søndag den 19. december 2010

Brunkagemuffins med citronglasur

Her er så mine "giftige" muffins fra i fredags:)
Jeg synes ikke, at de smager så meget af brunkager, nærmere sån lidt honningkage-agtige, men de er nogle tunge små sager, så bag dem evt. i minimuffins-forme, for en almindelig er lidt hård at komme igennem.
Jeg lavede lidt om i opskriften, som er fra bogen "Muffins" fra forlaget Exlibriz.

Brunkagemuffins med citronglasur (ca 12 stk.)
125 g. brunkager
12g g. blødt smør
125 g. sukker
3 æg
1 dl. mælk
180 g. mel
1 tsk. bagepulver
½ tsk. natron
revet skal fra 1 økologisk citron
100 g mandler, helt finthakket
1 tsk. stødt kanel

Glasur:
ca. 150 g. flormelis
citronsaft

Knus brunkagerne i en frysepose eller køre dem til kagekrummer i en foodprocessor.
Pisk smørret skummende med sukkeret.
Pisk æg og mælk i.
Bland mel, bagepulver, natron, citronskal, mandler, brunkagekrummer og kanel i en anden skål.
Kom melblandingen i æggemassen og pisk det hurtigt sammen- kun til dejen lige er jævn.
Anbring papirsforme i en muffinplade og fyld dem 3/4 dele op.
Bag dem ved 180 g. varmluft i ca. 2o minutter.
Lad dem køle helt af og pynt med glasur af flormelis og citronsaft.

4 kommentarer:

Lene sagde ...

Nu har jeg gennem længere tid fuldt dig på din meget fine blog, men nu må jeg altså vide hvem de der møgunger er :-) ??

MissMuffin sagde ...

Lene, du er altid velkommen til at spørge, hvis der er noget, du undre dig over:)
Den lille møgunge er min lillebror Sylvester på næsten 19 år (imorgen) og min lillebror Sebastian på 21 år.
Jeg kalder dem altid for nogle møgunger, for de er nogle kæmpestore fyre, meget højere end mig og deres overlegne fysik kan godt få dem til at drille deres stakkels storesøster, for de ved, at jeg ikke kan klare mig:)

Lene, TingOgTanker sagde ...

Jeg havde tænkt at det nok var dine brødre, for der skinner altid glæde igennem, når du skriver om dem.
Lene

MissMuffin sagde ...

Lene, de er også nogle dejlige drenge:)