torsdag den 26. februar 2009

Pastaruller med rugmelsfocacia(SpisBedre nr 3 2009)

I aften har vi fået pastaruller, en opskrift fra det nye SpisBedre.
Til pastarullerne fik vi en grøn salat og så en rugmelsfocacia, som jeg selv forsøgte at røre sammen med et udemærket resultat..
Pastarullerne smagte rigtig godt, de er måske lidt omstændige at lave og mine blev bestemt ikke lige så fine som i bladet, men kan sagtens finde på at lave det igen..

Pastaruller:

& stykker frisk lasangeplade
1 squash i små tern
1 spsk olivenolie
1 tsk salt
200 g emmentaler
150 g kogt skinke i strimler

Tomatsauce:
1 løg i tern
3/4 dl olivenolie
1 dse cherrytomater
½ tsk salt+lidt peber

Bechamelsauce:
2½ spsk smør
2½ spsk hvedemel
5 dl mælk
½ tsk salt, lidt peber og 2 knsp muskatnød

Steg squashen i olie. Krydr med salt og peber og lad dem afkøle.
Steg løget i olien ca 3 min, og tilsæt derefter tomat, salt og peber. Kog saucen ved svag varme i 15-20 min uden låg. Passer gennem en sigte(gjorde jeg ikke, ville have tomaterne med)
Riv osten.
Fordel lidt ost(der skal være til gratinering), squash og skinke på lasangepladerne og rul sammen fra den korte side. Pak rullerne tæt ind i plasticfolie. Læg dem koldt.
Smelt smørret i en gryde og rør melet i, pisk mælken i lidt ad gangen og lad saucen koge ved svag varme ca 5 min under omrøring. Smag til med salt, peber og muskatnød.
Tænd ovnen på 225 grader.
Del rullerne i 2 eller 3- jeg gjorde kun i 2, en anden gange deler jeg dem i 3.
Hæld halvdelen af bechamelsaucen i et ildfast fad, stil rullerne deri, og hæld resten af bechamelsaucen og tomatsaucen over. Drys den revne ost over.
Gratiner i ca 18-20 min.

I den originale opskrift skal du skære 150 g af osten i skiver med ostehøvlen, men det eneste emmentaler jeg kunne få var lange flade stykker, så jeg valgte at rive det hele. Opskriften sagde også skiver af skinke, men det var heller ikke lige at finde, så det blev med den revne istedet.

Rugmelsfocacia:

3/4 pk gær
3 dl lunken vand
4 dl fuldkornsrugmel
3 spsk olivenolie
1 tsk rosmarin
½ tsk groft salt
4 dl hvedemel.

Bland gær, vand, salt, rosmarin og rugmel til en klistret masse.
Lad hvile ca 30 min til det "syrer".
Bland hvedemelet i, og ælt dejen godt. Rul den ud i en bradepande og lad efterhæve ca 1 time.
Prik den med fingerspidserne, pensl med olivenolie og drys med rosmarin og groft salt.
bages ved 225 grader i ca 30 min.

Salaten bestod af krølsalat, cherrytomater, agurk og pinjekerner, lidt olivenolie, citronsaft og urtesalt.
Nu skal det gøre godt med en fastelavnsbolle med masser af fløde:)

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

I lever sørme godt og flot :-) se rigtig lækkert ud :-))

MissMuffin sagde ...

Jaa, det gør vi vel. Mad skal man jo have, så kan vi ligeså godt gøre lidt ud af det:)