onsdag den 6. oktober 2010

Grissini..

Det var en rigtig hyggelig og vellykket aften igår med dejlig mad, der virkede til at vække lykbegejstring hos alle pigerne..
De andre havde ikke fået sån et tapas-bord før, så der var meget at snakke om og smage på:)
Da en af pigerne ikke kan tåle æg, så bagte jeg både grissinierne og brødet selv, for at være sikker på ikke at ta livet af hende:)
Grissinierne var simpelthen bar så gode og nogenlunde efter Kristines opskrift!
Jeg lavede ½ portion med olivenolie og havsalt og ½ portion med hjemmelavet krydderolie (frisk timian, salt, parmesan og olie)- begge blev rigtig gode og var ret populære..
De kan krydres med alt muligt, så det er bar med at slå sig løs:)
Jeg har allerede planlagt hvad der skal prøves næste gang:)

Grissini
25 g gær
2½ dl lunken vand
5 spsk olie
2 tsk salt
6 dl mel
Olie og krydderier efter eget valg

Rør gæren ud i vandet og tilsæt olie, salt og til sidst melet lidt af gangen.
Ælt til en luftig og elastisk dej.
Lad den hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse, ca. 30 min.
Del dejen i 2 og rul dem til flade firkanter.
Pensl med olie og drys med de valgte krydderier.
Skær dejen ud i lange tynde strimler- gerne med et pizzahjul.
Sno / vrid hver strimmel et par gange og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Bag dem ved 200 grader i ca. 15 min til de er gyldne og sprøde.
Kan opbevares i en ludttæt dåse- ikke en plasticpose, så bliver de bløde!

5 kommentarer:

June sagde ...

De ser gode ud - tror jeg vil proeve din opskrift her en af dagene!

Anonym sagde ...

Uhmm, jeg elsker grissini :-) - og så er jo faktisk nemme at lave selv.....

Mange hilsner
Birthe

Kristine (CookieCrumble) sagde ...

Hej søde MissMuffin
Hvor blev dine grisinnier dog bare fine :) Jeg kan godt forstå de blev et hit hos tøserne :) Tapas er jo også en formidabel ting og servere. Også er der næsten altid noget folk kan li'. Tror jeg, ligesom dig, vil prøve nogle med krydderier næste gang. YUMMI :)
Og tak for "linket" i indlægget herinde - sødt af dig :]
Knuuus, og hav en dejlig dag.

Annette sagde ...

Jeg er fuldstændig vild med den farve bordet har fået, skønt.
Tak for den gode ide med chokoladeskålene, smart.
Godt, at det ikke gik værre med uheldet.

MissMuffin sagde ...

June, gør det endeligt, de smager så godt og bliver dejligt sprøde!

Birthe, jeg var også ret overrasket over hvor nemt det gik- og de er jo bedre end dem man køber:)

Det var så lidt Kristine, det var jo hos dig opskriften blev tyv-stjålet:)
De blev virkeligt et hit på tapas-bordet. har spist rester på madpakken idag, åh det var godt, haha...
Knus

Annette, jeg er også blevet glad for bordet, nu skal det bar ha lidt lak så farven holder:)
Chokoladeskålene imponerede også igår, de er ret sjove at lave!
Jaa, er også ret lettet over det ik gik værre, så jeg skal li ha fat i familien og høre om de er okay...