søndag den 30. december 2012

Berlin

Om en uges tid tager jeg på studietur med Uni til Berlin- ikke så dårligt:)
Vi skal være 4 dage i Berlin, hvor vi skal besøge nogle spændende sociale projekter, som er noget anderledes end hvad vi kender fra Danmark. Derudover er der arrangeret et par spændende frivillige ture, som byder på rundtur i Berlin og besøg i en koncentrationlejr.
Selvom vi skal nå alt dette er der heldigvis også lavet godt med plads i programmet til, at vi kan udforske Berlin på egen hånd.
SÅ: Hvad skal vi se i Berlin, hvor finder vi de bedste shopping-muligheder og måske endnu vigtigere; Hvor skal vi spise i Berlin?!
Vi skal på på A&O Hostel Mitte, som ligger ret centralt.

16 kommentarer:

Mit element sagde ...

Hvis man vil shoppe tøj fra high-street mærkerne ligger der 2 højhuse/indkøbscentre på Alexanderplatz...Overskueligt, lidt ligesom magasin.

Trillemus sagde ...

Berlin er en skøn by, så rigtig god tur. Med din interesse for madlavning og bagning, så er du nødt til at besøge KaDeWe og se deres afdeling for delikatesser og specialiteter og måske skal du en tur til Rittersport butikken, hvor du kan lave din egen Rittersport. Den bedste pizza har vi fået i Berlin på De 12 apostle. Der ligger to restauranter, vi plejer at besøge den som ligger Bleibtreustrasse 49, tæt på Kurfyrstendam. Der er altid lang kø, så bordbestilling er en god ide, især i den indendørs gårdhave. Kun kontant betaling, ingen kort. Rigtig god tur.

Kh Mette

Piskeriset sagde ...

Som madblogger bør du besøge KaDeWe, men derudover kan jeg bl.a. anbefale chokoladebutikken og -cafeen Fassbender & Rausch Chocolatiers, det asiatiske spisested Coa og et sundt spisested, Weilands Wellfood.

Se evt. de indlæg, jeg skrev om min tur til Berlin for et par år siden: http://piskeriset.dk/category/berlin/

God tur :-)

Kirsten sagde ...

Berlin er fantastisk!
I de små stræder omkring Savignyplatz findes mange skønne butikker og KaDeWe bør besøges, især øverste etage der er en kulinarisk oplevelse. Besøg også chokoladebutikken Fassbender & Rausch på Gendarmenmarkt (U-bahn Mitte)deres cafe på 1.sal er fantastisk. For nogle år siden ville jeg have anbefalet en tur i Fernsehturm på Alexanderplatz men det er blevet en dyr oplevelse, og deres roterende restaurant ikke længere god. Så det er ikke besøget værd. Men Alexanderplatz i sig selv er en oplevelse - samlingssted for mange autonome, men altid med en god stemning. Sachsenhausen er ikke tiden værd, det er derimod det Jødiske monument bagved Brandenburger Tor, husk at gå ned i museet, det er gratis og godt. Chechpoint Charlie og Friedrichsstrasse er også et must. På Friedrichsstrasse er Gallerie LaFayette hvis der skal shoppes. Spis på Brauhaus i Sony Centeret på Potsdammer platz, om ikke andet så for stemningens skyld. I stedet for de dyre guidede turistbusser, så køb en dagsbillet til offentlige transportmidler det kan svare sig. Og hop så på bus nr 100, f.eks. på Ku'damm. Den kommer rundt de fleste turistattraktioner. Hvis der er tid så er en rundvisning i Rigsdagen en ide, man kan blive guidet på dansk af reinhard, som er en af vores gode venner :-)
Rigtig god tur.

Kathrine sagde ...

Uh Berlin!

Jeg vil anbefale jer at spise på lækre indiske restauranter i Kreuzberg (Oranienstrasse) og så er der et italienskk sted i Prenzlauer der hedder Il Due Forni, fantastiske pizzaer og god vin :)

Og så SKAL du i KaDeWe og kigge på alt det fantastiske i madafdelingen, uendeligt udvalg i lækre kaffer og the!

Mht shopping synes jeg helt klart at indkøbscentret på Alexanderplatz er det bedste, godt udvalg og gode priser - butikkerne på Ku'damm er noget dyrere, men der er en super god ZARA :)

God tur!

Mullerier sagde ...

Jeg ELSKER Berlin!
Jeg kan bestemt anbefale naturhistorisk museum i Berlin:-)
Og så ligger der et stormagasin ved Alexander Platz, det købte vi en hel masse :-)

A + K = ♥ sagde ...

Nu har jeg aldrig været i Berlin, så jeg må bare læse med og drømme videre (:
God tur!

- Kit

Dyreglad-pige sagde ...

Hvor lyder det hyggeligt(:


Du er velkommen til at kigge forbi min give away, hvor man kan vinde et gavekort på 400kr(:

http://dyreglad-pige.blogspot.dk/2012/12/give-away-nr-23.html

binse sagde ...

Alexa indkøbscenter v. Alexanderplatz
Eastside gallery et stykke Berlin mur med spændende billeder (uBahn ostbahnhof)
Checkpoint Charlie Berlinmur og udsigts punkt (nordBahnhof)
Friedrichstrasse spændende indkøbsgade
Elsker Berlin og håber du får en fantastisk tur. Vh Sabina

MissMuffin sagde ...

Tak for de fine tips til Berlin- de skal drøftes med uni-pigerne over en frokost på Ulla T sidst på ugen :)
KaDeWe skal helt sikkert besøges, men de er også nogle madglade damer jeg er afsted med, så det tror jeg nok de kan lokkes med til...
Det hostel vi skal bo på ligger vidst 15 min. gang fra Alexanderplatz, så der kommer vi nok også forbi:)

Maria sagde ...

Berlinerne ELSKER kaffe og kage, og der er caféer på næsten hvert gadehjørne. Jeg synes det er skønt at ose og så bare slå sig ned et sted der virker tiltalende. Priserne er yderst fordelagtig, en kop kaffe koster næsten kun halvdelen af hvad den koster herhjemme. Jeg vil også anbefale bus nr. 10, og hvis vejret er til det, er en havnerundfart en stemningsfuld måde at få overblik over byen på.

Unknown sagde ...

Hej miss m har lige set dig i tv.. Fine kager du laver:-) kan ikke lade være med at knytte en kommentar til din def. Af cupcakes; en cupcake er en kage bagt efter cup til cup metoden (den engelske måle enhed cup). Det har som sådan ikke noget med toppingen at gøre da der også er topping på muffins. :-) hilsen linda

MissMuffin sagde ...

Maria, jeg er da helt vild med Berlin så:) Vi elsker kage, så vi kommer nok til at få afprøvet et par stykker...

Linda, det kommer an på hvem du spørger. Muffins kan også være bagt efter cup-mål, det er altså frostingen der afgør det.
Muffins spises i flere lande som en lille sød ting til morgenmad, mens cupcaken er forbeholdt festlige lejlighder eller eftermiddagskaffe, da de er sødere og har mere pynt. Så jeg er ikke enig med dig. Se bla. denne defination:

http://cupcaken.dk/forskellen-mellem-cupcakes-og-muffins/

Unknown sagde ...

Man skal naturligvis også have sig en currywurst, dem får man bedst hos curry 195 / Kurfürstendamm :-)

Mvh Mick

www.overnatningberlin.blogspot.com/

MissMuffin sagde ...

Mick, jeg er ikke så vild med pølser, men måske det alligevel skal prøves- det er også min kærestes ynlings-mad når han er i Tyskland for at se fodbold:)

Malene sagde ...

Var i Berlin i december og kan som alle andre også anbefale øverste etage i KDW - jeg er selv lidt af en madfreak og var et smut i himlen deroppe. Ellers spiste vi godt og billigt på den italienske kæderestaurant der hedder Vapiano - meget velegnet til en flok, der vil dele regningen. Se deres hjemmeside. Noget "ny tysk mad" fik vi på "Drei gut" på en sidegade til Kürfurstendamm, virkelig god mad, lidt dyrere, men skønt og god atmosfære. Ellers er det jo bare noget med at holde øjne og øre åbne, så de lokale spændende oplevelser fås med på vejen :) GOD TUR!! DBH Malene, Aalborg