mandag den 2. januar 2012

Kys Himlen


Desserten nytårsaften var "Kys Himlen" efter opskrift fra "Sødt, Sådan!" af Cecilie Sofie Svensson (et uddrag bragt i Femina, for at være mere præcis)
En super smuk og lækker dessert efter min mening, men jeg havde ikke lige taget højde for, at figner åbenbart ikke er noget, som særligt mange bryder sig om.
Derfor spiste de fleste kun marengs med flødeskum og karamelsauce:)
Marengsen blev ALT for stor, så vi skar den ud til passende størrelse. Lav evt. kun halvdelen.
Fignerne kunne godt li ha fået 2 min. mere, men jeg var bange for at de blev for bløde. Skal det være rigtig nemt, så ville en dåse brændte figner i karamel nemt kunne erstatte de friske figner og karamelsaucen. Jeg elsker brændte figner fra dåse:)

Kys Himlen (6 pers)
8 æggehvider
400 g. sukker

Karamelsauce:
2½ dl. sukker
2½ dl. fløde
4 spsk. smør
½ spsk. brun farin

Figner:
6-8 friske figner
saft og skal af 1 økologisk appelsin
5 spsk. rørsukker
5 dl. piskefløde

Pisk æggehviderne helt stive.
Pisk sukkeret i lidt af gangen og pisk til sukkeret er opløst og marengsen er sej og luftig.
Bred marengsen ud i en cirkel på en bageplade med bagepapir.
Bag den ca. 50-60 min. ved 130 grader. Lad den køle helt af på en rist inden den løsnes fra papiret.
Skær figner i halve og lig dem i en bradepande med snitfladen op.
Dryp appelsinsaft og skal over fignerne og drys herefter med sukker. Grill fignerne under ovngrillen i ca. 8 min til de er let karameliserede.
Lad dem køle helt af.
Bland alle ingredienserne til karamelsaucen og varm den op ved svag varme. Rør den igennem til den er glat og tykner en smule. Lad den køle lidt af.
Ved servering piskes fløden til skum og fordeles på marengsbunden.
Anret fignerne ovenpå og dryp med ca. 1 dl. af karamelsaucen. Serveres straks med resten af karamelsaucen ved siden af.

11 kommentarer:

Unknown sagde ...

Jeg må indrømme at figner heller ikke er min hoffret. Men Med karamelsauce og marengs ville de sikkert glide ned let.

Den ser super lækker ud.

Heidi
/http://suburbankitchenlife.blogspot.com/

Bitten sagde ...

Jeg vidste ikke, at man kunne få brændte figner på dåse. Og jeg har heller aldrig smagt friske figner, men jeg er sikker på, at jeg godt vil kunne lide det - så ved du det, til næste gang jeg kommer på besøg *hint hint* ;)
På trods af folks figenskræk håber jeg alligevel, at du er glad for endelig at have fået en lejlighed til at lave den længe ventede dessert!

Linebinevaskemaskine sagde ...

Mmm! Jeg elsker figner go specielt brændte figner fra dåse :D jeg er ligesom Bittren sikker på at jeg vil spise den med fryd ;)
Den dessert ser så lækker ud!

Mademoiselle Black sagde ...

Mums.. Jeg vil elske denne dessert :-)

MissMuffin sagde ...

Heidi, det kan jeg ikke forstå! De smager skønt:)

Bitten, det kan man- tror at det er Svansø, der laver dem. Sammen med en god vaniljeis er det virkeligt en nem og lækker dessert:) Jeg er oss ret overbevist om, at du kan li friske figner, for du er ikke kræsen!
Nu fik jeg den prøver og ved, at jeg bliver nød til at købe den bog. Også selvom jeg er ret fattig den her måned!

Line, jeg havde ikke troet, at du ku li figner:) Jeg synes også, at dem på dåse er ret lækre. Måske jeg skal tage en dåse med engang og så har du sikkert noget godt is:)

Mademoiselle Black, den var altså også lækker. Og pæn:)

BillyRubin sagde ...

Hvor køber man brændte figner i karamel i Aalborg? Dét kunne jeg godt tænke mig at smage!!

Camilla sagde ...

Jeg er nok sådan lidt la-la med figner, men er klart mere til friske en tørrede :o) Men mums, den ser virkelig lækker ud denne dessert, og navnet er jo bare det mest bedårende dessert/kage-navn nogensind :o)

MissMuffin sagde ...

BillyRubin, de smager også bare godt! Det kan du i de fleste store supermarkeder- prøv Føtex eller Salling (jeg ved, at Salling har hvertfald). Husk god vaniljeis dertil. MUMS!

Camilla, jeg er blevet ret vild med figner:) Skulle lige vænne mig til dem, ligesom med avocado, men nu kører det bare:)
Ja, navnet er såå godt. Bogen er også vildt smuk. Må bare eje den!

Louise sagde ...

Uhm... den ser så lækker ud, og er virkelig fin i alt sin enkelthed :) Jeg lavede selv en dessert med en karamelsauce der mindede lidt om denne. Den bestod af brun farin, smør, fløde og mørk rom! det var så godt, og kunne måske også fungere til denne dessert ;)

MissMuffin sagde ...

Louise, fignerne er så smukke, at det ikke kræver yderligere fyld. Den karamelsauce lyder ret go! jeg synes måske også, at den her er en lille smule for neutral og derfor tilsatte jeg også lidt muscovadosukker for lidt ekstra farve og smag..

Anonym sagde ...

Men det undrer mig at forfatteren ikke bruger citronsaft i frmagangsmåden selvom den står i opskriften, så jeg ved ikke om det er vigtigt med citronsaft?