lørdag den 23. april 2011

Kolonihaven og koldskål..

 Vi har været i kolonihaven og knokle idag i det dejlige vejr, så der kan se ordenligt ud til vurderingsudvalget forhåbentligt snart kommer.
Selvom mine arme er helt slatne og jeg er mega træt, så har det været en rigtig dejlig dag i solen.
Samtidig er vi endnu engang blevet bekræftet i, at det er et rigtige valg for os at sælge kolonihaven.
Nu vil vi nyde lidt af aftenen i haven og spise koldskål.
Senere tror jeg, at vi skal se en god film.

Er der nogen af jer, der ligger inde med en god opskrift på kammerjunkere?
Jeg kunne godt tænke mig, at lave nogen selv, som måske heller ikke indeholder så meget sukker...
Sku du nu også ligge inde med en helt fantastisk opskrift på koldskål, så kunne det også være, at jeg sku kigge på den:)

9 kommentarer:

Anne sagde ...

Jeg lavede nogle kammerjunkere sidste år som blev rigtig gode, de var ikke så søde som normalt. Du kan bare søger på kammerjunkere på min blog, for der ligger kun den samme:-)

Koldskål laver jeg på lige dele tykmælk og kærnemælk og smager til med sukker, vanille og citron. Det er den bedste koldskål jeg kender, den er nem og der er ikke alt mulig bøvl med at piske flødeskum eller æggesnaps for at få den luftig og cremet - det kommer nemlig helt af sig selv:-)

Piskeriset sagde ...

Det emmer jo af hygge det der :-)

Jeg prøvede denne opskrift sidste år: http://piskeriset.blogspot.com/2010/05/hjemmelavet-koldskal-med-kammerjunkere.html

Vil du være mere syndig, så tror jeg også, at disse kunne være skønne at kombinere med koldskål: http://piskeriset.blogspot.com/2010/05/mini-citronsmakager-og-havregrynskugler.html

(altså småkagerne - ikke havregrynskuglerne ;-))

Stine sagde ...

I år vil jeg også lave koldskål og kammerjunkere. Før har jeg faktisk bare købt det, og det går da ikke, når det nu er så nemt at lave selv :)

MissMuffin sagde ...

Anne, det er også min koldskålsopkrift!
Tror min mor fandt den, da "samonella-krisen" pludseligt rullede. Kan tydeligt huske, at det var slut med koldskål og kiksekage pga. de rå æg:)
Jeg køber som regel kun de billige kammerjunkere, for dem fra Karen Wolff o.lign. er alt for småkage-agtige til hverdagsbrug.
Jeg spiser rigtig meget koldskål her om sommeren, så det er med at holde det nogenlunde sundt:)

Piskeris, det var fordi du ikke så de svedige og beskidte mennesker bag kameraet, haha:)
Jeg er altid med på syndigheder, så jeg skal vidst li kigge på de småkager:)
Tak for links:)

MissMuffin sagde ...

Stine, Kristian er ikk så vild med min hjemmelavede koldskål, men jeg har bestemt, at jeg vil til at lave det selv, for det er sikkert både billigere og sundere:)

Kirsten sagde ...

Billedet fra kolonihaven ser nu hyggeligt ud ;-) MEN, der er et stort arbejde bag, for at få det til at se så lækkert ud... og har man ikke tiden, så bliver det jo aldrig hyggeligt at komme derud... ;-)

MissMuffin sagde ...

Kirsten, det er super hyggeligt at have sin egen have:)
Vores problem er dog naboerne, der opfører sig som de ejer det hele..
Vi vil gerne ha vores solgt og så købe en ny, der måske ligger lidt tættere på og som måske ikke har helt så stor en grund- 519 kvm. er meget for en kolonihave!

heidi sagde ...

Ingen opskrift på kammerjunkere (endnu) - men jeg leger med tanken om at putte grahamsmel i når jeg forhåbentlig får forsøgt mig senest på mandag - om ikke andet så for at få lidt fibre i. Det gjorde jeg med pebernødder til jul med ret stor succes, og så kan man vel også med kammerjunkerne!

MissMuffin sagde ...

heidi, jeg har overvejet at bage dem med spelt:)
Først prøver jeg lige Annes opskrift så jeg får en fornemmelse for dejen, så kan jeg altid lige prøve at eksperimentere næste gang der skal bages:)