søndag den 1. september 2013

Anmeldelse: Restaurant Snerlen I Frederikshavn

Jeg vil gerne advare på forhånd; det her bliver et langt indlæg:)
I torsdags var jeg sammen med de andre blogger-piger inviteret på mad på Restaurant Snerlen i Frederikshavn. Og sikke en aften! Tror det bliver min bedste restaurant-oplevelse nogensinde!
Jeg må indrømme, at jeg ikke er til gourmet mad. Jeg synes simpelthen ofte, at det er for mystisk og for avanceret og for søgt. Det her er "gourmet på Frederikshavnsk"og dermed meget mere nede på jorden, samtidig med at det ikke bare lige er noget man laver derhjemme. Så godt!
Restauranten er en fiskerestaurant med fokus på gode, friske og lokale råvarer. Der er ikke noget fast menukort, da det simpelthen afhænger af hvad fiskerne i Standby har med ind. Super spændende koncept!
Vi startede aftenen med et glas bobler i restaurantens bløde hjørne.

(Vin: Zillinger Indiskret Sekt Rosé)

Restauranten ligger i Siloen på havnen i Frederikshavn og har en fantastisk udsigt til alle sider. Her kan man både se Frederikshavn by, havet og industrihavnen. Råt og charmerende, men måske også lidt en udfordring for Snerlen, da det ikke bare lige er et sted man kommer forbi. 
 Til boblerne fik vi en sjov og anderledes lille starter; tangchips, chips af sprødstegt torskeskind og hummerchips. Serveret i en lille trææske, hvor der var lagt varme sten i, som ikke kun var dekorative, men holdt det hele lunt. Super smart trick!
Hummerchipsene var så lækre og torskeskindet smagte af lækre flæskesvær, mens jeg måske ikke var så vilde med de meget salte tangchips.

 Første ret var min favorit, både hvad anretning og smag angår.
Inde i denne smukke muslingeskal gemte sig en rå kammusling med ristet koral og beurre blanc, som er en slags smørsovs. 
Jeg frygtede det lidt, for jeg forestillede mig at det ville blive en sej og kedelig oplevelse. Der tog jeg virkeligt fejl. Muslingen var blød, frisk og lækker og saucen var så let og syrlig. UHM! Dem kunne jeg have spist mange af.
Vinen hertil var virkeligt også god og det var aftenens øvrige vine virkeligt også.

(Vin:Van Volxem, Saar Riesling)
 Næste ret var blæksprutte og der var jeg også lidt skeptisk, for det plejer jeg ikke at være så pjattet med. Her blev jeg også meget positivt overrasket. Vi fik Blæksprutte på tre måder – dampet, ristet og stegt. Serveret med nye kartofler fra Vasen, silderogn, estragonmayo, vagtelæg med rygeostcreme og tallerkensmækker med morgendug.
Det var en meget interessant anretning og især den salte silderogn var en sjov smagsoplevelse. 
 Hen på aftenen blev lyset lidt en udfordring, så det var lidt ærgeligt, men restaurantens lys var nu ganske tilstrækkeligt og behageligt, bare ikke lige til fotografering:) 
Denne ret var også en favorit; dampet rødspætte med en lille squash med blomst og en flot jomfruhummerhale. Dertil smørstegte muslinger og en lækker muslingesauce. Muslingerne var som ventet ikke mig, men resten smagte lækkert og fisken var dampet til perfektion. Sammen med den fede sauce var det virkeligt en fornøjelse og også hertil fik vi en utroligt god hvidvin.


(Vin: Paul Kubler, Pinot Blanc ’K’)
Ja, okay. Det her var også en favorit, for jeg elsker sprødstegt fisk og beder:)
 Her er det skindstegt multe med gule-, røde- og bolchebeder, sauce gastrik, brunet smør og krondild. Meget flot og meget velsmagende!
Dertil igen en rigtig god hvidvin!

(Vin: G. Prieur, Bourgogne Blanc, Chardonnay)
 Hovedretten var et lækkert stykke havtaske og et stykke hummer. Dertil hønseglace med forskellige varianter af blomkål. 
Her fik vi en meget krydret og speciel, men også meget lækker rødvin som jeg rigtigt godt kunne lide.
Selvom det ikke ser ud af meget var vi virkeligt godt mætte, så det søde personale sørgede for at vi fik en pause inden vi kom til desserterne:)

(Vin: Barale Barolo, Dolcetto d’Alba)
 Ja, her svigtede kameraet mig desværre lidt, så I må nøjes med et skrækkeligt uskarpt billede af denne lækre hyldeblomstsorbet. Sorbeten smagte kraftigt og rent af hyldeblomst og var virkeligt lækker sammen med vilde brombær, hindbær, solbær og en lille smule violmarengs.
Dertil fik vi en rigtig god dessertvin. Jeg elsker dessertvin! Denne her smager af meget og lidt af rosin, så det er en fyldig sag, der er rigtigt skøn at nippe til.

(Vin: Pedro Ximénez, Don PX Natural)
 Sidste ret var denne dessert baseret på hyben, havntorn, mirabeller og gulerødder. En spændende kombination, men den var aftenens eneste skuffelse. Den bestod af mirabeller på en bund af hvid chokoladecreme, iscreme og en gele lavet af hyben, havtorn og gulerødder, serveret med et lille stykke marengs med de smukkeste marmoreringer og et lille drys tørrede blomster. 
Smukt og anderledes, men jeg brød mig ikke om konsistenserne og smagen var okay, men ikke noget særligt. Der ville være så mange andre desserter jeg hellere ville have haft hvertfald.
Ja, et billedtungt indlæg og så fik jeg ikke engang vist billeder af det lækre surdejsbrød og maltboller vi fik serveret mellem retterne sammen med smør med røget salt, det lækre vand med og uden bobler, udsigten af Frederikshavn bynight fra tagterrasen eller de søde tjenere, der virkeligt havde styr på deres ting.
Maden var så lækker, omgivelserne smukke, betjeningen rigtig god og selskabet hyggeligt, så det var intet mindre end en perfekt aften. Jeg har ikke en masse forstand på vin, men her blev jeg positivt overrasket over de virkeligt gode vine, som vi fik serveret til hver ret og det var med til at gøre oplevelsen endnu bedre. 
Jeg kan kun anbefale Resturant Snerlen i Frederikshavn!
Intet mindre end 6 ud af 6 mulige stjerner herfra:)

Dagens fangst med 6 retter mad, vin, kaffe og småkager koster 1095 kr. Jeg synes helt sikkert, at det er alle pengene værd, for det er en lang aften med masser af gode oplevelser.
 Der er også en 5 retters menu til 475 kr (eksl. vinmenu 695 kr.) og vinmenuen til 5 retter koster 395 kr.
Det er desværre ikke den slags penge min SU rækker til at smide efter restaurantbesøg, men Snerlen tilbyder også en 2 retters menu til  250 kr, hvor der kan købes ost eller dessert til for 95 kr. Der kan de fleste godt være med.

2 kommentarer:

A + K = ♥ sagde ...

Hold op, det ser lækkert ud - og Frederikshavn er jo ikke langt fra Aalborg. Men det bliver nok også først, når SU-tiderne er ovre (; Men pris og kvalitet hænger jo som oftest sammen.

- Anne

MissMuffin sagde ...

Anne, det er det jo ikke og der er også lidt at se i Frederikshavn hvis man bare ved hvor man skal tage hen :) Maden var alle pengene værd, men den slags oplevelser er der jo alligevel ikke råd til på SU.