lørdag den 7. august 2010

Morgenbad...

Emma er ikke helt ung længere, men derfor kommer hun stadig i løbetid og hun bliver mere og mere kuldret for hver gang. I nat har hun fx. tisset på sit lammeskind!
Normalt tisser hun aldrig inde, tror det er sket en enkelt gang eller 2 af skræk eller fordi hun har været syg, for hun vækker mig altid hvis hun gerne vil ud. Hormoner:)
Det var nu ikke derfor den stakkels hund kom i bad, for opdagede det først bagefter, hun trængte bare...
Mange tror, at man ikke må vaske sin hund andet end hvis den har rullet sig i et dødt dyr, men det passer ikke siger min dyrelæge.
Mange hunde har faktisk godt af at få et bad engang imellem med fugtgivende shampoo og lunkent vand.
Idag bor de fleste hunde indendøre det meste af deres tid og ligesom mennesker kan deres hud godt blive lidt tør af den kunstige varme fra radiatore og brændeovne.
Det er kun hunde, der bor ude, som har brug for hudfedtet til at holde varmen og som ikke bør vaskes..
Jeg vasker Emma hver 3. eller 4. uge og det holder hendes lange pels og sarte hud pæn.
Hvis hun ikke bades har hun tendens til lidt eksem og jeg synes hendes pels bliver fedtet og lugten af "hund" bliver for meget...
Tror desværre bar ikke, at Emma synes det er så fantastisk, haha...

11 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

Det er da ellers dejligt at blive skrubbet på ryggen ;-)

Sandra sagde ...

Nej, det er desværre ikke alle hunde, der elsker bad, men tror de føler sig dejligt forfrisket bagefter :-) Men aw, hvor er din hund altså bare nuttet! :-)

Garn, hund & kat sagde ...

Hvis man blot bruger noget rigtig shampoo så kan de fleste hunde godt tåle et bad ca. en gang om måneden.

Pekingesere tåler faktisk badning mindre godt end andre og hvis de ikke får en rigitg god shampoo, så tørre de ud pga. for ofte badning.

Dyrlægens shampoo kan ikke anbefales.


Jeg har en der lige har været i bad for første gang i 3 år og en der bader ca. en gang om måneden så ja der er også store individuelle forskelle for hvad de har behov for.

Men desværre ved dyrlæger uanset hvor dygtige de ellers er, ikke ret meget om pekingeseres særlige behov *s*

Jeg synes at Emma er en utrolig velholdt dame :-)

Louise sagde ...

Årh stakkels Emma. Det er så synd når de ikke selv kan gøre for det. De bliver så flove sådan nogle ældre hunde :(

Louise sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Merete sagde ...

Jeg må desværre sige at du ikke har ret. Det er ikke alle hunde som har godt at at bade så tit. De har bedst af at beholde deres fedtlag. Jeg har den erfaring, at jo oftere man vasker sin hund, jo hurtigere kom den til at lugte af ud. Jeg har selv en border collie, og han bliver kun vasket et par gange om ugen. Det med og pelsen ser pæn ud har noget med kosten at gøre.
Merete

MissMuffin sagde ...

Piskeris, det sætter Emma sjovt nok ellers ikke pris på:)

Sandra, tror også at Emma godt kan li det bagefter og hun bliver også så luftig og lækker med krabbekrøller over det hele:)

Sisse's mor, alle racer har forskellige behov, så det er nok svært for dyrelægerne at sætte sig ind i.
Det bedste ville nok være at spørge en hundefrisør, men efter Emma tissede på vores har jeg ikke haft meget til overs for hende:)
Jeg bruger som regel KW eller hundefrisørens shampoo, men engang imellem har vi været løbet tør og jeg har brugt babyshampoo uden problemer..

Løjsen, det er nemlig synd, for de ved godt når de har gjort noget galt. Emma fik heller ik skæld ud, men det hjælper heller ik noget, for jeg så hende ikke gøre det, så det kunne være sket i løbet af natten..

Merete, lige så mange hundeejere vi er, lige så mange meninger har vi nok om hvordan vores hunde skal passes:)
Min erfaring og min dyrelæge siger, at et bad med jævne mellemrum er godt, men hvis det ikke gælder for din hund, så har du helt sikkert ret..
Emmas pels er fin og blank, men hvis hun ikke bades bliver den fedtet og hun får eksem..
I mange år blev hun ikke badet andet end hvis hun var møgbeskidt, men jeg opdagede hurtigt at det var godt med de regelmæssige bade..
Jeg ved godt at en hund er en hund og at sån en fælder og lugter, men jeg ved ikke noget værre end at skulle røre ved en beskidt hund eller sidde med sån en fedtet tæppetisser oppe i sofaen:)

Garn, hund & kat sagde ...

miss muffin - var jeg dig ville jeg finde noget andet shampoo.

Biogroom, chris christensen eller andre hvis du er interessert kan jeg ryste op med flere navne.

Men faktisk ser man ikke hvad en shampoo gør "galt" før der er gået noget tid.

Bruger du puder når du børster Emma? og i så fald hvilken slags? En udrednings spray? hvad bruger du af børster? kamme? karter?

Det er et STORT arbejde at holde en pekingeser pels. Også selv om det ikke er en af de mest pelsrige. Men med de rigtige remedier så er det ganske uproblematisk og så behøver selv de flest gamle gamler damer ikke bade mere en en gang eller to om året.

En hundefrisør har jeg såmen ej heller tiltro til når det gælder pekingesere. Jeg har kun tiltro til folk der kender racen endnu bedre end jeg *s*

MissMuffin sagde ...

Der er li åbnet en ny hundebutik herovre på hjørnet og hun reklamere med noget ret lækkert shampoo eg vil prøve, men jeg kan ikke li huske navnet, for jeg er også træt af det andet- hun dufter næsten af marcipanbrød når vi er færdig!

Emma har meget lidt pels, hun har slet ikke pekingeser pels og kun en smule underuld...
Jeg børster hende engang om ugen og det er faktisk kun hendes ører der har tendens til at filte..
Mindre børstning kunne sagtens gøre det, men hun kan godt li det, så derfor gør vi det oftere...
Alt det der gejl med pudder og spray bruger jeg slet ikke og jeg bruger en kam til ørene og den lange pels ved benene og en flad børste til resten...

Garn, hund & kat sagde ...

Det kan være en årsag til hendes skælene/fedtene hud...


Send mig en mail hvis vi skal uddybe det yderligt.

MissMuffin sagde ...

Tak for tilbuddet:)

Emma skæller ikke, men får en hormonrelateret allergi i perioder, som kræver medicinsk behandling, men badene afhjælper det værste..
Synes heller ikke hun bliver fedtet som sån, men jeg skåner hende ikke i forhold til vind og vejr, så hun får lov til at gå i vandet eller i mudder hvis det er det hun vil og så bliver hun beskidt!Der kan hvertfald gemme sig meget i sån en pekingeser-pels!