fredag den 15. marts 2013

Gulerodsboller med ølandshvede og surdej

De boller, der er aboslut favoritter herhjemme og derfor også bages mest er mine Gulerodsbrud og Ølandsbollerne.
Disse boller er en kombination af begge og kan sagtens ende med en ny favorit, for de får den skønne krumme fra ølandshveden, masser af smag fra surdejen, sødmen fra gulerødderne og den nøddeagtige smag fra solsikkerkernerne. Nå ja, og en tynd, sprød skorpe!
Så det er virkeligt gode boller med en minimal indsats:)

Gulerodsboller med ølandshvede og surdej (8 stk.)
10 g. gær
3 dl. vand
2 dl. surdej af hvede
3 store gulerødder, groftrevne
2 dl. solsikkekerner
1 spsk. groft salt
Ølandshvede (omkring 500 g.)

Rør gæren ud i vand og surdej.
Tilsæt gulerødder, solsikkekerner og salt.

Kom ølandshveden i lidt efter og lidt og ælt til en fast men stadig klisret dej.
Ælt den godt og længe.
Kom den i en oliesmurt skål og dæk med hulsholdningsfilm. Filmen skal ligge på dejen, så overfladen ikke tørre ud.
Lad den hæve natten over i køleskabet.

Næste dag deles dejen i 8 stykker, som med 2 skeer eller bare våde hænder formes til boller og sættes på en bageplade med bagepapir.
Lad dem efterhæve lunt og tildækket mens ovnen varmer op til 220 grader.
Bag bollerne i 12-15 min. til de lyder hule og sprøde når du banker på dem.
Lad dem køle af på en bagerist.



2 kommentarer:

Kristine (CookieCrumble) sagde ...

Oooh yes! tak søde - nu ved jeg hvilke boller jeg skal bage i weekenden ;) Har jo både surdej og gulerødder på lager! Juhuuu :)

MissMuffin sagde ...

Kristine, så bliver det sq ikke nemmere:)