søndag den 17. januar 2016

Grønkålspesto


Hjemmelavet pesto i køleskabet er altid et hit, der gør aftensmaden lidt nemmere.
Denne her er super god til især pastaretter og oksekød.


Grønkål er blevet en del af det faste indhold i mit køleskab. Jeg spiser det kun i rå form, for tilberedt er det ikke rigtigt et hit.  Nu er jeg sådan lidt doven anlagt, så jeg køber altid den version i poser der er både snittet og skyllet. Så skal det bare ud i salatskålen. Især sammen med appelsin og granatæble er det et hit!
Pestoen her synes jeg også er skøn. Basilikummen og hvidløget smager en del igennem, men man kan også smage grønkålen. Vi har fået den vendt med friskkogt pasta og så med krydrede kødboller og et godt drys parmesan til. Det smagte super godt og var en nem aftensmad, der kan laves på 20-25 min. hvis pestoen allerede står i køleskabet. Den er også god på toppen af en salat eller i pitabrød.
Opskriften er fundet her. Jeg brugte noget mere olivenolie og citronsaft og så forkogte ikke kålen, da den var så findelt.

Grønkålspesto
100-150 g. grønkål
55 g. pinjekerner
2 fed hvidløg
1 lille bundt basilikum
saft af ½-1 citron
ca. ½ dl. olivenolie
salt, peber

Kom grønkål, pinjekerner, hvidløg, basilikum, saft af ½ citron og lidt olivenolie i en minihakker. Blend godt og tilsæt citronsaft og olivenolie efter behov.
Smag til med salt og peber.
Pestoen skal opbevares i et tætsluttende glas med låg og kan holde sig på køl i en lille uges tid.

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Synd du nu er alene, men måske får vi følgere så mange gode tips til singlemad, undskyld men lidt ego må man vel godt være. Nej, jeg håber at du får mange gode dage, og lige plusli´ er der en ny kærlighed til dig.
Kærligst Bitten

Unknown sagde ...

hej!

Vad kul att du gillade mitt recept :)

Hälsningar fr Stockholm!
Sylwia från www.vibrantfoodstories.com

MissMuffin sagde ...

Bitten, det må man godt ja :) Jeg vil ikke love, at der kommer en masse spændende, for jeg spiser ret simpelthen, når jeg er alene. Men nu må vi se om det ændre sig når jeg skal til at være alene i lang tid.

Sylvia, den var rigtigt god og skal helt sikkert laves igen en anden gang.
Tak for lån :)