søndag den 8. marts 2015

Så flyttede damerne ind

Königsberger. Stor, rolig og meget køn høne..
Nu er dyreparken udvidet med 3 unge damer, som bor nede i bunden af haven.
Hønsene er købt hos Raunsmed ved Løkken.
Jeg havde bestemt mig for at vi skulle have en Grünlægger og Maran-blandingen, da den første ligger grønne æg og den anden lægger chokoladebrune æg. Så den sidste høne i flokken fik Kristian lov at vælge og det blev en Königsberger. De har også en del andre hønseracer hos Raunsmed.
Var jeg ligeglad med hvordan æggene så ud ville jeg nok vælge Königsbergeren af de tre vi har købt, for den er så smuk og samtidig meget rolig. Der findes mange fine racer, så det er bare at vælge efter smag og behov..
Gården er ikke stor, så den skal kun bruges engang imellem. Vi har hegnet et hjørne af haven inde, hvor der er mange træer og skygge, så vi er aldrig dernede alligevel.Hønsehuset er købt hos Antons.dk.
Her bestilte jeg også hø, hønsevander og hønsefoderautomat. Nemt og hurtig levering!
Hønsehuset skulle samles og det gik nogenlunde, men det var måske lige billigt nok købt, for det er lidt skævt og skruerne af dårlig kvalitet. Der er plads til 3-4 høns afhængig af racen.
Nu er det her mest af alt et forsøg på at finde ud af hvad vi synes om at have høns og så er sådan et hus med gård en god måde at prøve sig frem på. Bliver jeg glad for det kan det godt tænkes at jeg vil have noget større lavet, så jeg kan have flere høns.
I baggrunden den noget generte Grünlægger og foran Maran-blandingen.Hønsene fodrer jeg med lidt korn og rester fra køkkenet.
Jeg troede, at jeg havde købt økologisk foder hos Raunsmed, men det vidste sig at være sådan noget tilskud i pulverform, så jeg måtte i Plantorama efter noget korn. Øv, for irriterende spild af dyre penge pga. dårlig rådgivning. Kornet var desværre ikke øko, men det er ikke lykkedes mig at opspore lige her i nærheden. I en husholdning med to mennesker er mængden af køkkenaffald svingende, så jeg synes det er en god ide med lidt korn, så jeg er sikker på at de får nok at spise hver dag.
Hønsene kan gå i den lille gård, men vi har hegnet et hjørne af haven inde, så de har masser af plads at boltre sig på. Det synes jeg er mest rimeligt.


Nogle erfaringer jeg allerede har gjort mig:
  • Hønsene lugter ikke. Selvfølgeligt kan man lugte dem en smule, ligesom hund og kat jo også lugter lidt. Men de stinker på ingen måde. De skal selvfølgeligt holdes rent hos dem.
  • Høns sviner! Køb en hønsevander og en foderautomat til korn, for de står gerne i både mad og vand og spreder begge dele udover det hele.
  • Høns roder! De idylliske billeder med smukke, friserede haver og et par høns er ikke helt realistisk. De skraber, piller og graver i græsplæne, bede og planter, så hos os går de i et hjørne, som vi aldrig bruger og hvor kun robuste planter vokser, da der er meget skygge.
  • Høns spiser meget! Jeg er allerede overrasket over hvor meget sådan 3 høns faktisk spiser! De spreder maden udover alt og går lidt til og fra, men der er ryddet inden de selv går i seng :)

9 kommentarer:

Kristine (CookieCrumble) sagde ...

Hvor er det bare fint, og hvor er hanen bare lækker!
Bliver man måske inviteret på hønseindvielse? ;) haha. Jeg lover at tage kartoffelskræller med ;)

MissMuffin sagde ...

Der er ingen hane imellem, for de er nemlig forbudt her i byen- men den ser lidt stor og maskulin ud den ene, det vil jeg give dig ret i :)
Du er altid velkommen til hønseindvielse- medbring gerne regnorme eller dåsemajs, haha :)

Lise sagde ...

Hvor er det fedt at beboerne er flyttet ind nu:) Vi har købt økologisk foder hos Land og fritid ved Støvring.

MissMuffin sagde ...

Tak for tippet Lise- er det så korn/foderpiller?
For så vil jeg til Støvring næste gang :)

Unknown sagde ...

Tillykke med hønsene, du vil aldrig have lyst til at købe æg igen. Jeg kan anbefale dig at anskaffe bogen Økohøns, den kommer hele vejen rundt. Husk at høns skal bruge protein når de skal lægge æg, så kan de ikke kun leve af køkkenrester og korn, de bør have adgang til kraftfoder også.

Lise sagde ...

Vores får både korn, æglægningspiller og så får de strandskaller :) Og selvfølgelig alle resterne fra køkkenet :)

Maria Hoffbeck sagde ...

Stort tillykke med jeres nye smukke høns :-) Og hvor spændende at de ligger forskelligt farvede æg.
Flot hønsehus og ja du har gjort dig gode observationer,de roder en del, men er hyggelige.
Vi har også høns og foder kun med økologisk :-)
Hvis du eller nogen du kender har lyst, så har jeg en lækker bikini giveaway lige nu :-)
God dag og nyd de nye damer :-)

LottePigen sagde ...

Tillykke med de fine høns - hænger foder & vand automaten i en snor ? Synes nemlig ikke mine sviner så meget når det hænger op, så kan de nemlig ikke så slet skrabe i det ;) Held og lykke med dem - jeg har selv lige pt 11 høns og 4 gæs

MissMuffin sagde ...

Lene, den vil jeg kigge efter så :) Kraftfoder er der meget blandende meninger om. Mine får køkkenrester, kornblanding m/majs og så tilskudsfoder i pulverform, der indeholder alt hvad de har brug for af vitaminer, mineraler, protein osv. Så ser jeg hvordan det går:)

Lise, jeg skal også lige have fat i lidt skaller, men der er mange småsten osv. nede i haven hvor de går og hygger sig..

Maria, tak :) Meget, så nu må de gerne snart begynde at ligge nogle æg :)De roder godt nok helt vildt. De elsker resterne for køkkenet med spreder dem ud over alt så snart de får serveret...Sidst på dagen er det meste dog væk...

Lotte, mange tak :) Nej, det er der ikke rigtigt mulighed for med det her hus. Jeg har fundet 2 store fliser fra da vi renoverede baeværelse, som automaterne nu står på og det fungere fint..