tirsdag den 5. august 2014

Jordbærsalat med bacon og feta

Denne salat kan spises af både piger og drenge, for her mødes de søde sommerjordbær sammen med mændenes foretrukne "krydderi" bacon:)

Nu er jordbærsæsonen godt nok ved at være slut, men her kommer lige endnu en jordbær-opskrift her på falderebet. Så må den gemmes til næste år.
Søde jordbær sammen med salt bacon smager virkeligt skønt i en salat, så vi har spist den mange gange henover sommeren. Her er den med spinat og pinjekerner, andre gange har det været alm. salat og græskarkerner. Det er bare at gøre som man nu synes.

Jordbærsalat med bacon og feta (2 pers.)
2 håndfulde spinat
100 g. bacon i tern
½ bakke jordbær
50 . feta
30 g. pinjekerner
2 spsk. hampefrøolie
2 spsk. citron- eller limesaft
friskkværnet peber

Skyl salaten og lad den dryppe godt af.
Steg baconen sprød på en tør og varm pande. Lad det ligge på fedtsugende papir et øjeblik.
Skyl jordbærrene og skær dem i skiver.
Rist pinjekernerne på en tør og varm pande til de får lidt farve.
Anret salaten på et fad. Fordel jordbærrene over.
Dryp med olie og citronsaft. Drys en smule peber over.
Drys bacon, smuldret feta og  pinjekerner over. Server med det samme.

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Det lyder som en spændende kombination, så den skal da prøves på et tidspunkt!

Lige noget helt andet i øvrigt. Jeg overvejer at købe en fiat 500 og jeg kan huske at I også købte én for et stykke tid siden. Jeg vil derfor høre om I har været glade for jeres, og om der er noget man skal være obs på (udover størrelsen måske)? Og har I den med glastag?
Det er jo en stor beslutning at anskaffe sig sin første bil, så vil blive glad for at høre dine erfaringer med den. :)

Vh Helle

MissMuffin sagde ...

Helle, vi har haft en Fiat500 fra 2009 i 2 år nu og vi er virkeligt glade for den. Nu kører vi mest bykørsel og her er den perfekt, mens lange ture på motorvejen presser komforten lidt.

Vi har den med glastag. Den med stoftag er simpelthen så dyr at forsikre, for der skal ikke meget til før det går i stykker.

Den har fået skiftet nogle enkelte dele (fx udstødning), men det er ikke meget den har været på værksted og den er billig i reservedele.

Tror Kristian ville ønske sig en lidt større og mere "macho" bil nogle gange, men jeg elsker den bil og vil nødigt skifte den ud. I skal tænke på hvor langt i vil køre og hvor meget I har brug for at have med inden i anskaffer jer den, men derudover får den mine varmeste anbefalinger :)

PS: Kunne jeg helt selv bestemme ønskede jeg mig den i beige perlemor :) Vi har en her i Nørresundby og den er såååå YNDIG :)

Anonym sagde ...

1000 tak for det fine svar! Jeg er pt på weekendtur på Bornholm og har lejet en koksgrå fiat 500 med kaleche - den er så fin! Jeg er bestemt ikke blevet mindre begejstret for bilen. Selvom det er lækkert med kaleche her i sommeren, så ville jeg også vælge at have glastag. Det er lidt mere praktisk og giver et fint lys i bilen :) Dog er de 69 hk lidt presset på de stejle bornholmske klipper, men bykørslen i København er helt flad, og så betyder det lidt mindre. :)
Mvh Helle