mandag den 1. december 2014

Adventsdekoration 2014


Husk dekorationer med mos, gran og grene bliver meget brandfarlige i takt med at de tørrer ud, så hold godt øje med dem!

Jeg kan godt lide de traditionelle grankranse, men jeg er ikke særligt god til at binde dem. I år blev det til en dekoration i et gammelt metalfad med mos, husløg, lærkekogler og friske blomster.
Jeg er selv ganske tilfreds med den, men jeg ved også godt at det er en lidt dyr måde at lave dekoration på og den skal også "vedligeholdes" igennem julen. Vi har bare ikke så meget andet pynt end den, så den skal være flot og fylde!
Grenene i midten er fra et birketræ, der nok var sygt eller sådan noget, men den er virkeligt dekorativ. Har du ikke lige sådan en fyldes der bare op med flere husløg, kogler og blomster.
I stedet for at købe de små bakker med husløg købte jeg en stor af dem til udplantning og delte den. Det kræver lige lidt mere arbejde, men kostede til gengæld så også kun 10 kr. Jeg overvejede også at købe noget mistelten, for det ville give lidt liv og lidt "tilfældighed" dertil, men det kan man jo gøre som man synes :) Desværre var jeg løbet tør for glimmer, for lidt glimmer på koglerne ville have været rigtigt godt- og julen er jo den tid hvor det er helt okay at give den ekstra gas med glimmeret :)

Materialer:
1 stort fad
evt. plastic til afdækning af fad
4 hvide bloklys
1 oakke oasis
Mos
6-8 husløg
1 bdt. roser
1 bdt. nelliker
små kviste med lærkegrene

Start med at afdække fadet med plastic for at beskytte mod vand og rust.
Skær oasisen ud i flade blokke og lad dem suge vand i 5-10 min.
Sæt de fire lys på fadet og placer oasisen rundt omkring dem. Kom mos på, så det dækker oasis og fadets bund. Her kan det ikke betale sig at være nærig, for mosset vil krybe sammen når det tørrer indendørs.
Fordel herefter husløg, roser og nelliker. Sørg for at stikke blomster i oasis, så de holder bedre.
Afslut med lidt lærkekogler.
For at holde dekorationen pæn og mindske brandfaren bør du et par gange om ugen give dekorationen vand fra en forstøver og hælde lidt vand i fadet, så både mos og oasis holdes fugtigt.
Bruger du ikke friske blomster behøver du ikke oasis, da mos optager fugt fra overfladen.


6 kommentarer:

Andrea22 sagde ...

Den er virkelig smuk:) glæder mig til den dag jeg får et hus - så skal der pyntes op!

MissMuffin sagde ...

Andrea, mange tak :) Jeg pyntede nu også op i min lejlighed dengang, så man behøver ikke vente på et hus for at få en flot dekoration :)

Piskeriset sagde ...

Hvor er den smuk, naturlig og stilet ♥

MissMuffin sagde ...

Tak Piske :)

Camilla sagde ...

Som altid er den meget fin - så meget dig, og så yndig :o)

MissMuffin sagde ...

Tak Camilla :)