torsdag den 22. maj 2014

Lemonade med Stevia

Jeg er ikke fanatisk når det kommer til mad, men jeg prøver at spise mest muligt økologisk og mindst muligt forarbejdet mad. Jeg undgår altid light-produkter og den slags, for der er fedt og sukker bare erstattet af alt muligt kemisk skrammel.
Da vi var afsted på Foodexpo fik jeg en lille prøve med Stevia med hjem. Stevia er et naturligt sødemiddel, der er udvundet af Stevia-planten og som søder meget kraftigt, selv i små doser. Stevia påvirker ikke blodsukkeret og indeholder ikke kalorier, så det er en godt alternativ til almindeligt sukker.  
Tror dog på, at man skal være lige så varsom med kunstige sødemidler som man skal være med sukker, for ingen af delene er sundt for kroppen. Mange mener nemlig, at de giver en øget appetit, så man i sidste ende spiser alt for meget.
Stevia er dog et naturligt udvundet sødestof, så jeg har det lidt bedre med at bruge det.


 Kristian elsker lemonade, især en godt syrlig en af slagsen. Da jeg fandt den lille pose med Stevia var der en opskrift på lemonade uden på, så det kunne næsten kun blive til en omgang lemonade:)
Nem at lave, fyldt med C-vitaminer og dejligt en varm sommerdag.

Vandet kan erstattes af danskvand uden smag, for så får du en mild lemon sodavand.

Lemonade med Stevia (1 l.)
4 citroner
15 g. stevia
1 l. vand

Pres saften ud af 3½ citron og kom dem i en kande.
Rør steviaen ud i citronsaften og tilsæt vand. Smag til med mere stevia eller citronsaft.
Skær den sidste halve citron i tynde skiver og kom den i kanden.
Stil lemonaden på køl frem til servering. Tilsæt evt. isterninger lige inden servering, så den er rigtigt kold.

6 kommentarer:

Anonym sagde ...

Uhm! Limonade er godt! Jeg forsøger også at undgå kemi i mad, og så spiser jeg kun økologisk æg og kød af dyrevelfærdsgrunde.

Hav en dejlig solskinsdag!

MissMuffin sagde ...

Nana, det er rigtigt godt! Herhjemme er der ikke altid råd til økologisk kød og udvalget er også begrænset, men vi spiser altid økologisk hakket oksekød, mælk, smør og æg, der er til at få alle steder og til en pris man kan være med på.
Prøver at være mest muligt bevidst om både mad, rengøringsmidler og skøndhedspleje, men den økologiske hårlak jeg købte den anden dag lugter af billig aftershave til mænd, så der går jeg altså tilbage til den sædvanlige kemi-fyldte, for det skal altså virke :)

Anneke sagde ...

Hej,

limonaden ser godt ud...

Kender du stevia planten. Jeg ved ikke om den maa saelges i Danmark, men i Tyskland finder du planten.

Anonym sagde ...

Jeg har et spørgsmål angående hindbærmoussekagen. Behøver man et termometer, eller kan det klares med gefühl? Den ser meget lækker ud nemlig!

Helene sagde ...

Jeg ved godt, Skive er et stykke vej fra Nordjylland, men!
I Skive, i Nørregade, der ligger der den dejligste økoslagter! Og hun er billig! Hun har sådan nogle "Skinkekasser", hvor man for omkring 500.- får ca. 10 kg svin i forskellige afskygninger, man kan ringe og bestille det, man gerne vil have. Og hun sælger også kød fra skotsk højlandskvæg. Og super gode griseører til hunde!
...Jeg savner slagteren, det er nok det eneste minus ved at være flyttet væk fra Skive. Her i Skanderborg tager økobutikken 90.- for et kilo hakket gris, i Skive plejede jeg at få 5 kg til 165.-

Men altså, det jeg ville sige var, at kommer du til Skive, så besøg hende! :)

MissMuffin sagde ...

Anneke, man kan også godt få den i Danmark, for jeg har set den et par gange rundt omkring, men har aldrig selv haft et eksemplar i mit køkken:)

Anonym, den er SUPER LÆKKER :) Jeg lver den selv på gefuhl, så det kan man sagtens. Det må bare endeligt ikke koge. God fornøjelse med den :)

Helene, hun lyder som en dejlig slagter! Vores budget er ikke lige til det nu, men vi har snakket om at skulle have en stor fryser ude i udhusene og så begynde at købe store portioner kød fra en af gårdbutikkerne i nærheden. Det er ikke øko, men frilands og det er godt nok for mig, for bare dyerne har haft det godt. Kommer jeg til Skive en dag vil jeg huske dit tip :)