tirsdag den 23. juni 2015

Værtindegaver

Jeg er lidt nørdet, så jeg har bestilt fine, farvede æggebakker til ovepris på nettet, så de smukke æg kan pakkes pænt ind.
Her er en grøn bakke viklet med en sammenfoldet side fra en Flora-kalender og noget groft bånd.

Blandt mine veninder er der en fin lille tradition med altid at have en lille værtindegave med når vi mødes. Det behøves ikke være noget stort, men bare en lille ting eller en buket blomster, som tak for at der er en, der vil ligge hus til og har brugt tid i køkkenet.
Som regel er gaverne noget lækkert spiseligt som chokolade, flødeboller, kaffe, te, sirupper osv. eller så er den en billig buket blomster fra supermarkedet. Det kunne også være et lækkert duftlys, smukke servietter, en god håndcreme eller en plante til haveejeren. Lidt, men rigtigt fint.
Jeg har en skuffe i mit køkken, hvor jeg ofte har en god stak værtindegaver liggende. Både fordi at det er nemt i en travl hverdag, men også fordi jeg engang imellem falder over nogle gode tilbud, som jeg lige ved passer til en bestemt veninde. Mange af mine veninder drikker fx te og denne lækre dåse te er fra "gave-skuffen", købt på tilbud, med en bestemt veninde i tankerne.
Ja og har damerne været flittige, så har jeg også gerne æg med.
Har I tradition for værtindegaver?

5 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

Det kommer lidt an på, hvem vi besøger. Jeg medbringer som regel hjemmelavede gaver (marmelade, saft, småkager) eller en buket blomster.

Agnethe - about a girl sagde ...

Jeg er opdraget hjemmefra med at kommer man på besøg, så har man også en værtindegave med - oftest små ting som blomster fra haven, en lille buket eller hjemmelavede godter. En lille erkendtlighed og noget som jeg holder fast i :-)

Marie Holm sagde ...

Jeg er også opdraget med værtindegaver og bliver selv rigtig glad når mine gæster har en lille ting med til mig :-) Hvor har du købt æggebakkerne? :-)

MissMuffin sagde ...

Piskeriset, de hjemmelavede gaver er også altid lækre at få:) Jeg må indrømme at jeg bare ikke altid lige har tiden til det..

Agnethe, det er også en god lille vane at have :)

Marie, det bliver jeg også. De er købt her:

http://rosenbud.dk/produkt-kategori/huset/aeggebakker/

Jeg købte en blandet pakke, men der var desværre ikke nogle af de pink med, så det er jeg noget ærgerlig over..

Lise sagde ...

Jeg elsker både at modtage og give værtindegaver :) Synes det er så fin en ide og behøves ikke koste en formue for at anerkende at man sætter pris på værten.