Beskeden af udseende, stor i smagen.
Smør, sukker, æg og chokolade er alt hvad der er i!
Smør, sukker, æg og chokolade er alt hvad der er i!
Denne kage ser ikke ud af noget særligt, men den er altså virkeligt intens og chokolade-lækker!
Et lille stykke er alt hvad man kan spise, så der er alligevel et par gode stykker heri på trods af den beskedne størrelse. Jeg serverede den med vaniljeis og friske bær. Nemt og lækkert. Jeg elsker desserter og klassikeren med chokoladekage og is er altså en favorit.
Opskriften er fundet hos Mad&Bolig.
Kagen bages nærmest i vandbad, hvilket er med til at give en helt tæt og snasket konsistens. Ikke sidste gang den bages i mit køkken :)
Chokoladetrøffelkage (8-10 pers.)
275 g. mørk chokolade
210 g. smør
5 æg
275 g. sukker
Hak chokoladen groft og smelt den sammen med smørret. Lad det køle lidt af.
Pisk æggene og sukker rigtigt godt sammen til et lys og luftig æggesnaps- der skal piskes længe.
Vend chokoladesmørret i æggesnapsen.
Hæld dejen i en springform (20 cm.) med bagepapir. Dæk formen rigtigt godt med stanniol. Det er rigtigt vigtigt, at stanniolen laver et helt tæt låg på formen.
Stil formen i en bradepande og fyld op med kogende vand, så det når halvt op omkring springformen.
Bag kagen ved 160 grader varmluft i 1 time og 15 min.
Kagen skal være blød, men ikke klistre en masse til fingrene, hvis du rører den i midten.
Lad køle af på en bagerist.
Når kagen er helt kold pakkes den godt ind og opbevares på køl.
3 kommentarer:
Den ser virkelig lækker ud�� hvilken chokolade brugte du?
Anonym, det er den også. Jeg brugte en blanding af 60% og 80% chokolade- kan ikke lige huske mærket. Jeg synes, at sådanne kager bliver bedst med en kakaoprocent på omkring 60-80%.
Send en kommentar