onsdag den 20. februar 2013

Invitation....

... til demostration!
Ja, som jeg tidligere har fortalt om er Hjerterummet løbet ind i modstand. Kommunen vil ikke give os husleje-tilskud. Det har vist sig, at være pga. nogle temmelige usaglige klager fra vores naboer.
Vi giver selvfølgeligt ikke op, så 1. marts 2013 afholder vi demostration på Gammeltorv i Aalborg. Det er simpelthen for sørgeligt, at Aalborg Kommune kan vægte et par sure naboers klager frem for byens hjemløse og socialt udsatte. (FØJ Thomas Kastrup Larsen&co)
Jeg håber, at nogle af jer vil kigge forbi og støtte et godt formål?!

Programmet er som følger:


15.30 Vi mødes ved den sociale café Hjerterummet.
15.45 Afgang fra Danmarksgade mod Gammeltorv.
16.00 Ankomst og Musik
16.15 Velkomsttale ved Anja Thomsen
16.25. Der er afsat taletid til Thomas Kastrup Larsen, Rådmand i Aalborg kommune.
16.35 Tale ved Per Clausen, MF enhedslisten.

Under hele arrangementet vil der blive delt suppe og kaffe ud.

17.00 - 19.00 efterdemonstration på Cafè Susan Himmelblå.

Ja, så det er også lidt en grund til, at der ikke er så meget fut på bloggen, for jeg har nok at se til med alt det praktiske med Hjerterummet. Lige demostrationen har jeg ikke så meget med at gøre, men jeg vil selvfølgeligt være at finde på Gammeltorv hele dagen:)
De sidste par uger har jeg også været rigtigt meget sammen med veninderne, for det har jeg trængt til. Jeg har virkeligt verdens bedste af slagsen!

Igår inviterede jeg min mormor på 2takt Cafe&Brasserie i Frederikshavn, hvor vi hyggede og fik 3 retter lækker mad. Så jeg sidder ikke bare fast i sofaen- kun næsten :)

11 kommentarer:

BillyRubin sagde ...

Nu kender jeg ikke stedet, men min kæreste fortalte forleden, at Hjerterummet skal lukkes fordi der bliver solgt stoffer i gaden, af de beboere som hører til Hjerterummet. Er det sandt?

MissMuffin sagde ...

Det er et svært spørgsmål.
Hjerterummet ligger i Danmarksgade, som er en del af Aalborg centrum. Ca. 20 m. derfra ligger Aalborgs største varmestue, Parasollen.
Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at der ikke bliver solgt stoffer i Danmarksgade. Der sælges stoffer i enhver gade i Aalborg centrum! Vores meget lidt tolerante naboer mener, at det først er sket efter, at Hjerterummet er åbnet. Det tror jeg simpelthen ikke på! Parasollen har samme gæster som os og de forvandler sig ikke bare lige til pushere, bare fordi de kommer over til Hjerterummet.

Det er misbrugere, der udgør størstedelen af vores gæster, men vi gør alt for, at det ikke genere nogen. Da naboerne påstod, at vores gæster gemte narko i baggården ringede vi selv efter politiets narkohunde, men de fandt ingen ting. Så jeg kan ikke genkende billedet af, at Hjerterummet er skyld i, at der sælges stoffer i Danmarksgade.

Klagerne går bla.også på larm og utryghed fra naboerne. Det er Aalborg centrum de bor i og så må man da forvente lidt larm. Vi lukker kl. 21 og der er de fleste af vores gæster allerede gået, så vi er ikke skyld i en masse larm. Utrygheden bunder nok mest i, at man er bange for alt det, som er anderledes og som man ikke kender. Vi er som regel 2 kvindelige frivillige i 20'erne på vagt sammen og vi er ikke blevet spist endnu og føler os bestemt ikke utrygge. Det er ganske søde og rare mennesker, der kommer i Hjerterummet.

Vi taler selvfølgeligt med vores gæster om, at de skal tage hensyn til naboerne og det forstår de udemærket godt og efterlever det også. De vil jo heller ikke miste deres mulighed for et varmt sted at opholde sig og et måltid mad i det tidsrum, hvor byens øvrige varmestuer har åbent.

Så det med stofferne er bare for at få opmærksomhed, så man kan få sin fine bygning tilbage:)Aalborgs Politi er jo heller ikke dumme, så var narkohandel så stort et problem omkring Danmarksgade, så så vi dem nok også lidt oftere:)

Susanne Irming sagde ...

Hermed min moralske støtte og hatten af for dem som arbejder frivilligt med mennesker helt nede i bunden af 'hirakiet'.

Anonym sagde ...

Kære Sabina - husk at invitere pressen, også tv-Nord.

Du mangler et "ikke" i sætningen: " ... hvor byens øvrige varmestuer IKKE har åbent", for at det giver mening. Ellers en fin beskrivelse! Held og lykke til Hjerterummet og de frivillige, der gør et stort arbejde der.
Tænk om I kunne lave en høring, hvor også politiet var til stede, så det kunne komme facts på kommunens bord.
Elsebeth

anjoe sagde ...

Du gør det 100% godt, miss muffin :-)

MissMuffin sagde ...

Susanne, mange tak:)

Elsebeth, vi har helt styr på det.
Ja, jeg så det godt, men desværre kan man ikke ændre i kommentarene når de først er skrevet og jeg har ikke tid til at skrive så lang en kommentar om. Jeg går ud fra, at mine læsere er skarpe nok til at se at der er sneget sig en lille fejl ind:)

anjoe, mange tak:)

Charlotte den 2. sagde ...

Jeg blev også rigtig vred og skuffet da jeg hørte om de sørgelige nyheder. Kommunen vægter helt forkert. Man vil gerne bruge penge på Aalborg Havnefront - der er intet for dyrt - men det tager sig jo godt ud - viser at byen har har magt over tingene.
Ikke første gang det er de svage i samfundet det går ud over.
Jeg har selv i en længere periode været på Kirkens Korshærs varmestuen om natten.
Mange hilsner fra en sundbynit.
Charlotte

TestMedTestPå sagde ...

Det var dog en sørgelig nyhed. Jeg vil se om jeg ikke kan få tid til at kigge forbi demonstrationen.
Hvis I overlever, var det måske en idé at invitere naboerne på kaffe en aften så de kan se stedet? Så behøver de ikke at være så bange for det ukendte.
Held og lykke med det.
Edith

MissMuffin sagde ...

Charlotte, det gør de nemlig! De giver Musikkens Hus et huslejetilskud i millionklassen, men kan ikke undvære 72.000 kr. til de hjemløse, så de ikke skal tilbringe eftermiddag og aften ude i kulden.
Natvarmestuen er et super godt initiativ også, godt vi har den!

Edith, det ville være skønt hvis du har lyst til at kigge forbi:)
Naboerne er blevet inviteret mange gange, men har ikke lyst til at komme ned og se hvad der sker, så der er desværre ikke noget at komme efter på det punkt..

Mette sagde ...

Kan det passe jeg lige har hørt i min øresnegl på TV2 Nord, at Aalborg Kommune alligevel forventes at give bevillinger til Hjerterummet?

Charlotte den 2. sagde ...

Mette - ja den er god nok.
Hilsen Charlotte