onsdag den 17. juni 2015

To grønne favoritter på kogebogshylden (Politikens Forlag)

De her to kogebøger er blevet nye favoritter hjemme på kogebogs-hylden. Smukke bøger med masser af grøntsager og lækre billeder. Lige sådan nogle bøger, som man kigger i igen og igen.
Sarah Britton står bag bogen "My New Roots" og har en smuk blog af samme navn. Bogen er et musthave hvis du er vegetar eller bare er vild med grøntsager og vegetariske retter. Sarah spiser efter sin helt egen overbevisning, så der er masser af bønner, grøntsager, hele korn og meget lidt animalske produkter og gluten i opskrifterne. Billederne er utroligt smukke og teksten velskrevet. Opskrifterne i bogen kræver, at man svinger en tur indenom helsekosten, for der indgår en del specielle ingredienser.

Anne Hjernøes "Sunde grønne retter" leder mest tankerne hen på en mere eller mindre kød-fri bog, men det er den ikke. Der er masser af grøntsagsretter, men også opskrifter på især fisk. Normalt bryder jeg mig ikke om den slags bøger, der ved første øjekast udgiver sig for at være noget andet og så viser sig ikke at leve op til det. I denne bog fungerer det bare. Måske fordi, at bogen er en samling af Anne Hjernøes egne favoritter og illustrerer hvordan hun selv spiser til hverdag og fest? Det virker hvertfald til, at der i den her bog er lidt mere "hverdag" og "personlighed". Her er både helt simple og velkendte retter, men også dem der kræver lidt mere. Listen af specielle ingredienser er kort, så de fleste kan være med.En god "grundbog" for dem, der gerne vil spise lidt mere grønt.

Ingen kommentarer: