mandag den 11. juni 2012

Jordbærsalat med mozzarella og peber

Jeg beklager de lidt uskarpe billeder, men det er svært at finde ordenligt lys hjemme hos Lotte og Carsten af en eller anden grund!
Vi spiste nemlig hos dem lørdag aften, hvor den stod på lækker grilmad og bagekartofler. Vi medbragte salat og flutes og så havde Lotte lavet nogle lækre kartoffelkager, som vi nød til dessert. Uhm, hvor var jeg mæt!
Den smukke salat matchede endda EM-temaet, for aftenen var planlagt, så Carsten og Kristian kunne se fodbolden sammen...
Jeg elsker jordbær og benytter enhver lejlighed til at spise de søde, danske af slagsen
Jordbær, rucola og peber er en perfekt kombination, så prøv endelig denne salat. Den er helt perfekt til grillet kød.
Lav kun halvdelen af balsamicoglacen, for jeg synes at det var alt for stor en portion.
Til gengæld kunne der måske godt ha været lidt mere mozzarella:)
Opskriften er et udklip fra skuffen- det er vidst fra Femina...

Jordbærsalat med mozzarella og peber (4 pers.)
100 g. rucola (en bakke)
1 stor bakke jordbær
1 stor kugle frisk mozzarella
lidt salt
masser af friskkværnet peber

Balsamicoglace:
½ dl. flydende honning
1 dl. balsamico

Start med at lave glacen; bland honning og balsamico i en lille gryd og lad det simre i 5 min. Det skal blive som en tyk sirup. Lad det køle helt af.
Lige inden servering skylles rucolaen og den tørres godt- gerne i en salatslynge.
Skyl og nip jordbærrene. Skær dem herefter i skiver.
Fordel rucolaen på et fad og kom jordbærrene over.
Pluk mozzarellaen i stykker og fordel herover.
Drys med salt, godt med friskkværnet peber og dryp glacen over.
Serveres med det samme.

10 kommentarer:

Alice Schmidt sagde ...

namenam, hvor ser det lækkert ud :-) det tror jeg vi også skal have i uges løb.

Karens Kaos sagde ...

Altså, MissMuffin, du er SÅ god til salater og en evig inspirationskilde! Tak, den kan jeg levende forestille mig er perfekt tilbehør til en god gang grill!!

MissMuffin sagde ...

Alice, det smager rigtig godt, så det synes jeg du skal- det er med at spise så mange jordbær som muligt her i sæsonen:)

Karen, jeg elsker altså også bare salater (ikke at det ses på vægten, for jeg elsker også kage):)
Denne er en af de bedre, så den kan du roligt lave næste gang der tændes op i grillen:)

TineLee sagde ...

Lækker salat - bruger også tit selv jordbær i salater, det er super lækkert :-)

Tænkte på de dersens kartoffelkager din veninde lavede...er det dem med en slags lagkagebund, cremeagtigt fyld og marcipanovertræk? Og hvis det er, kan du mon få lov til at ligge opskriften ud på bloggen?

Marie Rytter sagde ...

Nej hvor ser den lækker ud. Jeg mangler altid salatidéer, og når den der så tilmed kun indeholder elementer, jeg er kæmpefan af, så er der vist ikke andet at gøre, end at prøve den :)

MissMuffin sagde ...

TinaLee, det er nemlig super lækkert:) Ja, det er den slags, så jeg skal nok lige høre hende- måske hun kan ligge den ud på hendes egen blog:)

Marie, den var så lækker og frisk- selv en af herrene komplimenterede den:)

Piskeriset sagde ...

Meget smuk salat - kan godt forestille mig, at kombinationen er god :-)

TineLee sagde ...

Forresten så er den slags salat du har lavet også rigtig god som en ret for sig selv, hvis du lige steger en steak eller flanksteak og skærer skiver og serverer sammen med salaten.

Det ku være dejligt, hvis du ku lokke opskriften på de kartoffelkager ud af din veninde - hvad hedder hendes blog?

MissMuffin sagde ...

Piskeris, den smager skønt og er en dejlig anderledes måde at få salat på:)

TineLee, det kunne jeg godt forestille mig:) Det er den her:

http://villa-villa-kulla.blogspot.dk/

Så må vi se om hun ligger den ud:)

Anonym sagde ...

Jeg er meget dårlig indenfor madlavning, så jeg spørger lige om det ska være lys eller mørk balsamico eller hvad det ska være? Og ka den stå i køleskab nogle timer inden servering?