onsdag den 10. september 2014

Dolly- fra bangebuks til sofadyr


Ofte er der trængsel i vores store sofa, for Dolly har hendes ideer og skal helst ligge lige imellem os. Er vi ikke i sofaen, så skal hun nok få nedlagt en pude:)

Det er snart 1½ år siden at vi sagde farvel til vores smukke Emma og dermed også knapt 1½ år siden, at vi hentede Dolly.
Lille søde, bange, usikre Dolly, der ikke kunne gå i snor, ikke var helt renlig og som gjorde alt for at være usynlig.
Her det sidste halve år er der begyndt at ske noget med Dolly. Hun er ikke helt så bange og reserveret mere og hun elsker hendes gåture, så længe de sker i hendes tempo og kendte omgivelser.
Dolly har for alvor oplevet glæderne ved sofaen, så fra altid at sove under stole og i kroge, så flader hun gerne ud med alle benene lige op i luften i sofaen. Ofte med en let snorken som følge:)
Fremmede er ikke helt et hit og allerbedst har hun det når jeg bærer hende rundt som en anden baby på armen:)Hun er virkeligt min hund, men Kristian er også lukket ind i varmen efterhånden.
Der har været meget arbejde med hende og det vil der også være fremover, for der skal tages hensyn til hendes sarte og usikre væsen resten af hendes liv. Så tænk jer om inden i anskaffer jer en voksen hund; der kan være ødelagt så meget, der koster rigtigt meget arbejde.


6 kommentarer:

Anonym sagde ...

Åh, jeg vidste ikke at I har overtaget Dolly som voksen - og usikker. Kan godt forstå det må være et stort arbejde, men noget af det fantastiske ved hunde er jo at man ofte kan blive venner med dem, selv om de ikke har haft det godt tidligere. Og hvor er det godt I har taget hende til jer :-)

MissMuffin sagde ...

Nana, hun var 4 år da vi hentede hende, men jeg vidste også godt der var en risiko for at det ikke ville gå helt nemt med en "brugt" hund. Heldigvis er Dolly faldet godt til og i hverdagen herhjemme tænker vi ikke så meget over det, for her føler hun sig tryg og tilpas.. Det er mere når der sker noget uvant at hun reagere..

Anonym sagde ...

Hvor er det dejligt at hun er endt hos sådan nogen som jer, der gider tage sig ordentligt af hende.

MissMuffin sagde ...

Anonym, vi er også glade for hende og for at kunne se, at vi gør det godt nok :)

Mette sagde ...

Jeg havde også mine betænkeligheder da jeg skulle hente Félix sidste sommer. Han var ikke skadet på nogen måde, men når man ikke har haft hunden fra hvalp så skal man lige lære hinanden at kende og skabe gensidig tillid... han vejer immervæk 66 kg og jeg skulle gerne kunne stole på ham. Det har heldigvis været fuldstændig uproblematisk og han er det mest elskelige handyr.

Godt at Dolly fik en erfaren hundeejer som forstår hendes særlige behov.

MissMuffin sagde ...

Mette, det har du helt ret i; 66 kg. skal man altså lige have lidt tillid til! Han ser nu ud til at være god som dagen den er lang:)Dolly vil have et nervøst væsen resten af hendes liv, men så længe at hun trives, så er jeg tilfreds. Så skal vi nok få det til at fungere..