onsdag den 25. september 2013

Efterårshaven..


 Noget af det bedste ved at have sin egen have er muligheden for at "indrette" den.
Jeg er ikke i nærheden af at være færdig, for der mangler stadig masser af planter, krukker, havemøbler, lanterner og den slags, der gør det hele rigtigt fint.

Det knap så sjove ved haven er alt det arbejde med at luge ukrudt, slå græs, klippe hæk og feje blade sammen:)
Haven har længe lignet noget der var løgn med slanger, støv og håndværkernes værktøj udover det hele. Nu er det endeligt ved at være slut, så sidste weekend brugte jeg et par timer på at rydde op, feje og plante lidt lyng i vores nye krukker. Plantorama havde 50% på mange af deres krukker og vi slap med 179 kr. for de 2 store, sorte krukker. Det var til at have med at gøre og sammen med lidt lyng i forskellige nuancer pynter de nu på trappen. Jeg elsker lyng og det passer heldigvis også rigtig godt til det himmelblå hus:) Måske der også sniger sig et par pyntegræskar ind hvis jeg falder over nogen..
Jeg synes, at det er vigtigt at gøre lidt ud af hoveddøren, for det giver hygge og bidrager forhåbenligt til, at gæster føler sig velkommen.
Senere bliver lynget udskiftet af kegleformede buskbom og til jul bliver lidt krukker nok fyldt med mos, kogler og hyacinther. Lige nu hænger der et lille flettet hjerte på døren, men til jul skal der laves en flot krans..
Pynter du op ved din hoveddør?

7 kommentarer:

Kirsten sagde ...

Hvor ser det hyggeligt ud ;-) de er rigtig flotte, de to nye krukker du har købt, og så til den pris.

Jeg pynter også meget ved min lille forhave. Jeg har et ganske lille stykke have, ved min indgangsdør, og der er altid blomster/planter, pæne krukker, hængekrukker på mit lille plankeværk og levende lys. Både på jorden, på væggen og på et stilleben jeg har lavet af en metalbakke... ;-)

Piskeriset sagde ...

Primært i forbindelse med Halloween og jul. I vinterhalvåret sætter jeg en lygte med et tændt stearinlys ud, når vi skal have gæster - eller en sjælden gang fordi jeg synes, det ser hyggeligt ud. Der er ikke læ ved vores hoveddør, så der skal helst ikke være for 'nipset' - så blæser det bare væk :-D

loppemor sagde ...

hvor ser dit hjem bare super hyggeliget ud :)

Maria sagde ...

Skøn have og ikke mindst skønne billeder! ;-)

MissMuffin sagde ...

Kirsten, det var nemlig en rigtig god pris. Vi fik også 2 kæmepstore krukker i samme stil til billige penge, der kunne erstatte dem ude foran huet, for de var virkeligt blevet grimme!
Din lille have lyder bare så hyggelig! Levende lys/lyskæder i haven er bare så hyggeligt..

Piskeris, så skal det selvfølgeligt nok være noget med lidt vægt bag hvis det ikke skal ende med rod i stedet..

loppemor, mange tak:)

Maria, vi har en vidunderlige have, især når vi kun har et lille byhus. Haven mangler bare lidt blomster, men det skal nok komme:)

Home by Bianca sagde ...

Jep. Har både haft bundet efterårskrans af visne blade. Det så smukke farver. Og hvert år til jul er det en julekrans, , selvfølgelig også hjemmelavet. Det er nu så hyggeligt :)

MissMuffin sagde ...

Bianca, så er du også flittig:) Jeg overvejer også at lave en krans af flotte efterårsblade, men jeg synes ikke lige at bladene er begyndt at falde helt endnu..