fredag den 3. januar 2014

Uldtotterne

 Vi havde længe snakket om, at vi skulle have en hund mere, men vi synes måske ikke lige at pengene var til det. Det koster en del i forsikring, dyrlægeregninger, foder, godbidder og udstyr at have hund. Nu hvor vi har haft Rocky i et par uger, så er jeg ret sikker på, at vi kun skal have en hund. Der er simpelthen for meget arbejde med 2 hunde der skal luftes, have pelspleje, trænes osv. Ja, og så skal der gøres så meget mere rent og vaskes mange flere tæpper og håndklæder!
Rocky er nu ellers sød. Han er kun 1½ år gammel og lidt af et grødhoved. Glad, god som dagen er lang og temmelig dum. Der er fart over feltet og han elsker at løbe, tigge, lege, putte og at jagte stakkels Frede. Han elsker virkeligt stakkels Frede og det er slet ikke gengældt :)
Dolly er helt anderledes. Forsigtig, mild og kan bedst lide at tingene sker stille og roligt. Så de passer ikke sååå godt sammen..
Det går og jeg ved, at hans ejer håber på at de snart kan genforenes, men ind til da tumler han rundt herhjemme med fuld fart på :)
Lige nu tygger han i min finger mens han prøver at lokke lidt guf fra Kristians tallerken :)

8 kommentarer:

Garn, hund & kat sagde ...

kan kun sige at pris og kvalitet hænger sammen. Jo mindre kvalitet i den hund man har jo dyrer er den i løbende udgifter - lige som en bil.

Køber man en hund med stamtavlen i orden er en pekingeser meget, meget billig i drift og fravælger man Agria som forsikring er de ikke dyre end andre at forsikre heller.

Men glæden ved at have 2 - 3 - 5 hunde den er ubeskrivelig. Hunde burde lige som heste slet ikke være tilladt at holde alene :-)

MissMuffin sagde ...

Garn, hun&kat, det er jeg ikke enig med dig i. Der er selvfølgeligt nogle sygdomme, som ordenligt avl vil udelukke, da der tages forbehold for racespecifikke sygdomme ved avlsdyr. Dyr er ligesom mennesker forskellige og derfor kan en raceren, stambogsført hund altså også blive syg eller komme til skade og ende med at koste en formue i dyrlægeregninger..
To hunde er stadigvæk dyrere end en, for der er løbende vaccinationer, loppemiddel, foder, udstyr, godbidder osv. Dertil kommer det ekstra arbejde med pelspleje, vask, rengøring osv.

Emma trivedes ikke med at bo med andre hunde- vi have flere hunde af forskellige racer i pleje. Til gengæld var hun glad for at bo med katten.
Dolly trives heller ikke med at bo sammen med Rocky. Så det er jeg heller ikke enig med dig i, for igen er dyr forskellige, ligesom mennesker. Havde Dolly elsket at have en makker, så havde jeg også taget de ekstra udgifter og arbejde med...

Kirsten sagde ...

Jeg giver dig ret MissMuffin.... jeg har to hunde, og det skulle vi aldrig have gjort. Ikke, at vi vil af med nr. 2 hund, men... Den gamle på 10.5 år er en blanding med bla cairn-terrier i sig, stille, rolig og meget, meget omgængelig. Så køber vi en ægte cairn-terrier, der nu er 5.5 år. De er så meget modsætninger, så man næsten tror det er løgn. Vi troede vi gjorde den gamle en tjeneste, men det har vi så absolut ikke gjort. Den unge har fuldstændig taget magten herhjemme, og vi kan intet gøre ved det. Vi har prøvet hvad vi kan, men intet er lykkedes for os.

Lige så stille og rolig den gamle hund er, lige så meget gang i den, er der i den unge. Nytårsaften er et helvede for den unge, den gamle er ligeglad. Den unge kan ikke lige andre han-hunde, dem gamle er ligeglad. Den unge gør - er endda kastereret - den gamle kunne ikke drømme om, at gø af andre, men har desværre lært en masse unoder af den unge. Den unge hund overfalder ind i mellem den gamle, hvis han synes han fx kommer for tæt på madskålen el.lign. Jeg kunne blive ved... jeg har fortrudt, rigtig mange gange, at vi fik nr. 2 hund, og vil aldrig anbefale andre, at gøre det samme. Muligvis vi har været uheldige, men kommer af med den unge hund gør vi jo heller ikke bare...

MissMuffin sagde ...

Kirsten, det er nogenlunde det samme vi står i nu. Rocky er en dejlig hund og jeg ville også elske at have fået en hund som ham, hvis det da ikke lige var fordi vi har Dolly. Hun er mild og forsigtig, han er voldsom og dumdristig. Ikke ond, bare ung og fuld af energi. Så når Rocky kommer hjem til sin ejer igen, så får Dolly lov at være alene resten af hendes dage..
Men, jeg er også sikker på at det for mange hunde vil være det optimale at have 2 sammen, for mange vil have rigtigt meget glæde af hinanden. Nu er vi heldigvis i den situation, at vi kunne nå at teste det, inden vi blev forpligtet som I er.

katten89 sagde ...

Årh, hvor er de dog nuttede begge to! :) Jeg stemmer på flere Dolly indlæg! ;D

Jeg er enig med dig, MissMuffin - to hunde sammen tror jeg ikke nødvendigvis altid der er en god ide, medmindre de er vokset op sammen fra helt små. :)
Vi har to japanere som efterhånden er 12 år gamle og som vi fik den samme dag vi skulle hente dem. De har haft utrolig meget glæde af hinanden fra de var helt små til nu, men det tror jeg i høj grad skyldes at de var lige gamle, da vi fik dem! :) De er også som dag og nat, hvor vores hanhund Emil er glad, aktiv, udfarende og altid vil med på ture, men er ikke så vild med fremmede. Vores hunhund, Freja, derimod er altid lidt bedrøvet, er stille og rolig og nyder de stille dage foran brændeovnen og så er hun bange for stort set ALT (lige fra poser, støvsugeren, kamerablitz(!?)), og elsker alle gæster og især børn. :)

Men Rocky og Dolly er godt nok nuttede! :)

Anne-Marie sagde ...

Jeg tror man må se på samspillet mellem hunde og mennesker i familien. Hvis dynamikken er en belastning for både dyr og mennesker tror jeg den bedste løsning er at finde en anden familie til den ene hund. Det behøver ikke være synd for nogen. Der er jo ikke noget galt med hunden, men den passer ikke nødvendigvis ind i enhver familie. Og det vil jeg ikke mene er at rende fra sin forpligtigelse, tværtimod.

Mvh
Anne-Marie

MissMuffin sagde ...

katten89, hende Dolly er bare så svær at fange med kameraet, for hun er en lille livlig en og stikker altid hovedet op i kameraet inden jeg har nået at trykke på knappen :) Men hun er fin og bliver ofte beundret på gåturene- hun vil dog helst være fri for opmærksomheden :)
Det er også et par gamle vovser du har dig efterhånden:) Skønt at de trives trods forskellighederne. Som du siger, så hænger det nok sammen med at de er vokset op sammen. Eneste plus ved Rocky og Dollys forhold er, at hans enorme selvtillid på gåturene har givet hende lidt mere selvtillid når vi er ude :)

Anne-Marie, jeg er helt enig med dig. Rocky er en skøn hund og jeg ville elske at have ham med al den energi og gode gåture, men han er bare et dårligt match til Dolly. Dolly er også en skøn hund med hendes milde sind, men hun passer bare ikke ind ret mange steder og er virkeligt kommet til at trives herhjemme med vores rolige hverdag med mange rutiner. Når Rockys ejer bliver frisk kommer han hjem igen og så er vi den erfaring rigere:)

Garn, hund & kat sagde ...

Jamen min pointe miss muffin - man skal vælge med omhu. hvis man har hunde som har et temperament der er som de skal ifølge standarten så er det noget helt andet end at have en look a like.

Du kan jo netop ikke ved køb uden stamtavle være sikker på at du har en hund der er som standarten foreskriver - og ingen hund uanset race der er vandt til at bo alene vil synes om det det første stykke tid. Men ja hvis menneskerne forstår sig på hunde så vil de komme til at trives med hinanden og slet ikke kunne undvære hinanden. Men man skal være indstillet på det.

naturligvis kan FCI hunde også blive syge, men mon dog en som jeg ville have råd til at have flere af slagsen om de var så syge? Det handler i høj grad også om at få dyr der er ordentligt opdrættet og så behandle dem som skal - f,eks ikke bade dem, sørge for et ordentligt foder , ikke gå km lange ture. Men man vælger jo selv :-)