mandag den 15. juli 2013

Oste-omelet(LCHF)

Jeg spiser ikke LCHF, men jeg er egentligt stadig tiltrukket af ideen om, at man kan tabe sig ved at spise masser af ost, æg og fløde, imod at skære kulhydraterne væk. Min krop kan ikke klare ren LCHF, for min mave protesterer, men en kraftig reducering af stivelse går faktisk ret godt. Der skal bare lige lidt fuldkorn til også. Så jeg spiser ingen stivelse i 2 ud af 3 måltider om dagen. Værst er det faktisk med LCHF-morgenmaden. Kan simpelthen ikke klemme alle de æg ned fra morgenstunden, men det går rigtig godt med omeletter til frokost. Denne er bestemt en af de mere syndige, men den smager sååå godt:) Især lavet på cheddar. Opskriften er set hos Madbanditten. Jeg har bare tilføjet lidt ekstra ost. Nogle dage kommer jeg lidt babyspinat inden i. Ellers spiser jeg bare en rest salat og gerne en avocado til. Ja, og en god klat kethup, mere helligt skal det ikke være:)

Oste-omelet (1 pers.)
2 æg
1+½ dl. revet ost
salt, peber
1 spsk. smør

Smelt smørret på panden ved middel varme.
Drys osten udover panden og lad den lige smelte sammen.
Pisk æggene sammen og krydder med salt og peber. Hæld dem udover osten. Når æggene er stivnet en smule klappes omeletten sammen og steges yderligere et par min. til den er sprød, gylden og gennemstegt.

2 kommentarer:

Unknown sagde ...

Jeg har vænnet mig til LCHF/Paleo/whatever-morgenmaden :) Og når jeg tager mig sammen, så fungerer det rigtig godt. Jeg havde også lidt problemer med maven i starten, men med alle de fibre jeg får via grøntsagerne, er det faktisk ikke et problem :)

MissMuffin sagde ...

Tine, jeg kan simpelthen ikke klemme det ned! Jeg ville gerne, men det er min krop bare ikke med på. Et blødkogt æg til en smoothie er lige det vildeste jeg kan klare.. Så jeg har droppet æggene til morgenmad, for ellers får jeg ikke rigtigt noget.. Min mave er bare ikke med på det og jeg bliver endda oppustet, ligesom hvis jeg får for meget hvede. Så jeg spiser bare lidt mindre stivelse og lidt mere grønt. Alt det der fanatiske noget er ikke mig..