fredag den 5. juli 2013

Fisk med pesto og grønt

Jeg synes faktisk det er svært, at finde på noget til grillen. Jeg bliver lynhurtigt træt af pølser og kyllingebryster. Den anden dag bestemte jeg mig for, at vi skulle have fisk og det skulle gerne grilles, så jeg lavede nogle pakker med fisk og grønt og de blev heldigvis ret vellykkede. Fisken var nogle fine skrubberfileter, som min bror er kommet med. Det meste lyse fisk kan bruges, mens laks o.lign er lidt mindre sart og derfor kan grilles direkte på grillen.
Dertil fik i nogle nye kartofler og en salat. Jeg forkogte nogle små kartofler og kom dem i en lille pakke af stanniol sammen med en lille klat persillesmør, rødløg, groft salt og et ordentligt drys persille. Salaten bestod af blomkål, friskbælgede ærter, ærteskud, jordbær, feta og en drys friskkværnet peber. Lige inden serveringen dryppede jeg med lidt olivenolie og citronsaft.
Hvad smider I på grillen?


Fisk med pesto og grønt (2 pers.)
6 skrubbefileter
2 spsk. citronsaft
2 spsk. pesto med soltørrede tomater
½ rødløg, i skiver
5-6 cherrytomater, i kvarte
4 spsk. friske krydderurter, grofthakkede
salt, peber

Rul fisken sammen og placer dem tæt på midten af et stykke stanniol.
Dryp med citronsaft og smør pestoen over. Top med grøntsager og krydderurter.
Krydder med salt og peber. Luk pakkerne godt sammen.
Kom dem på grillen i ca. 15 min. til fisken er mør. Kan også laves i ovnen.

5 kommentarer:

A + K = ♥ sagde ...

Yum, ser bare godt ud - rigtig sommeragtigt :D

- Anne

MissMuffin sagde ...

Anne, det var rigtigt sommermad:) Fisk er virkeligt et hit om sommeren:)

Annemette sagde ...

Mmmm, de fiskepakker ser gode ud - jeg er ikke den store fiskespiser, men dem kunne jeg godt finde på at lave :-)

Bare vent, du skal nok finde på en masse lækkert til grillen ;-)
Vi bruger stort set ikke vores køkken hele forår, sommer og efterår, for lige så snart vejret bliver nogenlunde finder vi grillen frem og den bliver først pakket væk når der begynder at blive for koldt og frosten nærmer sig og i juleferien i Blokhus grillen vi også ;-)
Du kan altid kigge forbi vores grillblog (http://muggiogkone.dk/grill), der kan du måske finde lidt inspiration ;-)

Piskeriset sagde ...

Det ser rigtig dejligt og sommerligt ud!

Vi er blevet bedre til at grille fisk og skaldyr, men derudover griller vi ofte kyllinger og forskellige svinekøds- eller lammekødsudskæringer. Og så elsker jeg at bage brød eller pizzaer på grillen!

Nu jeg tænker over det, er det meget sjældent, at vi griller pølser og oksekød på grillen. Det første er for kedeligt, og det andet kan vi sjældent købe økologisk til en god pris.

MissMuffin sagde ...

Annemette, det er jeg om sommeren, ellers spiser jeg heller ikke nok fisk.
Jeg synes bare, at det bliver kødet der har fokus når man griller og jeg har normalt tilbehøret i fokus, så nok derfor fantasien kniber lidt:) Jeg kigger helt sikkert forbi!

Piskeris, vi har kun en lille gasgrill og en stor kuglegrill(som vi ikke gider tænde op i), så jeg har ikke prøvet de store kødudskæringer endnu. Må prøve med en hel kylling her i ugen:)Vi har ingen pizzasten endnu, men når vi får skal der også gang i pizzaerne!
Desværre er økologisk kød lidt en luksus, som vi ikke har råd til efter vi er blevet husejere, men dansk kød skal det som minimum være..