torsdag den 14. august 2014

En loppetur og en anbefaling


Marmor, keramik og metal ar det der kom mest med hjem af. Især blev der virkeligt købt nogle smukke keramikvaser.

Dagen i går tilbragte jeg sammen med et par af Uni-pigerne på en Nordjysk loppetur med mig som guide. Vi besøgte Hals Torvemarked, kørte af de små byer langs kysten til Sæby og kørte så over Mølholt og Dronninglund hjem. Så vi besøgte alt fra torvets loppestande, til genbrugsbutikker og de små private loppemarkeder man finder i vejkanten.
Vi havde en virkeligt hyggelig tur med grin, snak, slik, kage og alt hvad der nu hører sig til.
Bagagerummet blev langsomt fyldt med alverdens fine sager, for vi gjorde alle nogle rigtigt gode fund. Vores stil er meget forskellig og det gør det næsten endnu mere hyggeligt, for vi får virkeligt kigget på mange fine, sjove og finurlige ting, når alles øjne fanger noget forskelligt.
Jeg kan godt se, at jeg bliver mere og mere fanget af den industrielle stil, for det er nogle sjove og meget rå ting der kom med mig hjem i går. Selv nogle af sælgerne måtte lige høre hvad jeg egentligt skulle bruge dem til:)
Det nederste billede er af mine fund; et sjovt gammelt billede (næringsbrev til en mand her fra Nørresundby), en mega stor gammel stikontakt og en gammel bagagevægt. Alt sammen noget der skal hænges op til en fælles billedvæg når der lige er ting nok.
Jeg fik også en sjov, tredelt metalæske, der nu pynter på kontoret med papirklips osv, et gammelt lod til en vægt og den fineste sukkerskål fra B&G.
På turen faldt vi også over steder, som jeg ikke kendte i forvejen. Monas lille forretning i Gerå tilbragte vi meget lang tid i, for det var mere som en luksus-genbrugsforretning/luksus-loppemarked end en Antik Forretning. Her er virkeligt alt, men især utroligt mange smukke keramikvaser, porcelæn og emalje.
Selvom meget af det var lidt dyrere sager som Kähler og kongeligt porcelæn, så var priserne rimelige og der var også mange rigtigt sjove ting at finde; gamle billeder, gamle telefoner, helt gamle militærhjelme, platter, gevirer og meget mere.
Mona er en rigtigt hyggelig dame, der gerne fortæller og viser frem, hvis man leder efter noget bestemt. Her skal man have god tid, for der er virkeligt mange ting og det er nærmest ikke til at se hvad farve bordpladen har, så tæt står det hele. Vi fandt også mange fine ting under borde, på høje hylder og aller bagerst, så kig godt efter!
Mona ved hvad hun har med at gøre, så tingene koster det, som de nu er værd. Så det er ikke her man gør sig et røverkøb, men man kan gøre sig et godt fund og få lige det man leder efter, eller noget sjovt som andre ikke lige har.
Vi købte alle flere ting og jeg er ret sikker på, at vi alle fik en god pris af Mona, så der kan jeg kun anbefale at man kigger forbi. Vi skal hvertfald forbi igen :)
Er du fristet, så findes butikken på Srandgårdsvej 60, 9340 Aså. Det er lige før den lille by Gerå, som ligger når Hals.


Ingen kommentarer: