tirsdag den 5. november 2013

Anmeldelse: Blomsterbergs slønne klassikere (Politikens Forlag)

 Mette Blomsterberg er igen aktuel med en flot bagebog. Denne gang "Blomsterbergs skønne klassikere", som er fyldt med opskrifter på skønne brød, flødekager, tørkager, wienerbrød og butterdej, småkager, lagkager og tærter, desserter og piskede og rørte kager. Alt sammen klassikere som håndværkere, othellolagkage, brunsviger, finskbrød, sandkage og citronfromage. Ikke mange overraskelser, men gennemgående klassikere i det danske konditorifag.
Opskrifterne svinger i sværhedsgrad, så der er noget for alle og det er også en god begynderbog, hvor man langsomt kan arbejde sig op til at lave de flotte lagkager og det pynt, der kræver lidt fingersnilde.
Mette Blomsterberg har netop valgt at samle hendes fortolkning af klassikerne fordi hun gerne vil værne om de gode gamle dyder og traditioner, som konditorfaget er fyldt med. Som Mette Blomsterberg også skriver, så forbinder mange roulade, citronmåne og othellolagkage med noget der købes på tanken og i supermarkeder, men hvis man laver det selv, så er det en helt anden oplevelse af god kvalitet. Det synes jeg er en god pointe.
 Den sidste af Mette Blomsterbergs bøger jeg havde i hånden var hendes julebog, der overraskede meget positivt med masser af personlighed. Den havde jeg ikke ventet dengang. Denne her bog lever mere op til mine oprindelige forventninger til en bog af Mette Blomsterberg. Stringent, enkel, lys og helt sikkert rigtig flot. Den er enkel og klassisk uden en masse krummelurer, både i layout og billeder. Jeg kan godt se, at det passer godt til temaet "klassikere", men jeg synes måske det gør den en smule kedelig. Også når man tænker på hvor fin julebogen var. Jeg kunne godt have tænkt mig lidt mere tekst omkring opskrifterne og lidt mere Mette Blomsterberg.
 En rigtig fin og enkel bog. En grundbog i dansk konditortradition, som ikke er dum at have på hylden, hvis man kan lide godt bagværk, bagt af ordentlige råvarer og lavet helt fra bunden.
Jeg vil give "Blomsterbergs skønne klassikere" 4 ud af 6 stjerner.
En rigtig fin og smuk grundbog, men den mangler lidt personlighed. Det er en bog man slår op i og ikke en man sidder og kigger længe i.

Ingen kommentarer: