tirsdag den 25. marts 2014

Test: Svansø Stenalderbrød




Et par gange har jeg bagt det populære Kernebrød. Helt uden mel og med masser af protein fra æg og ost. En fin hybrid mellem rugbrød og knækbrød til dem, der helst ikke vil spise for meget stivelse.
Der skal en del kerner til sådan et brød. Hele 400 g. og så en god portion nødder. For nogen uoverskueligt og en dyr omgang at købe ind til i første omgang.
Svansø har gjort det nemt med denne kerneblanding, hvor der kun skal tilsættes æg og olie.

Lotte spiser LCHF og meget af vores tid går altid med at snakke om mad; hvad vi spiser, hvad vi skal spise, hvad vi har spist og hvad vi skal spise næste gang, haha :) Vi snakker også en del LCHF nu. Jeg har været glad for kernebrødet, men gik lidt død i det. For som Lotte siger "så bliver man altså bare så træ af at tygge så meget" :) Så med inspiration fra Lotte smed jeg blandingen, de 5 æg, olie og en humpel ost i min blender og blendede alt hvad den kunne holde. En foodprocessor ville nok være bedre. Jeg fik en tyk grød, som jeg kom i formen og bagte efter anvisningen.
Resultatet er et lidt lysere, saftigere og mere rugbrøds-agtigt brød. Der skal stadig tygges, men ikke nær så meget. Med en foodprocessor kan det helt sikkert hakkes endnu finere. Bare et lille tip herfra:)

Jeg synes, at sådan en blanding er for dyr, for den koster 30 kr. Men vil man lige prøve det af eller bager man ikke så ofte, så er denne blanding en god løsning at have i køkkenskabet.
På sigt er det bare billigere at købe ind selv, endda også selvom det meste er øko. Jeg hader normalt supermarkeder som Lidl, men må slå et slag for, at de har  ret billige økologiske frø og kerner i fast sortiment, så der fylder jeg mine køkkenskabe op..
(Tager du nu i Lidl, så snup også lige en pakke af det helt tynde rugknækbrød og spegepølsen med peberkant. Det er så godt! Er man som mig til totalt syndig og syntetisk yoghurt, så er det også stedet af rydde køledisken:) )



2 kommentarer:

Mao sagde ...

Svansø stenalder mix, kunne være en dejlig og nem løsning, til et brød. Desværre har den en MEGET STOR FEJL ! Den er fuld af grus og ikke sjældent en lille sten, på størrelse med en lille linse ! ( en knækket tand koster altså ca 9000 kr ) Jeg har brugt deres mix igennem længere tid, da det er nemt at få fat på, og ikke så dyrt. De bliver altså nød til at rense frø / nødder osv. MEGET bedre. Det er rimeligt ubehageligt at man ikke kan tygge sit brød ordentligt, af skræk for at knække en tand, eller har ubehag med grus !
Irene

Anonym sagde ...

Jeg synes, at det er forkert, at man ikke får oplyst, hvor meget der er af de forskellige ingredienser i stenalderbrødet.