lørdag den 21. marts 2015

Morgenmadsboller med banan og tranebær

Lune, nybagte boller og en smoothie gør enhver morgen lidt bedre..

Vi spiser ret mange bananer herhjemme, men engang imellem sker det, at der ligger en kedelig en tilbage i frugtskålen. Man kan jo ikke bage banankage hver gang det sker, så den anden morgen endte den sidste banan i bolledejen sammen med en rest tranebær fra skabet. Det kom der nogle rigtigt lækre boller ud af, som passede rigtigt godt til en Nutella -mad:) Bollerne bliver nemlig dejligt søde og får en lille snert af banan. Jeg bager jo kun med spelt pga. Kristians intolerance for hvede, men spelten kan sagtens erstattes af fx hvedemel.

Morgenmadsboller med banan og tranebær (5-6 store boller)
15 g. gær
3 dl. vand
1 tsk. flydende honning
½ tsk. groft salt
1 moden banan, moset
1 dl. tørrede tranebær
½ dl. groft speltmel
Sigtet speltmel

Rør gæren ud i vandet sammen med honning.
Tilsæt bananen, salt, tørrede tranebær og den grove speltmel. Rør det godt sammen.
Kom herefter speltmel i til du har en klistret og elastisk dej. Den skal æltes godt og længe, hvilket er nemmest på maskine.
Lad dejen hæve tildækket i køleskabet natten over.
Form 5-6 store boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
Lad de efterhæve lunt og tildækket mens ovnen varmes op til 220 grader.
Sæt bollerne i ovnen og skru ned til 200 grader. Bages i 7-12 min. til de lyder hule og sprøde når du banker på bunden.
Lad dem køle lidt ned på en bagerist inden de spises.

1 kommentar:

Unknown sagde ...
Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.