mandag den 14. januar 2013

Berlin

Eller måske bare "Berlin i Mad":)
Det tyske køkken er slet ikke noget for mig, men heldigvis er der mange andre muligheder i Berlin og vi spiste faktisk gangske godt til ret fornuftige penge alle dage.
Især var vi glade for Vapiano, som jeg fik anbefalet herinde af et par læsere. Ja, og så er Berlins mange bagere virkeligt en stor fristelse. Især KaDeWes kageafdeling er vild!

Udover masser af mad og shopping bød turen også på lidt fagligt og lidt kulturelt. Vi besøgte 2 sociale projekter og vi så kz-lejren Sachsenhausen. Den planlagte rundtur i bus måtte desværre aflyses, da bussen havde problemer og det var lidt ærgeligt.
Det er rimeligt billigt at køre med taxa i Berlin, men med en lille indsats er deres Ubahn slet ikke sååå svær at komme rundt med. Ikke alle i Berlin talte engelsk, men jeg var overrasket over, hvor mange der kunne, både unge og gamle.
Her er nogle af mine favoritter:

  • Vapiano: Italiensk spisested med virkelig god pasta, pizza og salat. Du bestiller maden direkte ved kokkene og kan så stå og se din mad blive tilberedt. God kvalitet til meget rimeige penge- vi spiste for under 10 euro for en pastaret og en sodavand. Betjeningen er venlig, taler engelsk og lokalerne er rigtigt pæne og rene. (Vi var på Poztdammersplatz)
  • KaDeWe: Et stort shoppingcenter i den virkeligt dyre ende- her taler vi Rolex, Dior, Cartier osv. Det er en oplevelse at gå og kigge, men ikke meget at købe for almindelige penge. Der madafdeling er dog helt fantastisk og en oplevelse værd. Her er det selvfølgeligt også lidt dyrt, men man kan stadig være med. Vi købte store stykker kage til at tage med for ca. 4-4.50 euro.
  • RossMann: Det må være Tysklands svar på Matas. Når man først lige kommer forbi bleer og toiletpapir finder man masser af hudpleje, hårprodukter, makeup osv. til meget fine penge. Vi fik anbefalet en mandelblomstolie af vores underviser til 4.35 euro, som er helt fantastisk- jeg har en 3 flasker med hjem. Vi købte også håndcreme og læbepomader til under 1 euro i ganske god kvalitet. RossMann ligger overalt, så det er bare at holde øje med de røde skilte:)
  • Lush: Et rent slaraffenland af dufte og farver. Her laves der badekugler, bodylotions, sæber osv. i alle mulige former, farver og dufte. Alt laves i hånden og virker så lækkert. Jeg købte lidt med hjem, men det er også lidt dyrt. Betjeningen var virkelig venlig. Jeg kunne ha købt en masse, især de lækre badekugler, men de kræver lidt et badekar og det har jeg altså ikke:)
    Vi fandt den omkring Freiderichstrasse.

Berlin er ganske fin, især er der virkeligt mange shoppingcentre hvis man er til den slags.
Så er der selvfølgeligt også alle de mange historiske steder og en del museer.
Måske derfor, at Berlin er blevet så populær til storbyferier, men jeg forstår det altså ikke rigtigt. Berlin er fin, men jeg kommer nok ikke igen. Der er bare alt for trist! Grå bygninger, mange forladte bygninger, grafiti og bare ikke særligt pænt.

6 kommentarer:

A + K = ♥ sagde ...

Er du gal nogle lækre (kage)billeder - især cheesecaken kunne jeg godt liiige bruge et stykke af.

- Anne

Anneke sagde ...

Hej,

Schade, at du ikke synes om Berlin.
Haaber ikke du kun fik set det der var mellem Kurfürstendamm, Potzdammer Platz og Alexanderplatz.

Man har saa mange forskellige retninger der i byen, saa mange historiske pladser/bygninger og saa mange kulturretninger .
Schöneberg med de mange smaa cafeer og butikker med "hjemmelavet" sager, eller Kreuzberg, hvor man har meget alternativ miljö ligesom Prenzlauer Berg.
Mange Berliner kommer ikke udenfor deres egen bydel. De har det hele i deres omraade

Et godt tip til naeste gang:
Tag bus 100, 200 eller f.eks. 265. Det er doppeldaekker-busser, hvormed man kan se meget af Berlin.

MissMuffin sagde ...

Anne, den var også sindsygt god:) En af pigerne fra min gruppe er garvid har faktisk ikke snakket om andet end cheesecake i flere måneder, så det kunne ikke være anderledes- vi købte flere stykker og delte dem:)

Anneke, jeg vil ikke sige, at jeg ikke synes om Berlin, for det var stadig en spændende tur og Berlin rummer så meget historie. Jeg synes bare ikke, at den var særligt pæn eller særligt spændende hvis jeg skulle holde ferie der. Du har ret i, at der er mange forskellige bydele og vi var i flere af dem, for at kunne se og forstå de sociale forskelle. Vi var jo også ude og tale med nogle af de sociale projekter der fandtes rundt omkring i byen og her kunne vi også høre, at der var forskel i de sociale problemer afhængigt af området.
Berlin "fangede" bare ikke mig..

Anonym sagde ...

Berlin er i mine øjne en meget dejlig by - måske du skulle tage derned om foråret eller om sommeren i stedet for. Tysk mad er ikke kun fedt flæsk, men nu er dine opskrifter heller ikke særlig danske, måske derfor du ikke synes om maden.
Elsebeth

Irene sagde ...

KAGER....Og hvilke kager..SUK hvor ser de savlende godt ud......
Knus Irene

MissMuffin sagde ...

Elsebeth, jeg kan altså godt lide dansk mad, jeg laver det bare aldrig selv, men bestiller det hos min mormor, for det er hun bedst til. Jeg er ikke kræsen eller fedtforskrækket, men det traditionelle tyske mad vi fik serveret drev af fedt og jeg kunne simpelthen ikke spise det.
Heldigvis bugner Berlin af gode spisesteder med andet end tysk mad..

Irene, du skulle have set den kageafdeling i KaDeWe- den var for vild!