lørdag den 22. februar 2014

Chokoladesmoothie


Det lyder ganske usundt, men det er det bestemt ikke :) Denne smoothie er fyldt med frugt, lidt god olie og god kakao. Den smager sødt af chokolade-yoghurt, men kan spises med god samvittighed og så tager den kun 2 min. at lave.
Når jeg laver smoothies tilsætter jeg gerne 1 spsk. god olie. Det kan være chiafrøolie, hampefrøolie, kokosolie osv. Noget, der bidrager med gode fedtstoffer og dermed også lidt længere mæthed. Det kan ikke smages.
Det er vigtigt at bruge en god kakao uden en masse sukker, så den kommer til at smage af chokolade og så den kan spises med god samvittighed. Jeg synes, at den er bedst hvis den lige får lov at stå 10 min. på køl.

Chokolade-smoothie (2 glas)
2 meget modne bananer
1 moden avocado
1-2 dl. mælk
1½-2 spsk. kakao
1 spsk. hampefrøolie
evt. 1 tsk. honning

Skræl bananer og avocado.
Kom alle ingredienserne i en blender og blend til du får den ønskede konsistens. Juster med mælk og smag evt. til med lidt honning.
Sæt smoothien på køl i 10 min.

2 kommentarer:

Marian N. Larsen sagde ...

Jeg er en chokolade-freak og vælger altid den smag når der skal syndes. Her i Gbg er der en juice- og smoothiebar, der har en helseudgave af en chokoladesmoothie også. Den er dog uden avokado, men med fedtfattigt og proteinrigt skyris, fedtfattigt kakaopulver, banan osv. Jeg tror jeg vil kaste mig ud i din version snarest….

MissMuffin sagde ...

Marian, det samme her! Er jeg lækkersulten er det næsten altid efter et eller andet med chokolade :) Den version lyder nu også bare rigtig lækker! Når jeg laver smoothie er der altid avocado i. Det giver mindre smag end banan, en god konsistens og så indeholder den jo en masse gode ting:)