tirsdag den 26. juni 2012

Hjerterummet


Jeg er for nyligt blevet frivillig i Den Sociale Cafe Hjerterummet, som er et værested for hjemløse og andre socialt udsatte.
Hjerterummet har åbent på de tidspunkter, hvor byens andre varmestuer har lukket. Der er nemlig intet sted for de hjemløse at være imellem at varmestuerne lukker og eftermiddagen og til at natvarmestuen åbner. Ligeledes er der ingen af varmestuerne, som har åbent i weekenden.
Som frivillig i Hjerterummet er mine opgaver først at fremmest at lytte til og snakke med cafeens gæster, men også at smøre lidt madder, lave kaffe og lidt rengøring.

Der er flere grunde til, at jeg har valgt at blive frivillig.
Selvfølgeligt føles det godt, at gøre noget godt for andre, men jeg ser det også som en stor gevindst i forhold til mit kommende arbejde som socialrådgiver. Alle har en ide om hvorfor nogle mennesker er hjemløse og hvilke mennesker, der kommer i værestederne, men jeg kan allerede nu afslører, at mine forestillinger ikke helt holdte tæt.
Det er enormt lærerigt - både fagligt og personligt - at snakke med mennesker, der laver livet helt anderledes end dig selv.

Foreningen er privat, uden afsæt i hverken religion eller politik.
Alt afhænger af frivillige og donationer, så har du lyst til at blive frivillig, så kig endeligt forbi. Det er helt uforpligtende og du bestemmer selv, hvor meget tid du har at give.
Vi mangler frivillige!
Den Sociale Cafe Hjerterummet er beliggende i Danmarksgade 13, helt centralt i Aalborg.
Har du mulighed for at give en donation modtages disse også meget gerne.
Hjerterummet har brug for penge til husleje, alm. drift, mad og meget mere.
Salling donerer hver dag det overskydende brød til Hjerterummet, men der er stadig en del udgifter til smør, ost, pålæg og kaffe.
Har du på nogen måde mulighed for at donere dette eller andre madvarer, så modtager Hjerterummet dem med stor taknemmelighed:)

Du kan kontakte Anja på tlf. 23 92 25 96 eller så er du selvfølgeligt også velkommen til at kontakte mig på min mail: sabinathomsen@ofir.dk.
Både spørgsmål om foreningen, arbejde som frivillig eller donationer.

9 kommentarer:

TineLee sagde ...

Godt gået - er stor fan af at folk praktiserer frivilligt arbejde og har selv været frivillig på et værested. Det er givende for alle parter og som frivillig gør man en kæmpe forskel for brugerne - selv et par timer om måneden er nok og langt bedre givet ud end at bruge en aften på alt for dårligt tv der hjemme.

MissMuffin sagde ...

TineLee, det er bare ikke altid særligt nemt at blive frivillig, for jeg har haft kysten længe. Synes mange organisationer har for travlt med "deres egne", så det er svært at komme ind udefra. Med Hjerterummet er det slet ikke noget problem:)

Kristine (CookieCrumble) sagde ...

Du er et fantastisk menneske <3

Anonym sagde ...

Selvfølgelig blev det "Hjerterummet" med dit smukke hjerte, Sabina, hvor ellers!

Engang købte jeg en meget smuk plakat med teksten: "The heart opens to the heart that opens in return."
Elsebeth

Anonym sagde ...

Du er da helt utrolig og stort tillykke med din måde at se ud over din ejen hverdag på. Så flot.
Jeg er sku stolt af dig.
Pap

TineLee sagde ...

Det er da lidt ærgerligt det er sådan du oplever det. Det er slet ikke sådan jeg har oplevet det hverken i URK eller Folkekirkens Nødhjælp, hvor jeg har været frivillig. Men dejligt du så har fundet et stef, som gerne vil ha din hjælp :-)

MissMuffin sagde ...

Tak søde Kristine:)

Elsebeth, jeg elsker også navnet på cafeen- også selvom det vidst har givet lidt misforståelser, da nogen troede det var en dating-cafe, haha:)
Jeg må nok indrømme, at min hjerte "bløder" for de mange skæve eksistenser og ulykkelige skæbner i vores samfund, men her har jeg chancen for at gøre en lille forskel for en lille flok.

Pap, tak:)
Jeg synes hvertfald, at det er en god, spændende og lærerig måde at gøre en forskel på.
Håber du havde en dejlig tur til Afrika- eller det ved jeg du havde. Jeg kommer snart og hører om den:)

TineLee, jeg har ikke så gode oplevelser, for jeg har tilbudt min hjælp flere steder, er blevet godkendt som fx. kontaktperson og så sker der bare ikke mere. Nu har jeg så fundet et sted, hvor min arbejdskraft kan bruges:)

Susanne Irming sagde ...

Hvor flot - kort og godt :O)

MissMuffin sagde ...

Tak Susanne:)