lørdag den 15. juni 2013

Aspargestærte med serranoskinke

Asparges med serranoskinke er en af mine sommer-favoritter. Både på grillen, i salater og her i en lækker tærte med butterdejsbund. Jeg elsker også butterdej selvom det er en syndig spise:)
Denne tærte er nem at lave og smager skønt med en sprød salat til. Jeg havde en veninde forbi til frokost, hvor vi fik en salat til og bagefter serverede jeg biscotti, lidt snoller, melon, ferskner og jordbær fra Føltved. Uhm..
Jeg brugte et aflangt tærtefad med løs bund, så jeg fik også lidt butterdej i overskud. Den kan sagtens laves i en rund form, men så skal der måske både bruges al butterdejen, flere asparges i og mere æggemasse. Sørg for at bruge en ost med masser af smag..

Aspargestærte med serranoskinke (2 pers.)
1 rulle butterdej
7-8 asparges
7-8 stykker serranoskinke
½ dl. revet ost

Æggemasse:
2 æg
½ dl. creme fraiche
½ dl. revet ost
salt, peber

Fordel butterdejen i din tærteform og skær evt. overskydende dej fra.
Skyl og tør aspargesene og bræk den nederste del af. Rul et stykke skinke omkring hver asparges og fordel dem i fadet.
Pisk æg, creme fraiche og ost sammen. Krydder med en smule salt og rigeligt med peber.
Hæld æggemassen over tærten og drys med ost.
Bages ved 210 grader i 25-30 min. til æggemassen er fast og bunden sprød.
Serveres med det samme.

3 kommentarer:

Annemette sagde ...

Mmmm! lækkert lækkert ;-)

Den må prøves. Den virker nem og simpel, men skøn aftensmad til en af de dage hvor der ikke er meget tid ;-)

Unknown sagde ...

Det ser så lækkert ud :) Jeg tænkte på, at der måske mangler en søgefunktion (eller også kan jeg ikke finde den) i dine gamle blogs. Jeg vil rigtig gerne finde mere om din surdej Herman

Weekend Hilsner Lea

MissMuffin sagde ...

Annemette, den er super nem til en dag det skal gå lidt stærkt, sulten ikke er så stor eller til frokost(gæster) :)


Lea, jeg synes bare ikke at søgefunktionen er meget værd, så derfor findes den ikke her på siden..
Ude i sidebaren til højre ligger der link til min surdejs-guide og link til mit opskriftindex, så det håber jeg vil være fyldestgørende i forhold til Herman og opskrifter med surdej- ellers spørger du bare:)