lørdag den 1. december 2012

Kartoffelbrød


Til suppe hører sig efter min mening et godt stykke brød og helst af dem hjemmelavede slags. Da vi fik tomatsuppe den anden dag bagte jeg derfor dette nemme kartoffelbrød, for det passede lige med mine rester i skabet, som jeg prøver at komme lidt til bunds i.
Når man bruger kogte kartofler giver det et rigtig saftigt brød, der holder rigtig godt. Nu måtte jeg lige koge kartoflerne, men en rest kan også sagtens bruges.

Kartoffelbrød
20 g. gær
3 dl. lunkent vand
1 spsk. rørsukker
1 spsk. groft salt
150 g. kogte kartofler
ca. 450 g. fuldkornshvedemel

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt sukker og salt.
Mos kartoflerne godt og vend dem i væsken.
Tilsæt melet lidt af gangen til dejen er fast og kun let klistret. Afhængig af væskeindholdet i kartoflerne skal de måske have lidt mindre eller lidt mere mel.
Lad dejen hæve lunt og tildækket i en skål i ca. 1 time.
Ælt dejen igennem og form den til et rundt brød. Kom det på en bageplade med bagepapir.
Lad det hæve yderligere 1 times tid.
Bag det ved 230 grader i ca. 35 min.
Det kal lyde hult når du banker let på det. lad det køle af på en rist i mindst 30 min. inden du skærer i det.

Ingen kommentarer: