tirsdag den 23. oktober 2012

Dummeste kommentar.....

Nej, nej, nej... Jeg har simpelthen fået den dummeste kommentar på bloggen. Nogensinde!
Den er faktisk så dum, at den bliver helt sjov :)
Prøv at hør:

"Det er lidt komisk at du altid nævner "uni" og "uni pigerne". Er du en lille smule flov over at du rent faktisk ikke er igang med en universitets uddannelse, men en mellemlang videregående? (hvilket der bestemt ikke er noget galt i!)
Jeg undre mig blot, da jeg efterhånden ofte er stødt på det i dine indlæg. Ved godt din uddannelse ligger ude på uni, men derfor er du stadig ikke igangværende akademiker. Det er lidt misvisende når du skriver på den måde. Men fred være med det - med det pres der er på uddannelse Idag, er det vel klart at der er mange som ikke føler sig "gode nok" i forhold til at de ikke tager en kandidat. Det er ærgeligt! Vi har brug for alle i samfundet! :-) "

"Udover dette, så er det en super inspirerene og spændende blog! Benytter ofte dine opskrifter :-) "


  1. Har jeg nogensinde skrevet, at jeg er igangværende akademiker?!
    Min uddannelse ligger fysisk på Aalbrog Universitet, mine forelæsere er ansat af Aalborg Universitet og min uddannelse har et selvstændigt sekretariat på Aalborg Universitet. Ergo, jeg læser på uni med uni-pigerne. Det er temmeligt simpelt (det burde en akademiker også kunne regne ud?!)

  2. Min uddannelse hedder "Socialrådgiver og Socialt arbejde". Efter 3½ år har jeg en proffesionbachelor og ja, dermed er det en mellemlang uddannelse. Har jeg lyst, så kan jeg læse en kandidat i socialt arbejde og så er jeg akademiker. Og hvad så?! Det er sq stadig uni og jeg har bare forlænget selv samme studie...
    Jeg føler mig ikke presset i mit valg af uddannelse. Oprindeligt er jeg uddannet sekretær ved kommunen og havde de ikke skubbet mig videre, så havde jeg nok stadig siddet på kommunens kontor og været glad og tilfreds.
  3. Alligevel kan jeg sige, at jeg er STOLT af at læse socialrådgiver! Jeg har valgt en uddannelse, der betyder, at jeg i mit fremtidige arbejdsliv primært kommer til at beskæftige mig med livets skæve eksistenser. At jeg hver dag skal forsøge at hjælpe mennesker i en eller anden form for krise.
    Til enhver tid vil jeg have mere respekt for social- og sundhedsassistenten og gadesygeplejersken, end en eller anden akademiker, der bruger hele sit liv på at skrive dødsyge afhandlinger, som ingen i virkeligheden gider læse. Socialrådgiveren, sygeplejersken, fængselsbetjenten, social-og sundhedsassisten osv. møder mennesker i krise og skal forholde sig til en masse vrede, smerte, frustration og sorg. Til mordere, voldtægstmænd, børnemishandlere, psykisk syge, krigsofre og alle dem, som mange af os kun høre om og helst ikke vil have noget med at gøre. Jeg er stolt af, at jeg har valgt, at det er det jeg vil bruge mit liv på. Jeg er måske ikke akademiker eller særligt klog, men jeg har valgt mit fag efter mit hjerte og af ren skær lyst til at hjælpe andre.
  4. Akademiker er sån set lidt et fy-ord i min mund når vi nu er igang. Lige godt hvor lang en uddannelse og hvor kloge ting jeg kan få skrevet, så kommer jeg aldrig til at kalde mig selv for akademiker. For mig er "akademiker" ikke andet end et stempel, som kloge mennesker giver sig selv, så de er sikre på, at de rent faktisk er kloge.
Ja, så fik vi vidst forklaret den forurettede læser hvordan det står til:)
Og så vil jeg grine videre, for det er simpelthen for dumt. Tror uni-pigerne vil grine sammen med mig:)

Håber at alle I ikke-akademikere er skide stolte af jer selv og jeres arbejde, for det er sq det der får samfundet til at dreje rundt i sidste ende:)
 
Tak for de mange kommentarer på dette indlæg.
Der bliver ved med at tikke kommentarer ind, men det er altså meget det samme der bliver skrevet og dermed det samme jeg skal svare på. Derfor lukker jeg nu for kommentarer på dette indlæg og henviser til de kommentarer og svar, der i forvejen ligger. Jeg svarer dermed ikke på nye kommentarer. Har du noget på hjerte, som du gerne vil have svar på, så send mig en mail:)

47 kommentarer:

Home by Bianca sagde ...

Haha.. kan sgu ikke lade være med at grine. Jeg har netop afsluttet den uddannelse der hedder akademiuddannelsen. Det er en 2 årig uddannelse man tager efter sin elevuddannelse, som gør at jeg kan kalde mig Akademimerkonom. Og jeg har aldrig sat mine fødder på uni,da den læses på handelsskolen. Så hvis ikke man kan være akademiker uden at læse pp uni,så har dem der har lavet denne uddannelse,da misforstået noget. Da det samtidig er ved at være en meget udbredt uddannelse,som endda svarer til hd 1 del, så kan jeg kun grine lidt mere.
Hvorfor gå så højt op i titler? Det vigtigste er sgu da vi laver det vi brænder for.

Home by Bianca sagde ...

Okay. Beklager den tar 3 år,når man som jeg tager den ved siden af mit 37 timers job.

Nørkle Tøserne sagde ...

Touché... Er helt enig med dig og synes du beskriver valget af uddannelse og synes de øvrige socialfaglige uddannelser godt. Er selv socialpædagog og selvom folk har en mening om at det er en uddannelse alle kan tage hvis de ikke kan andet... Ja så må jeg sige at det er langt fra tilfældet og vigtigst er også at man brænder for det ellers kan man ikke hjælpe folk ordentligt.
Mvh Rikke

Anonym sagde ...

Hvor er det trist, at der er nogen mennesker, der har brug for at markere sig på den måde. Rart at se, at du giver et godt svar igen! Bliv du bare ved med at grine videre, for det er da det eneste rigtig at gøre efter sådan en sølle kommentar! KH. Lene

heidi sagde ...

Godt givet igen!
Og så kunne man jo tro at vedkommende selv er flov over et eller andet, siden han/hun ikke tør stå ved sit navn :-)

Lea sagde ...

Jeg er lidt overrasket over den kommentar, da jeg ikke mindes at du har omtalt dig selv som akademiker, men blot at du går på uni.
Jeg er selv ved at afslutte min kandidat og for min skyld må du gerne skrive, at du går på uni, for det synes jeg du gør..
Kærligst Lea

Birthe sagde ...

Godt gået Sisse :-)
Det var sq da oss en dum kommentar , men godt du fik et godt grin .
Kh. Moster

Anonym sagde ...

Åhhh gud - en kommentar der bare viser, hvor tåbelige nogle mennesker er!!! Det må være mangel på indhold i deres liv, der får dem til at skrive så direkte latterligt.

I samme åndedrag vil jeg sige tusind tak for en super blog, som jeg altid lige skal ind og tjekke!!
God dag !!!
Mvh.
Sandra

Maj sagde ...

Arj jeg bliver helt forarget på dine vegne! Og synes det er en rigtig fin måde du tackler sådan en kommentar på og fedt at du giver igen, på en saglig og fornuftig måde - det er for mig, det der viser ægte intelligens, og ikke hvor mange år man har studeret eller om man er akademiker eller ej!

Jeg har selv "kun" en kort videregående uddannelse, og det skammer jeg mig på ingenlunde over og anser heller ikke mig selv underlegen ifht akademikerne på intelligensfronten! Jeg synes der skal være plads til os alle, uden nogen skal pege fingre, og vedkommende (hr/frk. Anonym) burde skamme sig ved bevidst at prøve at nedgøre andre for deres valg! Kudos til dig, synes det er en prisværdig vej du har taget, det et sq alt for sjældent vi ser og hører om nogle der har en social samvittighed og rent faktisk gør noget ved det!

- Maj :D

Anonym sagde ...

Ja sikke da en underlig arrogant kommentar!!
Jeg syns så til gengæld at det er unødvendigt at gøre så stort et nummer ud af at give vedkommende svar på tiltale på den måde. Hvad får du ud af at svine vedkommende til på den måde andet end afløb for din vrede? Jeg syns du synker ned på vedkommendes niveau, og det er da lige så sørgeligt!

Agnethe - about a girl sagde ...

Armen jøsses da!
Jeg sidder stadig og fedtgriner over den sidst kommentar fra "kloge-åge" og synes det er for vildt godt givet igen! :D Good for you girl og det fra en AKADEMIKER med 5 års uddannelse, som synes det er fedt, at der faktisk er ANDRE gode uddannelser udbudt på uni, som rent faktisk også er med til at skabe en forskel i andres liv! Det kunne vi godt bruge noget mere af til at veje op for de tørre humanister og uforståelige tek-natter and don't get me startet på tegn & gæt (arkitektur og design) hehe :D

Hav en fantastisk dag!

Janne Jacobsen sagde ...

Ja, min første tanke da læste begyndelsen på dit indlæg var, at det gør du bare ikke. Man gør ikke grin med mindre intelligente mennesker. Vi har jo ikke selv bestemt vores vuggegave. - Meeeen, i dette tilfælde er du tilgivet.
Jeg har selv "læst" i mange år, men fordelt på 4 kortere uddannelser. Den, jeg har i brug nu, er den korteste, men den giver mig den største arbejdsglæde, jeg har oplevet i efterhånden en hel del år.

Bitten sagde ...

Gudfader bevares, hvor er det sjovt! Er glad for, at du lavede et helt indlæg om det, det fortjente kommentaren virkelig.
Fra nu af må du hellere omtale dine veninder fra studiet som "socialrådgiver-pigerne", så ingen føler sig trådt over tæerne.

Det er skægt at det skulle være dig, der er den usikre i denne situation - er man ikke nærmere usikker, hvis man føler sig angrebet, fordi en "ikke-akademiker" tillader sig at bruge udtrykket "uni"?

Kirsten sagde ...

Jeg synes altså ikke, at kommentarer er helt så komisk - har selv undret mig, om det var en universitetsuddannelse du er i gang med. men når du forklarer det, som du har gjort, så er det helt klart og jeg ville også kalde det 'uni-pigerne'.Det er jo ikke alle, der læser din blog, der ved hvordan uddannelserne fysisk er placeret i Aalborg.
Men jeg kan ikke li' din lidt nedsættende kommentar om akademiske uddannelser :-( der skal være plads til os alle - også dem der skriver afhandlinger som ingen gider læse, og her i landet har vi heldigvis et uddannelsessystem der giver lov til at vælge den uddannelse man ønsker sig, akademisk eller ej.
Og så lige en kommentar til Bianca:
der er forskel på em akademiuddannelse og en akademisk uddannelse. Min søn læser på erhvervsakademiet - men det får han ikke en akademisk uddannelse ud af, for det giver ham ikke en kandidatgrad. Og nej, jeg er ikke akademisk uddannet, men har en ganske almindelig erhvervsuddannelse.

Maria sagde ...

Hold nu op, det kan da ikke være en såkaldt akademiker der er sååå klog og skrive sådan en skarp kommentar.
Men det er godt du har fået rettet denne "grusomme" fejltagelse, så der ikke er nogen der bliver trådt på.

Charlotte sagde ...

Hehe godt svaret.. Jeg synes virkelig det eneste rigtige er at vælge uddannelse efter hvad man interesserer sig for og hvad der gør en glad!!! Desværre er der mange der vælger efter prestige, løn, jobmuligheder osv. og det synes jeg er virkelig trist...
Men nu ender jeg selv ud som akademiker og jeg føler mig nu lidt stødt, når du skriver, at det er folk der har en kort og mellemlang uddannelse, der holder samfundet igang. Nu er min mor sosu hjælper og jeg er selv i ingeniør praktik (og har to år arbejdet i en børnehave), så jeg véd at alt er hårdt på hver sin måde og alle er nødvendige i vores samfund, for hvis vi alle kun kunne varetage samme arbejdsområder, så ville det jo være noget skidt ikk? Selvom jeg sidder forholdsvis meget stille her i ingeniørpraktikken så er der virkelig mange ting, man som ingeniør skal huske, overveje, løse, information der skal vidergives og forklares osv., når man har ansvaret for at fire byggerier med ca. 300 lejligheder kan holde sig oprejst ;) Så man er nu også træt i hovedet efter sådan en dag.....

Anonym sagde ...

Det er fedt at du ikke overhøre den kommentar og forstår godt at du bruger et helt indlæg på at rette kritikken for den er da uberettiget... Men føler mig som Charlotte stødt over dit 4. punkt! Der er selvfølgelig altid nogen som bruger ordet for at hævde sig selv, men samtidig også dem,der ligesom dig har valgt studie med hjertet og kæmpet en kamp for i første omgang at komme ind på drømmestudiet og efterfølgede for at gennemføre uddannelsen.. Jeg er ikke særligt klog på andet end mit fag og selv der bestemt ikke den klogeste... Mit fag hjælpet ikke de udsatte på nogen måde, men det må jeg så gøre på anden vis. Til trods for det er jeg squ stolt af min titel -den har jeg kæmpet for
-C

Anonym sagde ...

Åndsvag kommentar, det er jeg helt enig i, men jeg sidder her og føler mig lidt ramt. Jeg læser på uni, og om 5 år er jeg, forhåbentlig, en akademiker. Men det er vel ligeså godt, som at være sosu-assistent, socialrådgiver etc.? Der er brug for alle, også dem der skriver lange afhandlinger, de bliver brugt til undervisning på uni, og giver os en forståelse for historien og den tid vi lever i. Heldigvis har vi forskellige interesser.

Anonym sagde ...

Åndsvag kommentar, det er jeg helt enig i, men jeg sidder her og føler mig lidt ramt. Jeg læser på uni, og om 5 år er jeg, forhåbentlig, en akademiker. Men det er vel ligeså godt, som at være sosu-assistent, socialrådgiver etc.? Der er brug for alle, også dem der skriver lange afhandlinger, de bliver brugt til undervisning på uni, og giver os en forståelse for historien og den tid vi lever i. Heldigvis har vi forskellige interesser.

MissMocca sagde ...

Godt svaret.. Jeg har selv en kandidatuddannelse i journalistik, og alligevel så er mit svar, når manden spørger, hvordan min dag har været. "Jeg har heller ikke reddet verden i dag" :D Så jeg tager hatten af for de uddannelser, hvor man rent faktisk gør en forskel på det menneskelige plan. Og hvis vi nu skal være helt ærlige, så har jeg altid syntes, at det var lidt søgt med de længere videregående uddannelser, for i de første tre år havde jeg da kun 12 timer ugentligt (jaja og så læsning, men ikke op til de 37), så den kunne da gdt have været kortet ned til det halve - efter min mening :)

MissMuffin sagde ...

Bianca, jeg ved ikke hvornår man er akademiker og hvornår man ikke er.
Ifølge ordnet.dk er en akedemiker = person som er uddannet (eller studerer) ved en højere læreanstalt. Hvornår det er en højere læreranstalt, det ved jeg slet ikke. For mig er det lige meget. Jeg er bare glad for, at jeg har haft mulighed for at tage lige den udannelse jeg har lyst til:)

Nørkle Tøserne, mange har den forestilling om både socialpædagog, sosu-assistent osv., men det kan godt være at uddannelsen appelerer til en bed målgruppe, men derfor behøver man slet ikke være god til det. Det kræver jo netop, at man brænder for det og har den rigtige personlighed.

Lene, jeg griner også stadig:) Normalt er jeg lidt ligeglad med de dumme kommentarer og sletter dem uden videre, men den her er latterlig...

heidi, det er jo ulempen ved, at man kan være anonym i kommentarfeltet. Mange bloggere får mavesure beskeder fra anonyme, men jeg vil ikke vælge muligheden fra, for der kommer også mange af de gode:)

Lea, endelig en fornuftig akademiker. Ej, så strid skal jeg heller ikke være:)

Moster, der er ikke andet for end at grine. Tak for trøjen- den passer perfekt, men knapperne er altså røget, for de er lige vilde nok til mig:)

Sandra, der vil altid være nogen, der ikke har lært at man tier stille, hvis man ikke har noget pænt at sige:)

Maj, jeg synes bare at man skal være glad og stolt, uanset hvilken uddannelse man tager. I bund og grund handler det jo om hvad man brænder for og er god til, så er resten bare finpudsning. Der findes masser af mennesker, der på trods af ingen eller næsten ingen uddannelse har et super sejt og respekteret job fordi at de er dygtige.

Anonym, jeg går bare ikke ind for altid at "vende den anden kind til". Nok har jeg salgt valgt at være en slags offentlig person og må tage lidt "tæv" på den konto, men det giver ingen ret til at svine mig til som de lyster.

Agnethe, jeg synes bare den her kommentar var for grov til at lade passere. Jeg synes, at det er skønt at gå på uni, men lå uddannelsen på erhvervsakademiet eller på et seminarie, så var det jo bare der jeg gik. For socialrådgiver vil jeg være:)

Janne, det kunne jeg aldrig finde på- så ville min mor altså også ringe og skælde mig ud!!
Den anonyme her er vidst fuldt ud i stand til at klare lidt debat om sån en dum kommentar.
Jeg er oprindeligt uddannet sekretær, hvilket jo også er en kort uddannelse, men jeg var super glad for det og er sikker på, at jeg nok skal få masser af glæde af den fremover- lige meget om jeg vil være socialrådgiver for altid eller ej!

Bitten, de forbliver sq som "uni-pigerne", ellers bliver mit u-akademiske hoved nok bare forvirret:)

MissMuffin sagde ...

Kirsten, det er lige så meget ordvalget jeg bliver sur over. For ja, det er måske ikke lige oplagt, at socialrådgiveruddannelsen er en universitets-uddannelse som så mange andre, men så kan man jo bare lige spørge mig hvordan det hænger sammen. Hvis man spørger ordenligt, så må man spørge mig om alt:)
Kommentaren om de lange, akademiske uddannelser var også mest for at sætte den lidt på spidsen, for selvfølgeligt er det vigtigt, at der er nogen der gider undersøge og forske i alverdens ting. Ellers ville vi gå helt i stå og mine undervisere ville ikke have noget materiale at give os. Og jeg gider ikke forkse, så jeg er glad for, at andre gider tage den tørn:)

Maria, jeg synes hvertfald lige at det var på plads at tage en rask lille diskussion om det:)

Charlotte, det var også at sætte den lidt på spidsen, for det er selvfølgeligt lige så vigtigt, at nogen tager de lange uddannelser og der er nogen, som gider at forske, for ellers ville samfundet gå i stå. Min veninde læser også til ingenør(bygge og anlæg) og jeg synes personligt, at hun er skide sej, for det er ren volapyk for mig og hun ligger virkeligt en masse energi deri. Så var det min tjans og blive ingenør, så ville i alle ende i farlige og skæve huse:)

Anonym(1), det er også mest for at sætte den lidt på spidsen. Det er fint, at titlen akademiker er vigtigt for dig, men det bliver den simpelthen aldrig for mig- jeg synes det er en lidt forældet og snobbet titel. Jeg synes det er langt mere spændende at høre, hvad folk egentlig er uddannet som/arbejder som- for det er oftest her, man mærker hvad de brænder for og så kan selv det mest (for mig) kedelige emne pludseligt blive interessant.

Anonym(2), om man så er skraldemand er det fint med mig, men det jeg mener er, at bare fordi man kalder sig selv akademiker, så bliver man ikke noget specielt i min øjne. Jeg har respekt for alle fag og alle uddannelser, for mange af dem vil mine evner ikke række til, uanset niveauet. Det er flot, at mange læser i 5 år, men når jeg er færdig har jeg også sammenlagt læst i 5½ år. Nok har jeg ikke nogen kandidat, men jeg har stadig brugt krudt på min uddannelse- ligesom dig.

MissMocca, jeg kommer nok aldrig til at redde verden, men jeg håber da, at jeg kommer til at gøre en forskel for bare lidt mennesker gennem mit arbejdsliv:) Meen, det tænker jeg de fleste mennesker gør. Imorges hentede to morgenfrike skraldemænd mit affald. Havde de ikke hentet det skulle jeg selv have kørt det et eller andet sted hen og det havde jeg sq været træt af, så de gjorde også en slags forskel for mig:)

Lise_M sagde ...

Haha, hvor sjovt Sabina.

Utroligt hvad folk skriver af dumme ting - ikke kun fordi det er ubehøvlet, men også fordi jeg er ret sikker på, at det er forkert. Jeg har nemlig som du selv været inde og tjekke definitionen, og er ret sikker på, at du er akademiker (da du går på universitetet) om du vil det eller ej ;)

Kram Lise

ps. er ret stolt over at du kalder mig skide sej, og egentlig også ret lettet over ikke at skulle bo i et af dine skæve huse ;)

MissMuffin sagde ...

Hej Lise
Uha, det var straks værre- men lov at du aldrig kalder mig det! Så trækker jeg det der med sej tilbage, haha. Uanset lader vi hvertfald dig om at bygge huse, for du ved hvor slemt det kunne gå med mig og alle de beregninger:)

Anne sagde ...

Åh ha nej, sikke en kommentar!
Flot taklet og lidt sjovt at du vil dele den med os - ja man får et lille skørt smil på læben.
Og hurra for alle uddannelser, men jeg giver et ekstra hurra for socialrådgiveren, sygeplejersken, fængselsbetjenten ect - især gadesygeplejersken, for nøj der er brug for dem! (man er vist ikke i tvivl om, at jeg læser til sygeplejerske) :)

Norskov sagde ...

Jeg hæfter mig mest ved, at du selv lufter nogle fordomme, som egentlig ikke er ret meget anderledes end dem, den "dumme" kommentator lufter. For det første er man ikke nødvendigvis en "skæv eksistens", bare fordi man har brug for hjælp fra en socialrådgiver. På vegne af dine fremtidige klienter håber jeg inderligt, at du ændrer dén opfattelse. Desuden er det ikke kun folk med mellemlange videregående uddannelser, der møder folk i krise; det gør mange akademikere også, f.eks. de almenpraktiserende læger, psykologer, psykiatere, etc. Dermed også sagt, at akademikere i dén grad laver andet og mere end at bruge livet på at skrive "dødssyge afhandlinger". Fint at få en debat om, at ingen uddannelse er mere værd, finere eller bedre end andre, men som jeg ser det, kaster du bare det samme mudder tilbage, som du lige har fået smidt i ansigtet, og det var vel egentlig ikke din hensigt? ;)

ByFonna sagde ...

Hurra for folk, der svarer godt og ordentligt igen og trist for de folk, der har behov for at hævde sig ved at tro de kan skrive sådan til andre!

MissMuffin sagde ...

Anne, det er der vidst ikke nogen tvivl om nej:) Det er faktisk først for ganske nyligt, at jeg har fundet ud af, at der findes gadesygeplejersker. Deres arbejde må være rigtigt spændende!Den vej kommer jeg aldrig til at gå, for jeg hader bare nåle!

Conni, nu læser du det så også lidt anderledes end jeg mener. For selvfølgeligt findes der også masser af akademikere, der arbejder med mennesker ligesom du nævner. Det jeg mener er, at jeg netop har valgt lige socialrådgiveruddannelsen fordi det er det, at jeg brænder for og at det ikke nødvendigvis kræver en lang videregående uddannelse for at arbejde med mennesker og gøre en forskel. At jeg er stolt over at læse til socialrådgiver selvom det ikke gør mig til akademiker, som kritikken jo lyder på. Kunne jeg vælge mellem socialrådgiver, læge, psykolog, fængselsbetjent, sygeplejerske osv. så er det stadig socialrådgiver jeg vil være, uanset hvilken løn og status der følger med de andre.
Jeg er også udemærket klar over, at man ikke behøver at være en skæv eksistens for at have brug for en socialrådgiver, men det er netop de skæve eksistenser, som jeg brænder for at arbejde med.De eksempler jeg har givet vidner vel også om, at det netop er dem, som jeg har focus på.
Det med de "dødsyge afhandlinger" har jeg også forklaret er for at provokere og sætte lidt på spidsen, for hvad ville uddannelsessystemet være, hvis ingen gad læse og skrive dem? Det kan endda ende så slemt, at jeg selv tager en kandidat og skriver dødsyge afhandlinger engang ud i fremtiden, hvem ved..

ByFonna, nogle gang skal der lidt til og det har givet en dejlig, rask dikussion her på bloggen, så lidt har det været godt for :)

Norskov sagde ...

Jeg er jo så ikke den eneste, der læser dit indlæg lidt anderledes, end du (åbenbart) mener det. Måske du skulle overveje dine formuleringer lidt bedre? ;)

Stina sagde ...

Jeg tror faktisk ikke, at du skal lægge så meget i kommentaren, som du gør - egentlig synes jeg heller ikke det er en dum kommentar, overhovedet, men den bliver måske formuleret på en måde, der gør den nem at misforstå (jeg ved selvfølgelig ikke om den halv-nedladende tone var hensigten, men det tror jeg ikke. Mest fordi det ville være latterligt, at have lyst til at forsøge at nedgøre dig). Jeg har nemlig også tænkt over, om det mon "fungerede anderledes derovre (hos dig)", siden man kunne læse til socialrådgiver på universitet (som man så, åbenbart, ikke gør, men din uddannelse er bare placeret i en universitets-bygning.. hvis jeg har forstået det ret:) )

Jeg synes, det er rigtig fint, at du taler din sag og forklare hvordan tingene hænger sammen mht. din uddannelse, MEN som jeg har skimtet mig frem til andre også har skrevet her, synes jeg ikke der er nogen grund til, at have mindre respekt for akademikere - udover det, er læger og psykologer da også akademikere og dem går jeg ud fra, at du også synes fortjener en masse respekt for deres arbejde :)

Kort sagt kan jeg virkelig godt forstå, du har følt dig truffet, men set ude fra, synes jeg ikke kommentar virker helt så dum, som du fremstiller den :)

Kat sagde ...

Jeg er kun 18, og står i øjeblikket selv i den frustrerende situation og skulle vælge hvilken uddannelse jeg vil have efter mit sabbatår (et luksus problem i virkeligheden). Og jeg går nok selv mest efter en uni-uddannelse. Men jeg har ærligt talt mest respekt for de mennesker som tager en uddannelse (kort som lang) og som derefter kan tage vare for sig selv, tjene sine egne penge og betale sin skat. Hvad man så er uddannet som og hvilken titel man har, er jeg egentlig fuldstændigt ligeglad med :-)

/Kathrine

MissMuffin sagde ...

Conni, lige meget hvordan det formuleres vil der altid sidde nogen, der kan misforstå. Og nu kan jeg også bare være lige glad og sige, at det her er min blog og jeg skriver lige hvad jeg vil, hvis jeg vil....

Stina, jeg synes kommentaren er enormt nedladende og påståelig, for jeg har aldrig nævnt mig selv som akademiker. Så jo, den er sq dum:)Normalt sletter jeg bare dumme kommentarer, men engang imellem er det altså også nødvendigt at sige fra...
Hvis personen var i tvivl om noget omkring min uddannelse kunne han/hun bare have spurgt i stedet for at skælde mig ud over, at jeg hvertfald ikke er akademiker og så kunne vi have haft en fornuftig snak om det. Herovre læser man socialrådgiver på universitet. Jeg har taget samme basisår som dem der læser jura, sociologi, erhversøkonomi, politik og administration osv.Rammerne for selve socialrådgiveruddannelsen er den samme, for socialrådgiverne som for de andre samfundsvidenskabelige studerende.
Jeg har heller ikke manglende respekt for akademikere- læger, ingenører osv. gør et kæmpe stykke arbejde, men jeg har ikke meget til overs for selve ordet "akademiker", for jeg synes ærligt talt at det er temmeligt forældet og bare et stempel man gerne vil give kloge mennsker...

Katrine, jeg kan godt forstå du synes det er super svært, for det gjorde jeg også dengang jeg var færdig med gymnasiet. Jeg kom først igang med kontoruddannelsen da jeg var 22 år og jeg startede først på socialrådgiveruddannelsen da jeg var 24 år, så jeg nåede at have nogle gode sabbatår.
Og du har helt ret- enhver uddannelse er lige god, bare man er glad for sit arbejde og kan klare sig selv:)

Malene sagde ...

Så længe, man kan forsørge sig selv og sine, så synes jeg, man fortjener al respekt. Jeg kender en del, for hvem det er virkelig svært bare at komme i gang med en uddannelse - og jeg har respekt for dem, der prøver på ny igen og igen for ikke at havne i en noget ærgerlig situation.

Jeg synes, det er synd at gøre begrebet 'akademiker' til noget forældet, snobbet og et prædikat, der bruges for at give kloge mennesker fred. En akademiker er en person, der læser - eller har læst - ved et universitet eller en anden højere læreanstalt; fx arkitektskolen. Det bruges for det meste i forbindelse med undersøgelser, hvor man er nødt til at skabe nogle grovere 'rammer'. Man kan altså bruge det, når man vil favne lidt bredere - i en avisartikel eller lignende. Det er et begreb, der vidner om, at man har læst på universitetet eller lign., og for mig skal der altså ikke lægges mere i det. Der findes jo en titel for hver uddannelse. Fx er jeg selv i sommers blevet BA.jur. og læser nu min kandidat. Jeg bruger aldrig ordet 'akademiker' om mig selv, men det er jo en af de ting, jeg er. Men det siger ikke noget om, hvem jeg er. Jeg vil aldrig nogensinde skamme mig over at kalde mig selv cand.jur., når jeg er færdig, for såvel som du bliver socialrådgiver, så bliver jeg jurist. Det er en titel, der siger noget om, hvad jeg har læst - men intet om, hvor godt jeg har klaret mig. At være akademiker siger jo bare noget om, hvilken institution man har gået på. Udover at jeg synes, det er komplet ligegyldigt, så er det et snusfornuftigt begreb i visse sammenhænge (fx foreninger, aktiviteter mv.) Tror ikke, der er mange akademikere,der går rundt og bruger begrebet i det daglige. Til det har de jo deres mere specifikke titel. Som alle andre med en uddannelse også har. Og den har man fortjent.
Jeg forsøger blot at nuancere synet på begrebet, og jeg håber ikke, det kan misforstås til at blive, at jeg selv synes, det er vigtigt, at man kan sætte flueben ud for den boks, der hedder akademiker. For jeg kunne ikke være mere ligeglad med, om man er det eller ej :) Respekt er noget, man gør sig fortjent til - ikke noget, der kommer med et eller andet tilfældigt prædikat.

Udover det, så er jeg meget enig i det, du skriver. Jeg synes også, det er en noget nedladende kommentar, og vi ved jo ikke, om det er meningen eller ej. Det viser jo kun, at personen bag i hvert fald ikke er særlig smart. Og så er jeg sgu ligeglad med, om vedkommende er akademiker. Der findes sgu også en masse tumper af dem. Jeg er komplet ligeglad med, hvad man læser, så længe man knokler for det, man vil og bidrager med det, man kan. Jeg synes, du er SÅ sej at læse videre, selvom du allerede har en anden uddannelse bag dig. Og jeg synes, det er skønt at følge dig på vejen.

Den dumme kommentator sagde ...

Nu må jeg vidst hellere melde mig på banen.
Det var dog ærgeligt at du skulle blive så stødt over min kommentar!
Man forstår den åbenbart meget forskelligt.
Jeg har aldrig haft den hensigt at være nedladende - jeg undre mig blot. Og det er jeg jo tydeligvis ikke den eneste der gør!

At du synes det er den dummeste kommentar til dato, jamen det skal du da være velkommen til! Jeg føler e mig ikke stødt;-)
Lige så vel som jeg kan skrive hvad jeg har lyst til, lige så vel kan du reagere og svare tilbage som du vil. Jeg synes dog blot at dette indlæg bekræfter mig i det, som jeg også mistænkte dig for i min første kommentar. Du har jo tilsyneladende et behov for at forsvare OG nedgøre en anden uddannelse samtidig, hvordan hænger det lige sammen?
Jeg skrev kun fordi jeg undrede mig; da jeg startede med at læse din blog for 1,5 års tid siden, troede jeg at du læste sociologi. Netop pga. du nævnte uni, og du, så vidt jeg husker, havde skrevet en opgave omkring sociologi. Senere hen finder jeg ud af at du vidst? Læser til socialrådgiver. Også blev jeg forvirret, for læste du ikke på uni? ... Og det var så det, at jeg, uden at ville virke nedladende ville have svar på igår.
Som jeg også skrev i min første kommentar - vær' stolt af det du laver, det er da det vigtigste. At du vælger at lave et helt indlæg om det, det er jeg overrasket over. Jeg er fristet til at tro, at jeg alligevel har ramt et ømt punkt;-)


Og til sidst, for at kommentere på min anonymitet. Jeg er skam hverken flov eller bange for at afsløre min identitet - jeg står helt og holdent ved min kommentar, også selvom du ved hvem jeg er. For din interesse, så er mit Mille, jeg er 26 år og uddannet cand. Merc. Kom ved CBS.. Bedre?;-)

Over and out!

Mille den dummeste kommentator sagde ...

Forresten - jeg føler mig da en smule beæret over, at du vælger at oprette et helt indlæg på baggrund af min kommentar, og at vi kan få en ganske spændende debat ud af det, i en forholdsvis saglig tone. Jf. Det jeg skrev tidligere kan min kommentar tolkes på flere måder - min formulering har åbenbart gjort det misvisende.

MissMuffin sagde ...

Malene, jeg kan udemærket forstå dit argument og det kan da give mening. Men jeg synes også det er helt forkert, at definationen ikke er mere fast så. For ifølge ordbogen er det en person der har læst ved højere læreranstalt. Vi kan vidst tydeligt blive enige om, at det er universitetet, men jeg fornemmer også, at det for de fleste betyder, at man skal have en kandidat.
Jeg er så heldig, at sekretæruddannelsen både pynter på min CV, men faktisk også tit hjælper mig i forhold til min uddannelse:)

Mille, jeg kan simpelthen ikke se, at der er ret meget at misforstå i den måde, som kommentaren er skrevet på. Den er super nedladende! Alt det med akademiker og "der skal være plads til alle" er slet ikke relevant for det du vil vide. En anden gang kan du bare spørge hvordan det kan være at jeg går på uni når jeg læser socialrådgiver- desuden står der i min profil her på siden, at jeg læser til socialrådgiver, hvilket der har gjort lige fra start af..
Jeg rakker en én anden uddannelse ned, men stiller kraftigt spørgsmålstegn ved titlen akademiker, som du netop fortæller mig at jeg hvertfald ikke er.
Og jeg forstår slet ikke hvad det er, du "mistænker" mig for. Spørg bare hvis der er noget, der undre, det svarer jeg gerne på, men forvent ikke at jeg fremover svarer på en kommentar med så nedladende undertoner..

VillaVillaKulla sagde ...

Der vil altid findes nogle som vil gøre alt for at træde nogen over tæerne :) Det siger jo bare mere om dem end dig søde. Lad det ligge og glæd dig til fest på lørdag- vi glæder os hvert fald til I kommer! :) Stort knus herfra os.

MissMuffin sagde ...

Lotte, det er der nemlig. Vi glæder os også til lørdag:)

Anonym sagde ...

Synes tværtimod det er en klog og indsigtsfuld kommentar, der rammer spot on!

Kit

Ann sagde ...

Hmm....hvis du synes de er en dum kommentar nogen har efterladt på din blog, hvad kalder du så det du selv skriver i punkt 4. i dit svar??

MissMuffin sagde ...

Kit, det er vi så slet ikke enige om.

Ann, hvad jeg kalder det? Det kalder jeg min mening om ordet akademiker...

Ann sagde ...

Ok, jeg er akademiker...en af dem som arbejder med psykisk syge narkomaner som ligger og triller rundt i samfundets rendesten og bliver indlagt på tvangsparagraf på sygehus....måske skulle du vide lidt mere om hvad vi render undt og laver før du kommer med sådanne udtalelser....

MissMuffin sagde ...

Ann, jeg blev hvertfald ikke klogere af din kommentar og det er netop min pointe! Akademiker betyder blot, at man har læst ved højere læreranstalt. For mig er det bare et ord, som bruges som et slags stempel, for at man så er klog. Det fortæller intet om hvad du laver og hvad du kan. Jeg ved fx. ikke hvad du laver, bare fordi du er akademiker og arbejder med misbrugere. Du kan både være socialrådgiver, misbrugskonsulent, sygeplejerske, præst, læge osv. Det er ikke ikke noget galt i at være veluddannet, det er bare begrebet akademiker, som jeg synes er forældet og unødvendigt...

Julie sagde ...

Det er da ærgerligt, at du er nødt til at snakke ned om akademikere for at forklare dine egne valg. Hvor langt er vi så kommet?

MissMuffin sagde ...

Julie, hvis du havde læst alle mine andre svar, så var det for at sætte det lidt på spidsen, at jeg skrev det med kedelige afhandlinger. Jeg gentager: jeg har intet imod akademikere, men jeg synes det er et forældet og lidt snobbet begreb, i hvertfald måden det bliver brugt på.

Caroline sagde ...

Jeg syntes det er trist at du har mere respekt for sosuen sygeplejersken og fængselsbetjenten frem for de "dødsyge akademikere" - Ja jeg er tilfældigvis akademiker og meningen med os er jo ikke blot at sidde og skrive "dødsyge afhandliner som ingen gider læse" men måske i lige så høj grad at have fokus på nogle af de skæve eksistenser du hjælper i dit arbejde som socialrådgiver. Vores indgangsvinkel er dog ofte mere forebyggende da man således sidder og forsker i, hvordan disse mennesker ender, hvor de gør for således i højere grad at være i stand til at fange problemerne i opløbet.
Som tidligere ansat på Socialstyrelsen kan jeg hilse og sige, at der altså sidder en lang række akademikere der, som kæmper for nøjagtig samme sag som dig, blot med en anden indgangsvinkel. Derfor at underminere akademikere som du gør syntes jeg er aldeles forkert.
Jeg er som regel typen, der læser indslag som disse uden at kommentere, men i dette tilfælde kunne jeg ikke holde mig tilbage.
Mvh. Caroline (can. scient. ;-))

MissMuffin sagde ...

Caronline, vi tager den lige en gang til; jeg hader ikke akademikere og det med afhandlingerne er for at sætte det lidt på spidsen i forhold til den kommentar jeg fik.
Vi kan sagtens blive enige om, at forskning er rigtig vigtigt, men det kommer ikke til at ændre på, at jeg nok altid vil have mest respekt/beundring for de mennesker, der står med "fingrene i snavset", for det er virkeligt her man lærer noget.
Formålet med dette indlæg er ikke at hade akademikere, for jeg kan eget vel stadig ende som en selv. Det er mere spørgsmålet om, om det i virkeligheden er så skide vigtigt at have den titel eller ej. Den fortæller ikke noget som helst om hvad du er, men er en snobbet og forældet titel for kloge mennesker. Uanset hvor meget jeg kommer til at læse kommer jeg aldrig til at kalde mig selv akademiker, for jeg er (kommende) socialrådgiver. Måske bliver jeg engang socialrådgiver med en kandidat i socialt arbejde, men aldrig akademiker:)