede cirkler har vist sig at være temmelig mangelfuld, men det kan denne måtte så hjælpe med.
Du laver dine macaron-dej som vanligt, fylder den i en sprøjtepose og sprøjter dejen ud på silikonemåttens afmærkede cirkler. Så bliver de samme størrelse:)
Bare lige husk, at læg måtten på en bageplade først, for når du først har sprøjtet din dej på, så kan måtten ikke flyttes på. Jeg har en ganske almindelig ovn og der er måtten desværre lige en lille smule for stor til både bageplader og rist. Det kan lige gå med at ligge den på risten, men det kræver lidt forsigtighed når den skal ud og ind af ovnen.

Nu har jeg kun prøvet den en enkelt gang, så jeg har svært ved at sige, om den har gjort nogen stor forskel. Ind til man lige får fornemmelsen af hvor meget dej der skal på måtten, så kan man nemlig godt få nogle lidt skæve macarons, men det fandt jeg nu hurtigt ud af at dosere, så de blev ganske fonuftige i størrelsen denne gang.
Line havde fortalt mig, at bagetiden forlænges et par minutter ved brug af måtten, så jeg gav mine makroner 3 minutter mere. De blev altså også bare rigtigt gode, men om det er måttens skyld eller opskriftens skyld, det vides ikke:)
Måtten er meget nem at vaske ren, men jeg synes alligevel at den er lidt træls, for den er meget modtagelig over for fnuller fra viskestykker osv. Så den skal bare have lov at lufttørre med mindst muligt kontakt til tekstiler!

Macaron-måtten koster 199 kr, hvilket jeg synes er ganske rimeligt.
Macaronmåtten får 5 ud af 6 stjerner.
Selvom at jeg måske er lidt blandet omkring macaronmåtten, så er jeg ikke i tvivl om, at jeg kommer til at bruge den fremover. Det er altså pratisk at den har 48 cirkler, så man har styr på størrelse og antal når man laver macarons.
Skal jeg være rigtig strid, så bliver jeg altså ligenød til at kommentere på farven- hvorfor lige den mest triste brune farve?!

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jeg har også tænkt på om det var smart eller ej. Men det er ihvertfald tidsbesparende. :) Man kan dog købe en på ebay der ligner denne til forveksling. Den koster bare 38 kr. inkl. porto.

http://www.ebay.com/itm/Silicone-Macaron-Bakery-Cake-Muffin-Dessert-Pastry-DIY-Tool-for-Christmas-/261073801202?pt=LH_DefaultDomain_15&hash=item3cc9360ff2

MissMuffin sagde ...

Jeg synes det er smart, for man har bedre styr på antal og størrelse:) Det er selvfølgeligt billigt, så hvis man har tid til at vente på den er den et godt alternativ..

Anonym sagde ...

Men den er alt alt for dyr

MissMuffin sagde ...

Mathilde, det synes jeg så ikke den er...