onsdag den 4. februar 2015

Søndags-rutiner med autistiske træk

Søndag er også "nye blomster-dag" herhjemme.
Her er altid mindst en buket med friske blomster og et varierende antal af grønne planter- jeg har desværre ikke såå grønne fingre, så der er udskiftning i potterne med jævne mellemrum.

Mine veninder driller mig tit med mine meget faste vaner eller rutiner. Især min søndags-rutine bliver jeg ofte drillet med, for jeg kan nærmest få stress af søndags-aftaler der betyder, at jeg ikke kan nå det jeg plejer om søndagen, haha. Og de ved det og de driller gerne, men jeg kan altså ikke gøre for det! Især nu hvor jeg arbejder 37 timer om ugen på faste tidspunkter udløser al den rytme mine trang til faste rutiner endnu mere, for fleksibiliteten i hverdagen forsvandt sammen med studietiden. Og jeg kan altså så bare godt lide orden! (Og så ikke et ord om at jeg også har et lille slags "rengørings-system" jeg altid rydder op og gør rent efter :) ).

Min søndag ser som regel sådan her ud:
 • Morgentræning fra 7-8.
 • Lækker morgenmad sammen med Kristian.
 • Madplan, indkøbsliste og stor-indkøb til ugen.
 • Ekstra pasning af alle mine potteplanter og udskiftning i vaserne.
 • Rengøring.
 • Vasketøj.
 • Middagslur:)
 • Ekstra lang gåtur med Dolly
 • Skifte sengetøj.
 • Forberedelser i køkkenet; brødbagning, grøntsags-skrælning, juice-presning osv.
 • Oprydning i håndtasken.
 • Aftensmad- gerne simremad eller hjemmelavet junk.
 • Billedsortering og blog-skrivning.
 • Neglelakering, ansigtsmaske, langt bad osv.
En effektiv og lidt kedelig søndag, men en super god start på en ny uge:)
Denne weekend har Kristian været sååå sød og både vasket vinduer og strøget en masse tøj, to ting som jeg virkeligt skal tage mig sammen til at gøre- og som han er bedre til!
Det er altså ikke så slemt med en her søndags-liste, at jeg siger nej til aftaler med veninderne hvis det er en søndag, men så inddrager jeg i stedet lørdag, haha.
I løbet af ugen behøver jeg derfor heller ikke lave en masse husligt. Jeg vasker måske lige en maskine vasketøj, tager badeværelset en hurtig tur og støvsugeren skal svinges hver anden dag pga. alle hundehårene, men ellers "køber" den effektive søndag mig tid i hverdagen til veninde-aftaler, træning, god aftensmad uden stress, kærestetid og nogle dage også en halv times lur på sofaen :)

11 kommentarer:

Anonym sagde ...

hold da op jeg bliver helt svedt af al den selvdiciplin...et godt råd fra en gammel kone....husk dejlig kærestetid, eller bare lidt spontant, det giver så meget,,,,

Piskeriset sagde ...

Jeg elsker, du også har planlægningsvanvid! :D

Jeg elsker også at planlægge og strukturere. Dog ikke lige mine søndage men mange andre ting her i livet (hvilket så står i sjov kontrast til de områder, hvor jeg prøver at have meget løsere tøjler).

Elisa sagde ...

Elsker når du skriver denne slags indlæg, har det nemlig på samme måde og det er rart at blive bekræftet i at jeg ikke er alene :o) Bliver lidt nysgerrig mht. dit rengøringsystem. Sådan et har jeg også, så det kunne være sjovt at se hvordan du gør.

Lise sagde ...

Så er jeg ikke den eneste med sådanne lister ;) Jeg elsker systemer og lister da dette giver mig en dejlig ro. Din søndag ligner som regel min lørdag. Jeg synes det er dejligt at få klaret en masse praktisk i weekenderne, så der er tid til at slappe af en hverdags aften hvor man kommer træt hjem.

MissMuffin sagde ...

Anonym, jeg er ikke en spontan type, jeg er en planlægger. Og det betyder, at det frigiver en masse tid til netop kærestetid, veninder eller bare at være mig selv. Så jeg mangler ikke noget :)

Piskeriset, jeg elsker at planlægge, men hvor bliver jeg tit drillet med det :)
Jeg er heldigvis blevet mere afslappet efter jeg er blevet lidt ældre, men jeg planlægger stadig rigtigt mange ting og trives ikke med for meget uorden..

Elisa, det er du ikke :) Måske jeg skriver et indlæg om det en dag så :)

Lise, bestemt ikke :) Det synes jeg også at det er! Jeg ser også tit mine veninder i løbet af ugen og har ofte gæster, så det kræver altså lidt planlægning..

Sysleren sagde ...

Det er jo stort set alle de ting jeg prøver at undgå på en søndag. Jeg vil helst have pligterne overstået lørdag, så søndagen er åben for fri leg.

Anonym sagde ...

Jeg elsker også den slags indlæg fra dig. Jeg skriver også lister, men laver mine ting gennem ugen, og jeg prøver i høj grad at følge listen. Det virker afstressende, at ting er planlagt til et tidspunkt, og at det så er "tilladt" at slappe af når dagens aktivitet på listen er udført.
Det virker i hvert fald for mig, og jeg føler, at der er tid til det hele uden stress.

MissMuffin sagde ...

Sysleren, der tager jeg glæderne på forskud og hygger lørdag :)

Anonym, dejligt at du kan lide den slags indlæg :)
Ja, jeg planlægger også hvornår jeg har fri, haha! Det er mega praktisk- jeg kan også være spontan, hvis jeg bare har planlagt at holde fri :)

Anonym sagde ...
Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.
Unknown sagde ...
Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.
Unknown sagde ...
Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.