mandag den 2. september 2013

Fastedag 2 og 3

Noget af det smarte med 5:2 kuren er, at fastedagene kan ligges så de passer dig selv bedst.
Den ene da blev lagt mandag, hvor jeg skulle i Hjerterummet om aftenen. Der plejer jeg alligevel aldrig rigtigt spise noget, kun en enkelt ostemad, så det skulle være til at holde ud- men der var fristelser i form af frugt og kage på bordet:) Det kom jeg ikke alligevel og måtte derfor spise min kedelige salat mens Kristian spiste rester af koteletter i fad lige foran næsen på mig. Suk.. Dag 3 blev lagt onsdag, hvor Kristian løb DHL-stafet og derfor ikke skulle spise hjemme.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dag 2:

Morgenmad: 1 skive knækbrød med 2 skiver fed ost.
Ialt: 165 kcal.

Frokost/Aftensmad: Salat med 2 kogte æg, dressing af 30 g. skyr med karry og salat af ærtesalat, gulerod, tomat og agurk. 
Ialt: 243 kcal.

Samlet kalorieindtag: 408 kcal.
Havde rigtig meget "ondt" i den søde tand om aftenen, men modstod fristelsen for at bruge de sidste kalorier på mørk chokolade:)


Desuden: Masser af vand og 2 Egekilde med brus. 
Jeg har droppet fiskeolien på fastedagene, da det jo vil være "forkert" og give mig ekstra kalorier. Reeelt set vil jeg så heller ikke vide, om kuren ville virke både med hensyn til vægttab og til bedre hud.

Hvordan føltes det:
Morgenen var helt okay. Normalt spiser jeg ved 7-tiden, men denne gang blev det først ved 9.30-tiden. Jeg var kortvarigt rigtigt sulten, men det gik i sig selv igen. Jeg havde hele tiden en grim smag i munden og tænker også, at min ånde var temmeligt streng selvom jeg børstede tænder fra morgenstunden af.
Jeg var igen lidt træt og tung i hovedet, men ikke så slemt som den første fastedag. Jeg synes ikke, at jeg var mere gnaven end jeg plejer at være:)Mange oplever at få masser af energi af faste, men det er ikke kommet til mig endnu:)
Nu er det sidste ferie og det kommende efterår ved at indhente mig, så selvom jeg knoklede i haven i næsten 4 timer blev jeg ikke mere sulten eller dårlig, hvilket jeg ellers frygtede.


Vægttab:
Jeg har stadig ingen vægt og ved faktisk slet ikke hvad jeg selv vejer. Jeg måler mig fortsat med målebånd. Jeg er meget pæreformet og på min "muffin-top" sidder de fleste uønskede kilo, så det er selvfølgeligt der jeg ønsker at se et vægttab. Første gang var der 3 cm. til forskel. Da jeg målte mig den efterfølgende mandag morgen var der 1,5 cm. til forskel, men meget var også væsketab, så der burde komme lidt på igen. Fra mandag til tirsdag var forskellen x cm. Det er ikke i et omfang, hvor jeg kan mærke det. Mine bukser strammer ikke mindre end de plejer:) 
På "spisedagene" har jeg spist som jeg plejer; knækbrød, skyr med bær og nødder eller smoothie til morgenmad, rugbrød eller omelet med ost og grønt til frokost og almindelig aftensmad med masser af grønt. Der har også været plads til rundstykker i weekenden, et stykke kage og lidt sodavand.


Kalorieberegner: Jeg bruger stadig denne når jeg fx. skal lave en sammensat ret som fx. suppe. Ellers bruger jeg mest  app'en "Shape Up", da den er nem at bruge, altid er ved hånden og visuelt er ret god. Den er forresten gratis. Fordelen er også, at du i forvejen kan planlægge dine måltider uden pludseligt at "løbe tør" for kalorier. 

Dag 3:

Morgenmad: 150 g, skyr, 30 g. blåbær, 10 g. hakkede mandler, 10 g. honning og godt med vaniljepulver.
Ialt: 208 kcal

Aftensmad: 100 g. tun i vand, 1 skive groft rugbrød, 50 g. gulerødder og 50 g. agurk
Ialt: 213 kcal.

Samlet kalorieindtag: 421 kcal.
Jeg synes, at det kan være svært at få nok ordenlig mad for de 500 kcal. Mange spiser nupo-barer og alt muligt andet med ingen kalorier og en del light-produkter, men det vil jeg helst styre uden om og spise mest muligt "ren" mad. 

Hvordan føltes det:
Heldigvis ingen sult fra morgenstunden af. Blev sulten op af dagen og spiste så ved 9.30 tiden, da sulten var ved at gå i sig selv igen. Sulten kom og gik, men var ikke uudholdelig på noget tidspunkt. 
Mange beskriver, at de får mere energi af at faste. Det har jeg ikke og på fastedagene er jeg også træt lidt tidligere end normalt. Jeg har dog heller ikke fået mindre energi end jeg plejer.
 Til gengæld sover jeg ganske godt, så det er ikke noget problem. Flere kan få svært ved at sove, især hvis de går sultne i seng.
En af "bivirkningerne" ved denne kur skulle være pænere hud. Nu har jeg heldigvis en rimeligt pæn hud, bare jeg passer den, men den er begyndt at slå ud, ret heftigt endda! Så jeg håber, at det bare er en omgang "udrensning" :)

Vægttab:
Der var 1 1/2 cm forskel fra dag 1 til dag 2. Der var ingen forskel at måle efter dag 2, men jeg har heller ikke taget på mellem dag 2 og 3. Igen, jeg måler kun på maven, da det er mit største problemområde, så jeg kan være skrumpet andre steder, men ikke noget jeg kan mærke i forhold til mit tøj.Her efter dag 3 kan jeg konstantere, at der er røget yderligere 1 1/2 cm. Dermed 3 cm. i forhold til start og det kan faktisk mærkes en lille smule på bukserne, så det er skønt! Lad os håbe, at det holder. Den næste uges tid kommer til at byde på mange aftaler og mange lækre sager :)
Ingen kommentarer: