onsdag den 11. januar 2012

Yoga


Jeg har nogle problemer med mit bækken, så jeg er efter mange års kamp endeligt blevet henvist til gynækologisk afdeling.
Det er ikke noget farligt, men desværre ikke noget ret mange lider af/ved de lider af, så der er heller ikke ret mange behandlingstilbud. Jeg er derfor også tilknyttet en jordmoder, fordi hun er den eneste der har lidt erfaring på området.
Det er også derfor jeg er begyndt til yoga. Nemlig for at styrke og udstrække muskulaturen. Ret alternativt for en motions-hader som mig, men jeg er faktisk endt med at blive ret glad for yogaen.
Når man lige kommer sig over de der underlige åndedræts-øvelser og ufatteligt mærkelige stillinger, så er det virkeligt godt.
Efter 1½ times yoga føler jeg mig lettere, mere afslappet og i bedre balance. Især i de perioder hvor jeg er stresset, sur eller ked af det er yoga'en perfekt til at løsne de fysiske og psykiske spændinger.
Jeg har endda været ude at investere i en afspændings-cd; Det velfungerende bækken".. Hmm.. synes altså det er lige alternativt nok!!
Nu må vi se, om det er noget jeg får noget ud af, ellers skal jeg prøve noget akupunktur- jeg hader bare nåle!!
Overvejer endda, om jeg skal investere i en dvd, så jeg kan lave yoga hjemme i stuen, men ind til videre skåner jeg lige Kristian og mine naboer for det syn:)

5 kommentarer:

Dorte sagde ...

Jeg har kun prøvet det en halv time på you tube (Hatha mener jeg det eller hun hed)..... men kan slet ikke finde ud af det;)Kom til at grine, da jeg sku gøre det sammen med Maria. For mit vedkommende tror jeg, at det ville være bedst, at gå til det med en instruktør;)
Men hvis det godt og du føler det godt for dig, så skal du da fortsætte med det, og ja selvføli købe en dvd....Gi Kristian en prøve time hihi;)

Sussi sagde ...

Åh yoga er som balsam for sjælen. Jeg har ind i mellem lånt nogle rigtig gode yoga-dvder på biblioteket :)

Marya sagde ...

Prøv en psykomotorisk terapeut. De har bestemt forstand på sådan noget :) Man kan ikke høre hvad jeg er uddannet som vel? :)

Tante Sød..og den sure øko-citron... sagde ...

Jeg kan VARMT VARMT VARMT anbefale behandling hos en dygtig osteopat. Jeg har selv fået fantastisk hjælp til min lænd/rygsmerter, og en veninde hvis bækken sidder forkert/skævt og ikke har kunnet blive gravid i årevis, er nu netop blevet gravid efter få behandlinger hos min osteopat - hvad hun ikke har været igennem, det er så vildt, og så viser det sig at naturen er så klogt indrettet at fosteret ikke har villet sidde fast fordi der ikke var plads i hendes bækken til at det kunne udvikle sig levedygtigt. Det er der ikke en eneste af alle de læger, der har undersøgt hende, der har været inde på. Ham jeg går hos er bare sindssygt dygtig og er min livline, som jeg altid vil gå til vedligeholdelse hos. Held og lykke - yoga er helt sikkert også godt. Og åndedræt sindssygt vigtigt .... læs evt den nye bog om åndedræt af Lotte Paarup - se evt Den Intelligente Krop.
KH Marianne

MissMuffin sagde ...

Dorte, man skal altså også lige prøve det nogen gange før end at de der teknikker og mærkelige stillinger bliver optimale. Nogen af dem kan jeg slet ikke- bla. alle dem der vedrører at jeg skal stå på hovedet!!

Sussi, det kunne være jeg skal se om mit lokale bibliotek har nogen hjemme så, for det havde jeg da ik li tænkt på:)

Marya, det kan man slet ikke. Fysioterapeuter, akupunktører, kinesiologer osv. mener sørme også, at de ved en helt masse om det:)

Marianne, tak for tippet:)
Problemet er bare, at alle de her alternative metoder ikke er gratis:(