De er pyntet med lidt forskelligt marcipan, som er indfarvet med pastafarve, sukker og røde m&m's. Nemt og enkelt..
Når jeg bruger æbler i kage kan jeg godt li at bruge nogle, der er godt syrlige, så der kommer lidt modspil til al sukkeret, men det er op til en selv hvad man synes er bedst- og mske også, hvad frugtskålen nu rummer:)
Æble-og kanelmuffins med flødeostfrosting (10 stk.)
180 g. mel
185 g.
sukker1 tsk. bagepulver
1/4 tsk. natron
1 spsk. kanel
185 g. kærnemælk
1 lille æg
1/4 tsk. vaniljeekstrakt
35 g. smeltet smør
2 syrlige æbler, groftrevet
Frosting:
100 g. flødeost
50 g. smør
3-3½ dl. flormelis
½ tsk. vaniljesukker
Bland mel, sukker, kanel, bagepulver og natron i en skål.
Bland mælk, æg og vanilje sammen og pisk det herefter langsomt i dejen med en håndmixer.
Pisk til sidst smørret i- pisk kun til, at dejen netop er ensartet.
Vend æblerne i dejen.
Kom 10 muffinsforme i en muffinplade og fordel dejen heri.
Bag dem ved 170 g. i 20-25 min.
Lad dem køle af i pladen 5 min, inden de tages ud og afkøles helt på en rist.
Lav frostingen ved at piske alle flødeost, smør og vaniljesukker godt sammen. Pisk flormelis i lidt af gangen til konsistensen er passende.
Når kagerne er helt kolde smøres frostingen på toppen af hver kage og pyntes efter eget ønske.
3 kommentarer:
Hej Sabina
Jeg er helt pjattet med snemændene. Drysser du bare med lidt alm. sukker, inden du pynter med farvet marcipan?
Ved du om farven fra marcipanen trækker ud i frostingen, hvis kagerne pyntes dagen før de skal serveres?
Mvh. Tanja
Hej igen
Kunne jeg måske bruge fondant i stedet for indfarvet marcipan?
Mvh. Tanja
Hej Tanja
Ja, det gør jeg- et godt lag. Perlesukker vil også være fint tænker jeg og give et endnu mere "frostet look".
Jeg tror godt du kan risiskere at farven trænger ud, men bruger du fondant tror jeg det næppe- det smager bare ikke helt så godt:)
Eller så lav det hele klar dagen før og pynt dem lige inden servering. Jeg lavede selv pynten dagen før:)
Send en kommentar